Організація навчання математики в початковій школі. Планування навчального процесу з математики.

Про матеріал
Організація навчання математики в початковій школі. Планування навчального процесу з математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація навчання математики в початковій школі. Планування навчального процесу з математики. Виконали: студентки групи ПО-17-1/11 Андрієвська Ю. Передерій Д. Самодіна А. Перевірила: Федорова Ю. О. Дніпровський педагогічний коледж Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара

Номер слайду 2

План: Організація навчання математики в початковій школі. Урок математики в початкових класах, вимоги до нього. Підготовка вчителя до уроку математики в початковій школі. Система уроків математики в 1-4 класах. Позакласна та позаурочна робота з математики в початкових класах. Позакласна та позаурочна робота з математики в початковій школі. Підготовка вчителя до уроку. Планування. Примірний план-конспект уроку математики у початкових класах     Пам’ятка для самоаналізу вчителем уроку.style.color

Номер слайду 3

чітка його цілеспрямованість; теоретична і практична повноцінність змісту; правильне застосування і поєднання різних форм організації пізнавальної діяльності учнів;виразне формування основих висновків;Вимоги до уроку математики:

Номер слайду 4

Підготовка вчителя до уроку включає:1. Формулювання мети і завдань уроку.2.визначення обсягу і змісту навчального матеріалу.3. Вибір форм організації навчання.4. Вибір методів і прийомів навчання.5. Наочно-технічне оснащення уроку.6. Визначення змісту й методики виконання домашнього завдання.7. Складання плану-конспекту уроку.8. Перевірка готовності вчителя до уроку.9. Перевірка готовності учнів до уроку.

Номер слайду 5

Існують різні класифікації типів уроків:

Номер слайду 6

Форми роботи з математики:1. математичний ранок або вечір цікавої математики, 2. екскурсія;3.прогулянка з включення елементів рухливих ігор;4. олімпіада, 5. випуск математичної газети;6. конкурс з математичної кмітливості; 7. математичний гурток, куточок математики;8. виготовлення наочних посібників;

Номер слайду 7

Схема тематичного планування:1. Назва теми:1) мета (загальна дидактична) уроку або системи уроків;2) тип уроку (уроків);3) спільні методи навчання (репродуктивні або продуктивні);4) обладнання і основні джерела інформації;5) види контрольних робіт на основі системи уроків.2. Актуалізація:1) опорні знання (поняття і факти) і способи дії;2) типи самостійних робіт.3. Формування нових понять і способів дії:1) нові поняття і способи дії;2) головні і другорядні проблеми та типи самостійних робіт.4. Застосування (формування умінь та навичок):1) типи самостійних робіт;2) між-предметні зв'язки.5. Домашнє завдання:1) повторення (обсяг навчального матеріалу);2) типи самостійних робіт.

Номер слайду 8

Примірний план-конспект уроку математики у початкових класах: Тема уроку Цілі уроку. Обладнання до уроку. Хід уроку, що передбачає етапи: Організаційний момент, Перевірку домашнього завдання,Каліграфічну хвилинку,Математичний диктант,Усне опитування,Актуалізація опорних знань,Повідомлення теми уроку,Вивчення нового матеріалу,Закріплення нового,Повторення раніше вивченого матеріалу, Підведення підсумків уроку,Оцінювання знань,  Домашнє завдання . 

Номер слайду 9

Пам'ятка для самоаналізу вчителем уроку: Чи правильно визначена тема уроку. Доцільність розподілу навчального часу на певні етапи уроку. Відповідність змісту уроку програмі. Наукова спрямованість уроку. Наочність (таблиці, гербарії, моделі, колекції, живі об'єкти, ТЗН)Практичні роботи з натуральними об'єктами.7. Опора на раніше вивчене. Зв'язок теорії з практикою. Ознайомлення учнів з екологічними проблемами. Наступність у вивченні матеріалу. Ступінь самостійної навчальної діяльності учнів. Диференціація навчання; Контроль та оцінювання; Домашні завдання (обсяг, посильність, інструктаж). Реалізація завдань уроку.

pptx
Додано
26 вересня 2019
Переглядів
2908
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку