Опис досвіду роботи вчителя фізичної культури ОЗО "Васильківський академічний ліцей "Престиж" Мельник Тамари Ігорівни

Про матеріал
У пропонованому матеріалі подано опис досвіду роботи вчителя фізичної культури, простежується траєкторія його професійного розвитку, активна позиція щодо самоосвіти й самоудосконалення, професійна майстерність і різносторонність діяльності.
Перегляд файлу

З досвіду роботи Мельник Тамари Ігорівни, вчителя фізичної культури

опорного закладу освіти «Васильківський академічний ліцей «Престиж» Васильківської міської ради Київської області

 

Як учитель фізичної культури, я, Мельник Тамара Ігорівна, цьогоріч проходжу чергову атестацію на підтвердження вищої кваліфікаційної категорії та присвоєння звання «старший учитель». Тому хочу поділитися власним досвідом і розповісти про себе. Отже, маю повну вищу освіту за спеціальністю «Фізична культура», кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», педагогічний стаж 29 років.

Як педагог, на мою думку, маю  гарний рівень теоретичної підготовки, досконало володію методикою організації освітнього процесу на уроках фізичної культури. На моїх уроках панує атмосфера співпраці, що дає можливість кожній дитині проявити свої фізичні можливості, самостійність у роботі, сприяє розвитку рухової активності, спритності та загального оздоровлення.

 Намагаюся поєднувати колективні, групові, індивідуальні форми роботи.

 За останні три роки маю вагомі результати педагогічної діяльності. У своїй роботі керуюся законами України «Про освіту», «Про охорону дитинства», «Про фізичну культуру і спорт» та постійно працюю над вирішенням таких завдань, як підвищення ефективності уроку фізичної культури в умовах реалізації концептуальних засад Нової української школи; упровадження в процес навчання і виховання школярів інноваційних технологій, сучасних технік роботи, що сприяють організації оздоровчої рухової активності, фізичному розвитку особистості; проведення заходів з національно-патріотичного виховання на уроках фізичної культури; забезпечення безперервного удосконалення якості викладання, підвищення методичного рівня проведення уроків фізичної культури.

Активно працюю у складі методичного методичного об’єднання  вчителів фізичної культури над реалізацією проблеми «Використання інноваційних технологій у процесі реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація».

Активно долучилася до реалізації проєкту Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна», що набрав чинності у 2021 році.

Значну увагу приділяю особистісному зростанню. Так у січні-лютому 2019 року брала участь та стала переможцем міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури  та урок фізичної культури з елементами футболу» у двох номінаціях: «Кращий інноваційний урок фізичної культури»; «Кращий урок фізичної культури з елементами футболу», провела і подала на конкурс два уроки за темами:  «Інноваційний урок фізичної культури: «Нові види спорту від проєкту «JuniorZ»; «Тематичний модуль «Легка атлетика». Урок з елементами футболу у 7 класі».  Розмістила конспекти цих уроків на сайті освітнього проекту «На Урок», маю відповідні сертифікати.

У жовтні-листопаді 2020 року брала участь у Всеукраїнському конкурсі проєктів учителів-новаторів у рамках програми «Нова фізична культура» від Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Ukraine. Приємно, що увійшла до півфіналу та у число 50 кращих вчителів України у номінації «Інноваційні форми та технології фізичного виховання учнів середньої школи», одержавши відповідний сертифікат.

  Взяла участь (2019 рік) в обласному семінарі-практикумі «Про  Всеукраїнський проєкт «JuniorZ»» за участі автора проєкту Олександра Педана.

Протягом останніх років мої учні стали переможцями та  лауреатами різноманітних спортивних  конкурсів.

І місце у міському етапі обласного спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя-2018», у квітні 2018 року команда «Вулкан» учнів тоді ще Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 – учасник обласних змаганнях «Олімпійське лелеченя», що проходили у м. Біла Церква.

19 квітня 2019 року мої учні учасники обласних зональних змагань – ІІІ етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей  «Олімпійське лелеченя-2019», що проходив на базі Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №9, а я  як учитель  фізичної культури – організатор та головний суддя цих обласних зональних змагань.

 Червень 2021 року – щорічний обласний захід «Олімпійський день»,   обласне спортивне  свято проходило  в місті Бориспіль. Залучаю до спорту і членів своєї родини. Так, під час змагань у рамках Олімпійського дня донька брала участь у змаганнях з легкої атлетики – біг 30 м молодша вікова категорія, Мельник Вероніка, І місце, а я, Мельник Тамара Ігорівна, учитель фізичної культури, у змаганнях з дартсу –  ІІІ місце.

Як учитель завжди сприяю виконанню щорічного календарного плану спортивно-масових заходів у загальноосвітніх навчальних закладах міста, мої учні постійно беруть участь у  змаганнях з легкої атлетики, є переможцями у змаганнях з метання м’яча, стрибків у довжину, бігу.

Щорічно проводжу спортивні заходи у рамках  Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня до Дня фізичної культури та спорту.

Залучалася до суддівства на різноманітних спортивних змаганнях, змаганнях з легкоатлетичного забігу «VASYLKIV RUN» до Дня міста.

Як педагог, який усвідомлює практичну значущість різних інновацій у системі освіти не лише на професійному, а й на особистісному рівні, систематично навчаюся та підвищую свій професійний рівень, що підтверджують мої наступні сертифікати:

 2018 рік – Всеукраїнський семінар-практикум «Самбо у кожний навчальний заклад» (22 лютого 2018 року, м. Київ, Коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою, 15 год., 0,5 кр. ЄКТС);

2019 рік - курси підвищення фахової кваліфікації для вчителів  фізичної культури, керівників гуртків (31 січня 2019 року, КНЗ Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», 150 год, 5 кр. ЄКТС);

2019 рік – курси підвищення фахової кваліфікації для вчителів  фізичної культури (26 квітня 2019 року, м. Біла Церква, КНЗ Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», 180 год., 6 кр. ЄКТС);

2019 рік – навчання за сертифікованою програмою обласного майстер-класу для вчителів фізичної культури з теми «Формування громадянської компетентності учнів засобами туризму та олімпійської освіти» (22 травня 2019 року, м. Біла Церква, КНЗ Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», 30 год, 1 кр. ЄКТС);

2020 рік – курси підвищення фахової кваліфікації для вчителів  фізичної культури за освітньою програмою «STEM-освіта: від теорії до практики» (28 серпня 2020 року, м. Біла Церква, КНЗ Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», 30 год, 1 кр. ЄКТС);

2021 рік – курси підвищення фахової кваліфікації для вчителів  фізичної культури, керівників гуртків за освітньою програмою «Формування громадянської компетентності  учнів засобами олімпійської освіти»              (30 квітня 2021 року, м. Біла Церква, КНЗ Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», 30 год, 1 кр. ЄКТС).

Залюбки  ділюся власним педагогічним досвідом. Так, проведено навчально-практичний семінар для директорів закладів загальної середньої освіти з теми «Нові види спорту від проєкту «JuniorZ» (2021/2022 навчальний рік).

У рамках реалізації проєкту «Професійне удосконалення педагогів» на 2021/2022 навчальний рік своїм практичним досвідом   ділюся на міському майстер-класі «Формування здоров’язбережувальної компетентності в учнів шляхом упровадження інноваційних уроків фізичної культури з нових видів спорту від проєкту «JuniorZ», перше заняття якого вже успішно відбулося.

Перебуваю у постійному пошуку нових форм роботи щодо забезпечення процесу упровадження НУШ на уроках фізичної культури.

 

docx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
4258
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку