Олімпіада з математики

Про матеріал
Цікаві завдання з математики для учнів 3-4 класів. Задачі на логіку, міркування та рівняння.
Перегляд файлу

Олімпіадні завдання з математики 1.Одне яйце вариться 4 хвилини. Скільки хвилин варяться 5 яєць? ________________.

2.       На руках 10 пальців. Скільки пальців на 10 руках? _________.

3.       Лікар дав хворій дівчинці 3 таблетки і велів приймати їх через кожні півгодини. Вона сумлінно виконала вказівку лікаря. На скільки часу вистачило прописаних лікарем таблеток? _____________.

4.       Із шматка дроту зігнули квадрат зі стороною 6см. Потім розігнули дріт, і зігнули з нього трикутник з рівними сторонами. Яка довжина сторони трикутника? ___________________.

5.       Коля, Вася і Боря грали в шашки. Кожен з них зіграв лише 2 партії. Скільки всього партій було зіграно? ________________.

6.       Скільки двозначних чисел можна скласти з цифр 1,2,3 за умови, що цифри в запису числа повторюватися не будуть? Перерахуй всі ці числа. ___________________________________________.

7.       Було 9 аркушів паперу. Деякі з них розрізали на три частини.

Стало 15 аркушів. Скільки аркушів паперу розрізали? __________.

8.       У п'ятиповерховому будинку Віра живе вище Петі, але нижче Слави, а Коля живе нижче Петі. На якому поверсі живе Віра, якщо Коля живе на другому поверсі?

_________________________________________.

9.       1 гумка, 2 олівця і 3 блокнота коштують 38 грн. 3 гумки, 2 олівця і 1 блокнот 22 грн. Скільки коштує комплект з гумки, олівця і блокнота? __________________________________

10.   Нільс летів у зграї на спині гусака Мартіна. Він звернув увагу, що побудова зграї нагадує трикутник: попереду ватажок, потім 2 гуски, в третьому рядку 3 гусака і т.д. Зграя зупинилася на нічліг на крижині. Нільс побачив, що розташування гусей на цей раз нагадує квадрат, що складається з рядків, в кожному рядку однакова кількість гусей, причому число гусей в кожному ряду дорівнює числу рядів. Гусей у зграї менше 50. Скільки гусей у зграї? 

______________________________

11.   Коли батькові було 26 років, Олі виповнилось 4 роки. Тепер Олі  11 років.Скільки років батькові?__________________________ 12. Записано числа від 1 до 50.Скільки разів зустрічається цифра 3? 

13. Спробуй розв’язати рівняння (замість х (ікса) треба записати таке число, щоб рівність вийшла правильною.

х+4=96                                                                         (6 * х) * 2 = 24

pdf
Пов’язані теми
Математика, Контрольні роботи
НУШ
Додано
22 травня 2020
Переглядів
956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку