Образи Бена і Деві.Утвердження сімейних цінностей

Про матеріал
робота над ананалізом образів твору;характеристикою Бена та Деві;вміння знаходити вихід в складних ситуаціях; утвердження сімейних цінностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета: продовжити роботу над аналізом твору; розвивати образне та творче мислення учнів під час характеристики образів Бена та Деві; уміння робити висновки; формувати загальнолюдські риси та вміння переборювати складні ситуації; виховувати почуття відповідальності за свої вчинки, любов до близьких людей; самоорганізації в незвичних ситуаціях.

Номер слайду 3

Епіграф: «Хто не зустрічав у житті труднощів, той ніколи не стане справжньою людиною» (африканське прислів’я)  Проблемне запитання: Яке символічне значення має вираз «останній дюйм?

Номер слайду 4

Психологічна атмосфера для проведення урокусимвол свободи,колір рівноваги, упевненості,колір сміливих і тих, хто любить експериментувати,колір сонця, радості, задоволення.

Номер слайду 5

Робота над змістом тексту(бесіда)Яким був Деві на початку оповідання? Як він почувався у поїздці з батьком? Що хвилювало хлопчика? Яким був стан Деві, коли він побачив пораненого батька?Чому Бен вирішив, що єдина надія врятуватися — це «примусити Деві самостійно думати, впевнено робити те, що він повинен робити»? 6. Яким було ставлення батьків до Деві? 7. Чому Бен змушений був узяв із собою сина в Акулячу Бухту? 8. Чи погодився Деві летіти в експедицію з батьком?9. А що виражає заплакане обличчя хлопчика?10. 10. Як склалися стосунки батька і сина після польоту?11. Яку обіцянку дав Бен Деві?12. Чи можна назвати сім’ю Бена Аміго справжньою?

Номер слайду 6

Вправа «Коло ідей»(робота в групах)Роль сім‘ї в житті Деві Джоанни Бена

Номер слайду 7

Робота з текстом. Прослідкуйте,як змінились стосунки батька і сина після екстремальної ситуації

Номер слайду 8

Вправа «Шість капелюхів»(робота в парах)

Номер слайду 9

Вправа «Акваріум»Колективна робота. Визначити і записати сімейні цінності родини Деві

Номер слайду 10

Творча робота. Повторне звернення до проблемного запитання «Яке символічне значення має вираз «останній дюйм?».

Номер слайду 11

Підсумок уроку. Шкала думок1.«Хто не зустрічав у житті труднощів, той ніколи не стане справжньою людиною»2. Визначення психологічної атмосфери на завершення уроку

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Написати міні –твір на тему: «Справжня цінність в житті…»

pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку