Онлайн екскурсія«Сім чудес Дніпропетровської області»

Про матеріал
В Дніпропетровській області існує велика кількість найдивовижніших місць, Куди є можливість відправитися на прогулянку, екскурсію, відпочити з сім’єю, або друзями та зробити чудову фотосесію.Під час літніх канікул я пропоную вам здійсни онлайн екскурсію по дивовижним місцям рідної Дніпропетровщіни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн екскурсія«Сім чудес Дніпропетровської області»Підготувала : керівник гуртка «Юні екскурсоводи» Яковенко Олена Анатоліївна

Номер слайду 2

В Дніпропетровській області існує велика кількість найдивовижніших місць, Куди є можливість відправитися на прогулянку, екскурсію, відпочити з сім’єю, або друзями та зробити чудову фотосесію. Під час літніх канікул я пропоную вам здійсни онлайн екскурсію по дивовижним місцям рідної дніпропетровщіни

Номер слайду 3

Шолоховський каскадний водоспад

Номер слайду 4

У Дніпропетровській області, приблизно в 150 кілометрів від Дніпра, знаходиться неймовірної краси місце - каскадний водоспад. Насправді тут розташувалось відразу кілька водоспадів протяжністю 30 метрів і висотою 6 метрів. Водоспад утворився на виступах червоного граніту, якими оточені обидва береги річки Кам'янки.

Номер слайду 5

Як доїхати Дістатися можна електричкою від Кривого Рогу, або Нікополя, вийти на станції «Тік», і після цього пройти близько трьох кілометрів пішки. Зручніше буде добиратися на машині: з Дніпра їхати в бік Нікополя, після чого по трасі в бік Кривого Рогу до Грушевки. Там ви побачите стелу «Пам'яті загиблих земляків», перед нею потрібно повернути праворуч і їхати близько 15 кілометрів. Після цього проїдьте залізничний переїзд і рухайтеся направо, звернувши на степову дорогу до річки. На узбіччі дороги буде стояти кам'яний знак-вказівник «Токівський водоспад».

Номер слайду 6

Скелі МОДРу

Номер слайду 7

Геологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення «Скелі селища ім. МОДРу». Назва походить від однойменного довоєнного гірничого селища, абревіатура МОДР — «Міжнародна організація допомоги борцям революції». Пам’ятка має велику геологічну цінність. Розташований на площі 62га в Центрально-міському районі Кривого Рогу. До території пам’ятки відносяться природні відслонення правого і лівого берегів річки Інгулець разом з штучними оголеннями порід у затоплених дореволюційних залізорудних кар’єрах і в прорізі шосейної дороги (від вул. Леніна до вул. Мопровська), що з’єднує старий центр міста з селищем колишнього рудника імені МОДРу , представляють собою унікальний геологічний розріз залізорудних порід, що утворилися близько двох мільярдів років тому. На лівому березі Інгульця, починаючи від затоплених кар’єрів біля колишнього профілакторію «Каскад» до повороту річки біля селища Весела Дача, ці оголення постають перед нами розрізненими великими і дрібними скелями і «гривками» довжиною від 6 до 200 і висотою від 2 до 27 метрів. На правому березі Інгульця таких скель і «гривок» значно менше. Найбільша з них — скеля «Орлине гніздо» — знаходиться у селища Нижня Антонівка (неподалік від автобусної зупинки «Цегельний завод»). Її довжина 25 метрів, а висота змінюється від 1 до 28 метрів. На північний захід від «Орлиного гнізда» корінні породи виходять на денну поверхню у вигляді окремих «гривок», найчастіше покритих осипом.

Номер слайду 8

Як доїхати Скелі МОДРу розташовані на вулиці Маріупольській у Кривому Розі. Зупинки неподалік: «МОДР», вулиці Лавроненка, Українська, Тарапаківська. Від найближчої зупинки до скель потрібно пройти ще близько 2 кілометрів. Із автовокзалу можна доїхати автобусами №293, №203 з пересадкою на площі Горького на автобус №287. Із залізничного вокзалу до пам'ятки дістатися можна на автобусі №295 з пересадкою в районі Центрального ринку на автобус №287, або трамваєм №2, №22.

Номер слайду 9

Солоний лиман

Номер слайду 10

Озеро Солоний лиман- рідкісне вородовище лікувальних грязей і мінеральних д, які формувалися протягом століть. Вони вже більш ніж сто років дивують людей своєю чудодійною цілющістю. Санаторій приймає відпочивальників протягом року з усієї території України. Розташоване озеро на околиці Самарського лісу – великого масиву хвойних і змішаних лісів. За формою воно нагадує коло діаметром близько 1,8 км. У центрі озера – видовжений острів, по берегах – кілька невеликих заток. На березі озера зведено грязесховище. Воно дозволяє зберігати лікувальні властивості грязі протягом довгого часу. Лікувальні грязі мають протизапальну, розсмоктуючу і бактерицидну дії, покращують імунологічні і відновні процеси. Грязеві процедури покращують білковий, вуглеводний і водний обмін. Поблизу Солоного Лиману розташовані джерела мінеральних вод, які використовуються для лікування хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Номер слайду 11

Дістатись до озера Солоний лиман, можна з м. Дніпра (пр. Петра Калнишевського (колишня вул. Косіора) або з автовокзалу і з м. Новомосковська (автовокзал). Кінцева зупинка «Новотроїцьке». Як доїхати

Номер слайду 12

Вільногірський кар’єр

Номер слайду 13

У Дніпропетровській області розташувалися місцеві «Мальдіви», де білий пісок і прозора вода готові прийняти всіх бажаючих. Називається це казкове місце Вольногорським кар'єром. На сьогоднішній день там існує кілька зон: на одній можна відпочивати і гуляти, а на інший ведуться роботи, тому вхід туди строго заборонений.

Номер слайду 14

Як доїхати Автобуси до нашого пункту призначення від'їжджають від Верхньодніпровська, Кривого Рогу, Кам’янського та Кропивницького. На електричці вам доведеться витратити на дорогу близько 2 годин і заплатити за це близько 26 гривень в одну сторону. Розклад можна побачити на сайті poezdato, якщо ввести в рядки місця відправлення та місця прибуття. Ходять вони до самого вечора. Вставайте не в самому Вільногірську, а станції, яка вона називається «104 км». Далі слідуйте по стежці до поля, а відразу за ним ви побачите білі піски, туди і прямуйте

Номер слайду 15

Єлизоветівський кар’єр

Номер слайду 16

Озеро знаходиться поблизу села Єлизаветівка, утворене на місці колишнього піщаного кар’єру, який дістався до підземних джерел. Сьогодні озеро вражає своєю чистою та прозорою водою, яка ніколи не замерзає, та притягує око своїм насиченим кольором. Оточене з трьох сторін сосновим лісом, Блакитне озеро є прекрасним місцем для спокійного відпочинку на природі. Зупинитись можна як на базі відпочинку неподалік, так і розбивши намет, адже місць для цього там вдосталь. Останнім часом також активно розвивається інфраструктура навколо озера, тож там вже можна покататись не лише на човнах і квадроциклах, а і на вейкборді.

Номер слайду 17

Як доїхати На автомобілі їхати на північний захід по трасі Р52. Або на будь-якому маршрутному таксі, що їде до Кам’янського (Лівий берег), виходити на останній зупинці Єлизаветівки.

Номер слайду 18

Балка Сажівка

Номер слайду 19

Балка протяжністю близько 2-х кілометрів знаходиться на околицях села Старі Кодаки, де колись була зведена легендарна фортеця Кодак. Їхати від Дніпра зовсім недалеко, та однозначно необхідно, адже види тут просто чарівні. Фотоапарат не зможете випустити з рук, а якщо приїдете сюди на пікнік, то ніколи буде і поїсти, так милуватиметесь. Дехто називає цю місцину дніпровською «Новою Зеландією», і прізвисько це цілком заслужене.

Номер слайду 20

Як доїхати Автомобілем на південь по трасі Н08 повз аеропорт Дніпра. Автобусом №109 від центрального ринку до села Старі Кодаки.

Номер слайду 21

Самарські плавні

Номер слайду 22

Розташовані на річці Самара плавні були утворені через підтоплення навколишніх територій цією річкою, внаслідок підняття води у Кременчуцькому водосховищі. Цей неймовірний лабіринт з очерету, невеличких острівців та заток, що постійно змінюють своє розташування, займає площу близько 17 км2 і справляє магічне враження. Пересуватись тут можна лише на каяках чи байдарках, щороку тут влаштовують навіть цілі змагання з орієнтування по цій чарівній місцевості. Поблизу є парк відпочинку «Новоселиця», де можна зупинитись відпочивальникам.

Номер слайду 23

Як доїхати Автомобілем близько 50 км від міста Дніпро, по трасі Е50 до села Новоселівка. Автобусом їхати до Новомосковська, а звідти вже на Новоселівку.

Номер слайду 24

Приємних всім подорожей, після закінчення карантину

pptx
Додав(-ла)
Яковенко Олена
Додано
13 січня 2021
Переглядів
652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку