Організації навчальної діяльності учнів з вивчення української мови і літератури

Про матеріал
Організації навчальної діяльності учнів з вивчення української мови і літератури Існує чимало способів організації дистанційного навчання української мови і літератури для учнів під час карантину. Звичайно, більшість з них потребує технічного забезпечення. Проте варто не забувати й про традиційні методи роботи з учнями на відстані: є теми, які можуть бути винесені на самостійне вивчення учнями, а є,які потребують обов’якового роз’яснення вчителем; серед завдань мають бути і такі, що передбачають роботу з підручником. Список таких завдань має містити чітко зазначені параграфи, сторінки та перелік вправ чи інших видів роботи. При цьому вчителі-предметники мають дозувати зміст та обсяг завдань для самостійної роботи учнів, аби уникнути перенавантаження. Уроки онлайн – обмін інформацією в режимі прямої трансляції. Учні та вчитель повинні бути забезпечені відповідним технічним обладнанням, мати підключення до мережі Інтернет. Форми навчання у такому випадку використовують дещо модифіковані. При цьому між учителем та учнівською аудиторією існує безпосередній зв’язок: пряма відеотрансляція, демонстрування презентації (зокрема колективний перегляд відео); обмін документами Microsoft Office; демонстрування робочого столу або активних програмних додатків із комп’ютера педагога.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організації навчальної діяльності учнів з вивчення української мови і літератури

Номер слайду 2

Viber Мінімальні вимоги до обладнання для навчання у Viber: Для викладача — персональний комп’ютер (з веб камерою) чи ноутбук. Підключення до інтернету. Для здобувача освіти — смартфон або комп’ютер. Підключення до інтернету. Найкращий інструмент для координації — Viber, найпоширеніший месенджер в Україні. Використовуючи Viber, класний керівник створює групу, куди входять здобувачі освіти групи та всі викладачі, які ведуть у них уроки. У цій групі організовується інформування про наступні уроки, їх час, формат та інше. Учні можуть запитувати та отримувати відповідь про розклад, час занять тощо. Цей месенджер є «точкою збору». Якщо виникли проблеми під час використання інших інструментів, учні та викладачі завжди можуть повернутися до месенджера та обговорити подальші дії.

Номер слайду 3

ZOOM Zoom - програма для відеоконференцій і дзвінків, яку викладачі люблять за широкий функціонал, надійне з’єднання і безперебійну роботу. Для стандартних сесій обмежено час з’єднання до 40 хв. У Zoom можна створити безкоштовний обліковий запис. Можна закріпити свій віртуальний кабінет і займатися в ньому на постійній основі по одному посиланню, щоб не створювати кожен раз новий. Щоб приєднатися до конференції, здобувачеві освіти не обов’язково встановлювати додаток, – досить перейти по посиланню-запрошення і нове вікно відкриється в його браузері.

Номер слайду 4

Освітній проект «На Урок» Сайт з вебінарами, конференціями, конкурсами та журналом для освітян, всеукраїнською олімпіадою, матеріалами для позакласної роботи та проведення уроків. За проходження курсів чи конкурсів учні та викладачі отримують свідоцтва і відзнаки. У пошуку можна знайти потрібний матеріал за підручником, предметом чи класом. Викладач може використовувати безкоштовний сервіс онлайн-тестів «На Урок» для повноцінної дистанційної перевірки знань, які здобули учні під час самостійної роботи. Система сама оцінить роботу за 12-бальною шкалою, або у відсотках, і так само миттєво підрахує загальну кількість балів за кожне завдання. Викладач може переглянути відповіді кожного учня, або загалом проаналізувати роботу всієї групи.

Номер слайду 5

Освітній проект «На Урок»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Освітній проект «На Урок»

Номер слайду 11

УКРАЇНСЬКА МОВА Сайт Олександра Авраменка – доцента Київського університету імені Бориса Грінченка:http://xn--80aafnzkijm.xn--j1amh/; http://ippo.kubg.edu.ua/ekspres-uroky. Тут зібрано всі уроки відомого мовознавця Олександра Авраменка, які за своєю наповнюваністю відповідають деяким темам з української мови або ж можуть бути використані здобувачами освіти з метою підвищення свого рівня культури мовлення.  Експрес-уроки української мови від Олександра Авраменка викладач може рекомендувати учням з метою ознайомлення конкретного слововживання з подальшим обговоренням. Можна запропонувати учням створити відеоролик за аналогією до уроків О. Авраменка і презентувати під час відновленого освітнього процесу, або прикріпити на платформі у дистанційному класі для обговорення.

Номер слайду 12

«Лайфхаки з української мови», або Українська мова для дорослих і школярів: https://edera.gitbook.io/laifhaki-z-ukra-ns-ko-movi/ Цей онлайн курс ― спільна розробка Ed. Era та Освіторії.  Він складається з 5 модулів, що налічують 16 тем, і триває загалом 5 тижнів по 4 години на тиждень. Форма подачі матеріалу – відео з лайфхаками. Також цей курс ― хороший помічник для здобувачів освіти, які хочуть успішно скласти ЗНО. Кожен урок-лайфхак супроводжується робочими аркушами з завданнями для перевірки засвоєння знань і тестами.

Номер слайду 13

«Тренажер з правопису української мови»:https://webpen.com.ua/. Зручний ресурс для вивчення та засвоєння мови з великою кількістю завдань для самоперевірки.  Усі правила супроводжуються відеоуроками, а також численними онлайн-вправами. Якщо виникають складнощі з вибором правильного варіанта, можна натиснути кнопку «Підказка», і одразу запропонують відповідне правило. Кількість спроб необмежена. Крім того, постійно додаються нові завдання.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Learning. Apps.org – інтерактивні вправи онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на заняттях, і самостійно.    Конструктор Learning. Apps призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу.    Learning. Apps.org

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Українська література Для опрацювання навчального матеріалу з літератури під час карантину доцільно ознайомитися та скористатися матеріалами таких онлайн-ресурсів:https://wisecow.com.ua/literatura/ukrayinska-literatura-v-imenax/  Курс лекцій від Wise. Cow. Історії від Ярини Цимбал та Євгенія Стасіневича –українських літературознавців сучасності.https://courses.ed-era.com/courses/course-v1: Osvitoria_and_Ed. Era+lifehacks201+lifehacks201/about - онлайн-курс у формі корисних порад (лайфхаків), що допоможе простежити історію розвитку мистецтва слова від фольклору й перших писемних пам’яток до сучасної української літератури, опанувати базовими теоретико-літературними поняттями, виробити навички аналізу художніх творів,  повторити та систематизувати вивчений матеріал, підготуватися до ЗНО. 

Номер слайду 21

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
До підручника
Українська мова 7 клас (Голуб Н.Б., Шелехова Г.Н., Новосьолова В.Н., Ярмолюк А.В.)
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
704
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку