ОСЬ ЧОМУ ВОНА ЦАРИЦЯ, БО ВЕЛИКА ПОМІЧНИЦЯ

Про матеріал
Математика формує деякі особливості мислення і впливає на ставлення до світу. Але в умовах поширеної комп’ютеризації падає інтерес дітей до знань, особливо до тих котрі вимагають логічної праці. І тому свій проект ми назвали «Ось чому вона цариця, бо велика помічниця».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БІЛОЗЕРСЬКА МІСЬКА РАДАВІДДІЛ ОСВІТИНововодянська ЗОШ І – ІІ ступенів. ОСЬ ЧОМУ ВОНА ЦАРИЦЯ, БО ВЕЛИКА ПОМІЧНИЦЯВиконали учні 8 класу. Нововодянської ЗОШ І – ІІ ступенів. Керівник проекту. Учитель математики та фізики. Людмила Миколаївна Капля

Номер слайду 2

Поряд з астрономією, фізикою, хімією, технічними науками, де математика є «старожилом» вона дедалі більше проникає в такі галузі, як економіка, медицина, біологія, лінгвістика, суспільствознавство та інформаційні технології. Математика в нашому житті присутня не тільки в процесі освоєння професії і реалізації отриманих знань. Так чи інакше ми використовуємо цари. Світ математики оточує нас від самого народження. Адже все, що ми бачимо навколо нас: будинок (паралелепіпед), колесо (коло), вікно (прямокутник), обчислення вартості товару, кількості будівельних матеріалів, оцінка життєвих ситуацій так чи інакше пов’язані з математикою. цю наук практично в кожен момент часу. Саме тому математики починають навчати досить рано. Вирішуючи прості і складні завдання, дитина не просто вчиться складати, віднімати і множити. Вона повільно, з азів осягає пристрій сучасного світу. І мова тут йде не про технічний прогрес або умінні перевіряти здачу в магазині. Математика формує деякі особливості мислення і впливає на ставлення до світу. Але в умовах поширеної комп’ютеризації падає інтерес дітей до знань, особливо до тих котрі вимагають логічної праці. І тому свій проект ми назвали «Ось чому вона цариця, бо велика помічниця».

Номер слайду 3

Мета проекту – є зацікавити учнів математикою, поглибити і розширити знання та практичні навички учнів, побачити зв”язок математики з життям, розвиває в учнів уміння бачити цікаве, розвиває у них творчі здібності, уяву. Учні займаються пошуком різноманітної інформації, досліджують - збирають матеріал для відповіді на ключове питання. Виховати в них свідоме ставлення до предмету,розвивати творчу уяву, ініціативу, сприяти дослідницькій діяльності учнів. Ключовим питанням є Розвиток математичної компетентності учнів в умовах проектної діяльностіНавчальні цілі:проаналізувати, що і для чого вивчає математика;відмітити важливість вивчення математичних дисциплін;проаналізувати зв'язок математики в з іншими дисциплінами та сферами діяльності людини. Очікувані результати:навчаться працювати в групі;закріплять базові знання з математики;закріплять вміння працювати з комп8ютерними програмами;дослідять, як математика впливає на суспільне життя;

Номер слайду 4

Компетентності, які розвиває навчальний проект. Життєві компетентності, вміння навчатися, вміння спілкуватися, загальнокультурна компетентність, ІКТ-компетентність.

Номер слайду 5

Результатом роботи над проектом буде лепбук. Складається він з 8 сторінок

Номер слайду 6

Математика -- одна з найдревніших наук. Перші математичні уявлення і поняття людина формувала в глибокій давнині, розв'язуючи найпростіші задачі практичного характеру. Ускладнювалися форми трудової діяльності, і перед людиною поставали складніші задачі, для розв'язування яких вона формувала нові математичні поняття, створювала математичні теорії. Отже, математика розвивалася під впливом двох головних стимулів: потреб практичної діяльності людини і логіки розвитку самої математики.І тому першу сорінку діти посвятили деяким фактам з історії математики

Номер слайду 7

Номер слайду 8

МАТЕМАТИКАТи визнана давно главою всіх наук –  Потрібна нам ти скрізь, завжди і всюди. Без математики ми нині, як без рук. З тобою з казки дійсність творять люди.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ХТО ВОНИ – ВЕЛИКІ МАТЕМАТИКИ? ? ? КОГО З НИХ ЗНАЮТЬ І ПАМ'ЯТАЮТЬ НАЩАДКИ? ? КОГО СЕРЕД НИХ БІЛЬШЕ: ЧОЛОВІКІВ АБО ЖІНОК? ЧОМУ МИ ТАК МАЛО ЗНАЄМО ПРО НИХ?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

 Ніколи ще математика не була настільки всеосяжною і такою потрібною людям наукою, як сьогодні. Вона розвивається зараз так стрімко, що гадати про те, що буде, мабуть, марно. Одне можна сказати напевно: завтра математика стане ще могутнішою, ще важливішою і потрібнішою людям, ніж сьогодні.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

pptx
Пов’язані теми
Математика, 8 клас, Презентації
Додано
24 березня 2023
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку