Організація банкету з нагоди святкування дитячого дня народження

Про матеріал
Організація будь-якого банкету включає прийом і оформлення замовлення, підготовку до проведення банкету, обслуговування. Чітка організація обслуговування залежить від того, наскільки детально і своєчасно були обумовлені всі деталі проведення банкету між замовником і адміністрацією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація банкету з нагоди святкування дитячого дня народження. Крючкова Світлана. ТОКМО-16

Номер слайду 2

Організація будь-якого банкету включає прийом і оформлення замовлення, підготовку до проведення банкету, обслуговування. Чітка організація обслуговування залежить від того, наскільки детально і своєчасно були обумовлені всі деталі проведення банкету між замовником і адміністрацією.

Номер слайду 3

Замовлення на обслуговування свят приймає директор, метрдотель, а у великому підприємстві ресторанного господарства, де є стіл замовлень, — черговий адміністратор столу замовлень. Залежно від розміру закладу ресторанного господарства і кількості гостей замовник резервує частину приміщення або орендує його повністю на певний час.

Номер слайду 4

При прийомі замовлення обов’язково повинні бути узгоджені: дата проведення банкету і його тривалість, привід для його влаштування, час початку і закінчення обслуговування, кількість учасників, тип розстановки столів і стільців, вид сервіровки столу за каталогом, розклад заходу і план розсадження гостей, присутність кого-небудь з поважних персон і якого типу особливої уваги слід йому надавати, необхідне гостям технічне устаткування, зразкове меню, час подачі закусок і гарячих страв, час роботи бару (тип напоїв, коли і як вони повинні подаватися), художнє оздоблення (квіти, свічки), музичний супровід, обговорюють порядок відшкодування можливих збитків, умови оплати, контактні телефони замовника.

Номер слайду 5

Організація банкету з нагоди святкування дитячого дня народження на 15 осіб . При організації даного банкету слід враховувати вік гостей (10 – 12 років ) . Банкетний зал варто прикрасити надувними кульками , а також гостям можна надягнути святкові ковпаки.

Номер слайду 6

Меню для дітей повинно включати менше шкідливої та важкої їжі , також варто надати перевагу більш святковим та смачним стравам ( дітям більше сподобаються млинці та фрукти аніж оселедець під шубою та холодець) повинно бути більше фруктів . Також враховуючи вік не слід порціонувати занадто великими порціями.

Номер слайду 7

 Меню на банкет. Найменування (склад)Вихід в гр. Ціна за порцію(грн.)К-сть порційсума. Асорті мясне (салямі,шинка,буженина)150\150\150 (450 )90 грн270 грн. Асорті овочеве (огірки,помідори, перець)100\100\100 (300)40грн160грн. Млинці з м’ясом180-200 гр25грн375грн. Млинці з творогом180-200 гр20грн300грн. Міні-піцца150гр15грн225грн. Желе молочне80-100гр20грн160грн. Желе фруктове80-100гр20грн160грн. Запіканка сирна з фруктами80-100гр15грн225грн. Морозиво з фруктовим сиропом70гр16грн128грн. Морозиво з тертим шоколадом70гр16грн128грн. Торт «Баунті»100гр (1.5кг)14грн210грн. Узвар з сухофруктів200мл7грн105грн. Морс клюквений200мл6грн90грн. Разом   2536грн. Обслуговування   300грн. Разом з обслуговуванням   2836грн. Загалом за все меню , враховуючи обслуговування виходить 2836 грн.

Номер слайду 8

Рахунок замовлення на столовий посуд. Назва страви. К-сть порцій. Назва посуду. К-сть Асорті мясне Закусочна тарілка. Асорті овочеве Закусочна тарілка. Млинці змясом Закусочна тарілка. Млинці з творогом Закусочна тарілка. Міні піцца Закусочна тарілка. Желе молочне Глибока десертна тарілка. Желе фруктове Глибока десертна тарілка. Морозиво з фруктовим сиропом Креманка. Морозиво з тертим шоколадом Креманка. Торт «баунті» Мілка десертна тарілка. Узвар з сухофруктів Стакан конічний. Морс клюквенний Стакан конічний

Номер слайду 9

Після того як ми визначилися з меню та столовим посудом слід обрати спосіб подавання страв. У практиці обслуговування застосовують три основних способи подачі:- в обнос (французький спосіб) - перекладання замовленої страви на тарілку гостя за допомогою спеціальних наборів; -перекладання закусок і страв у тарілки на підсобному або приставному столі (англійський спосіб);- у стіл (російський спосіб).

Номер слайду 10

Оскільки ми організовуємо банкет для дітей зручніше всього обрати французький спосіб подавання , адже дітям буде легше , якщо іжу порціонуватимуть за них.

Номер слайду 11

Подача страв в обнос (французький спосіб)За такого способу обслуговування передбачаються такі варіанти:1. Офіціант порціонує їжу, перекладаючи її з блюда на тарілку гостя.2. Офіціант пропонує страву відвідувачеві, який сам перекладає її на свою тарілку. В обох випадках офіціант обслуговує відвідувача, знаходячись зліва.

Номер слайду 12

цей спосіб обслуговування можна застосовувати як на банкетах, так і при індивідуальному обслуговуванні по замовленому меню. Тримаючи блюдо в лівій руці, правою за допомогою столових виделок і ложки офіціант розкладає страву на тарілку кожному гостю.

Номер слайду 13

Офіціант має дотримуватися правила порціонування страв: спочатку брати основний продукт, перекладати його в тарілку відвідувача, потім перекладати гарнір, розміщуючи його за основним продуктом. Таким способом він перекладає більшість холодних і гарячих страв, що складаються із порціонних шматків м'яса, риби і гарнірів, а також фаршированих виробів.

Номер слайду 14

Страва м'якої консистенції (відварна риба, шніцель січений та ін.) перекладають у тарілку споживача за допомогою ложки і виделки, розташованих в одній площині заглибленням догори. Користуючись наборами для порціонування, відвідувач, як зазначалося вище, може сам покласти собі в тарілку порцію страви, запропонованої офіціантом.

Номер слайду 15

Блюдо слід тримати біля тарілки гостя, злегка нахиливши його, але не торкаючись поверхні столу. Обносячи гостей салатом, викладеним у вазі гіркою, треба злегка обертати вазу за годинниковою стрілкою, щоб до кожного наступного гостя виріб був звернений боком, з якого страва ще не втратила свого первісного вигляду.

Номер слайду 16

Перед подачею холодних страв в обнос стіл сервірують закусочною тарілкою, а перед подачею других гарячих - підігрітою мілкою столовою тарілкою, яку офіціант ставить з правого боку. Далі нам необхідно визначити кількість столів та спосіб іх розташування. Столи розміщують з урахуванням кількості учасників бенкету, виду бенкету, конфігурації залу.

Номер слайду 17

Довжина столів визначається з урахуванням кількості гостей і рекомендованої довжини стола на одну персону: при бенкеті-фуршеті - 0,4 м (тому що не всі гості одночасно підходять до столу), бенкеті за столом для почесних гостей - 0,7-0,8 м, інших - 0,6 м. Але загальна довжина столу не повинна перевищувати 10м .

Номер слайду 18

Отже візьмемо 5 меторвий стіл і розсадимо гостей ( 15 чоловік ) по обидві сторони (7\8) з розрахунку 8 чол по 0.6 м = 4.8 м , залишається вільний простір , а також враховуючи те що це діти віком від 10 до 12 років то такий тип посадки буде зручним. З одного боку там де 8 чоловік самим першим сидить іменинник , а навпроти нього де вільне місце , скринька для побажань . Скринька для побажань по-перше допоможе залишити спогади , по-друге написання побажання буде корисним для дітей в плані розвитку їх творчих здібностей.

Номер слайду 19

Далі столи слід накрити скатертинами. Для накриття бенкетних столів використовують прямокутні скатертини розміром 173 х 208 (250) см, 200 х 250 см або бенкетні скатертини завдовжки 5-10 м і завширшки 2 м. Якщо використовують декілька скатертин, то стіл починають накривати з боку, протилежного головному входу, і кладуть їх так, щоб край кожної наступної покривав край попередньої.

Номер слайду 20

Отже при підготовці до обслуговування банкету необхідно спершу скласти замовлення на банкет . Потім розробити меню , та в залежності від страв в меню зробити замовлення на столовий посуд. Також необхідно обрати спосіб подання страв , тип розміщення столів та визначити кількість столової білизни. Оскільки ми це вже зробили то наступним кроком буде вже власне організація обслуговування банкету.

Номер слайду 21

Дякую за увагу, і гарного святкування!

pptx
Додано
3 червня 2021
Переглядів
1946
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку