Образ Маргарити (Роман М.Булгакова "Майстер і Маргарита")

Про матеріал
Презентація, що допоможе глибше розкрити образ Маргарити з роману М.Булгакова "Майстер і Маргарита"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образ Маргарити в творі Михайла Булгакова “Майстер і Маргарита”Виконала: Вчитель зарубіжної літератури. Станкевич Л. В.

Номер слайду 2

Маргарита - одна з головних героїв у творі. Шиловська Олена Сергіївна – третя дружина Михайла Булгакова , берегиня літературної спадщини. Основний прототип персонажа Маргарити в романі «Майстер і Маргарита»Михайло з Оленою

Номер слайду 3

Маргарита Миколаївна – красива домогосподарка років тридцяти, яка проживає в центрі Москви,заміжня з за заможним військовим інженером. Чоловіка свого вона не любить, і дітей у них немає. У квартирі, в якій вони живуть повно прислуги. Але щастя в подружньому житті немає.«Она была красива и умна. К этому надо добавить еще одно – с уверенностью можно сказать, что многие женщины все, что угодно, отдали бы за то, чтобы променять свою жизнь на жизнь Маргариты Николаевны»Як автор описав Маргариту:

Номер слайду 4

“Вона несла в руках огидні, тривожні жовті квіти”. Таким несподіваним чином починається знайомство читача з головною героїнею. Немов для контрасту з її красою ці перші весняні квіти показані каліцтвом. У всякому разі, саме такими їх побачив Майстер. Маргарита – відьма. Це зрозуміло з самого початку уважному читачеві роману. Тільки відьма здатна точно вгадати знак, на який відгукнеться її коханий, якого вона ще жодного разу не бачила. А кохана-відьма точно знала, що потрібні саме ці квіти – на інші Майстер міг і не звернути уваги. Про свій відьмацький талант Маргарита не здогадувалася. Якби не Воланд, вона ніколи б і не дізналася про нього. Хоча мессір просто передає їй з Азазелло коробочку крему. Зрозуміло, не простого.

Номер слайду 5

Героїня Маргарити грає в романі дуже важливу роль. Через її образ автор хотів показати ідеальну кохану генія. Саме вона назвала письменника «Майстром», прочитавши його роман. Пока Майстер працював над романом про Понтія Пилата, Маргарита жила ним, його творчістю, підтримувала його в усьому. Маргарита вміє любити не тільки свого єдиного і неповторного Майстра, але і його головну справу – роман про Понтія Пілата. Вона бачить, що роман і Майстер – це єдине ціле, одна плоть, одна сутність. І тому книга Майстра має для неї таке ж значення, як кохана людина. Знищення роману, таким чином, в очах Маргарити нічим не відрізняється від спроби самогубства.

Номер слайду 6

Маргарита знайшла своє заслужене і вимучене щастя і спокій поруч з коханим Майстром, своєю любов’ю і вірою врятувала його, пройшла через неймовірні випробування без тіні сумніву і докору. Вона була сильна духом жінка,яка заради свого щястя була готова на все. Навіть на угоду Воланда.

Номер слайду 7

Джерела:ukr.school-essay.rudovidka.biz.uamykniga.com.ua/

pptx
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку