Організація обслуговування та дозвілля у торговому залі закладу харчування.

Про матеріал

План уроку В/Н для професії Адміністратор господар залу ……………………………………………………

Перегляд файлу

ПЛАН УРОКУ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

 

Група ________

Майстер виробничого навчання:                   Слижук Анатолій Анатолійович

Дата: _________

Тема програми: Організація обслуговування та дозвілля у торговому залі закладу харчування.

Тема уроку:  Правила та складання меню спеціальних видів, та контроль за своєчасним обслуговуванням споживачів.

Мета уроку: навчити та ознайомити з закладами ресторанного господарства, дотримуватись правил техніки безпеки, гігієни та санітарії; правильно організовувати робоче місце офіціанта; розвивати увагу та спостережливість, вміння та навичка вдосконалюватись в обраній професії; виховувати повагу до праці; моральні якості здобувачів освіти як особистостей; дисципліну, сумлінність, відповідальність, ініціативу; любов до обраної професій.

Комплексно-технічне забезпечення уроку: Журнал виробничого навчання, правила проведення вступного, поточного, заключного інструктажів з теми: Інструктаж з охорони праці і пожежної безпеки.

Міжпредметнізв’язки: Охорона праці, пожежна безпека в майстерні.

Хід  уроку

I.Організаційно-вступна частина (5-хв.)

Взаємне вітання. 

Майстер виробничого навчання перевіряє;

  • Наявність здобувачів освіти згідно списку, з’ясовує причину відсутніх;
  • Зовнішній вигляд здобувачів освіти, стан санітарногоодягу;
  • Наявністьщоденників.

II.   Вступний інструктаж (45-хв.)

2.1.   Повідомлення теми і мети уроку, завдань.

2.2. Мотивація. (Мотивація дає змогу майстру виробничого навчання довести здобувачам освіти доцільність вивчення теми)

Залежно від контингенту споживачів, типу підприємства і форм обслуговування меню поділяють на такі види: з вільним вибором страв; скомплектованих обідів (сніданків, вечерь); денного раціону; дієтичне; дитячого харчування; банкетне; спеціальних видів обслуговування.

2.3.Актуалізація опорних знань

1.Правила приготування коктейль-аперетивів.

2.Перелічіть види коктейлів на, які групи поділяються.

3. Вимоги безпеки під час роботи.

2.4. Пояснення і показ прийомів праці прийомів і способів виконання завдань та  самоконтролю здобувачів освіти: розгляд типових помилок, ситуацій, проблемних питань і способів їх попередження та усунення.

Меню з вільним вибором страв застосовують у загальнодоступних підприємствах громадського харчування (ресторанах, їдальнях, кафе, закусочних).

У ресторанах, барах та кафе з обслуговуванням офіціантами різновидом меню з вільним вибором є меню замовлених страв, що складається відповідно до прейскуранта. До нього включають різноманітний асортимент фірмових та холодних страв, закусок, перших, других та солодких страв, напоїв, кондитерських виробів із зазначенням їхньої ціни і виходу. Всі страви, що включаються в замовлене меню, готують за індивідуальними замовленнями і подають через 15-20 хвилин. Меню скомплектованих обідів рекомендується застосовувати при масовому обслуговуванні в їдальнях при промислових підприємствах, у студентських і шкільних. Воно складається з урахуванням контингенту, споживачів та збалансованого харчування. Меню денного раціону складається для учасників з'їздів, конференцій, туристів та ін. Харчування може бути три- або чотириразовим. При складанні цього виду меню враховують вартість раціону, особливості контингенту споживачів (вікові, національні, рід занять).

2.5.   Вимоги до організації та утримання робочого місця та техніки безпеки, охорони праці та особистої гігієни.

2.6. Перевірка засвоєння здобувачів освіти матеріалу інструктажу або пробне виконання здобувачам освіти прийомів, показаних майстром.

2.7. Видача здобувачам  освіти завдань виробничого характеру, роз приділення здобувачів освіти по робочих місцях.

III.Поточний інструктаж.

3.1.  Обхід здобувачів освіти.

        Контроль правильності організації робочих місць; надання необхідної допомоги

3.2.  Другий обхід здобувачів освіти .

        Контроль правильності організації робочих місць; надання необхідної допомоги

3.3. Третій обхід здобувачів освіти .

        Контроль та оцінка роботи здобувача освіти: організація робочого місця, виконання прийомів праці .

IV.Заключний інструктаж

Підведення підсумків виконання здобувачами освіти виробничих завдань.

 

Оцінка виконання здобувачами освіти навчальних завдань.

Аргументація оцінки кожного здобувача освіти та занесення оцінок в журнал.

 

Домашнє завдання: Написати реферат на тему: Види меню до різних видів обслуговування.

 

Майстер  виробничого навчання             ___________           А.А.Слижук

docx
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку