Особливості протікання ПТСР у дітей різного віку

Про матеріал
1. Симптоми, ознаки стресу й порушення у дітей різного віку 2. Проблеми у навчанні, памʼяті та увазі 3. Травматичні сновидіння
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості протікання ПТСР у дітей різного віку. Боричевська Вікторія Андріївна

Номер слайду 2

ПТСР У ДІТЕЙ - ЦЕ ПЕРШ ЗА ВСЕ ДОСВІД ПСИХОТРАВМИ: Психологічна травма (психотравма) – це травма, що виникла в результаті дії на психіку людини особисто значущої інформації, інтенсивних або ж довготривалих гостроемоційних, стресових впливів.це переживання екстремального стресу, внаслідок подій, які дитина сприймає як загрозу для свого життя, або стає свідком таких подій. Психотравма, яка б вона не була, робить дитину гірше, не даремно у всі часи вважалося, що дітей треба берегти від ранньої травми, бо це серьезно може вплинути на їх фізичне і психічне здоров’я та подальше життя.

Номер слайду 3

Психотравмуючі події:

Номер слайду 4

Симптоми ПТСР у дітей: Діти Реагують на травму дезорганізацією поведінки або ажитацією Вторинно беруть участь в іграх, в яких виражені деякі теми або аспекти травми Переживають неспецифічні нічні кошмари, наприклад бачать монстрів Відтворюють травму в особах Наприклад: злетіла поведінка після деокупації або окупаціїНаприклад: ігри у війну або блок пост; ігри про злого лікаря/вчителя. Наприклад: жахливі сни; образи; паніка під час сну

Номер слайду 5

У РАЗІ СТРЕСУ ТА ПОРУШЕННЯ АДАПТАЦІЇ ДІТЯМ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ ВЛАСТИВІ:

Номер слайду 6

Діти прагнуть передусім відчуття безпеки! Коли світ стає джерелом жахливих, непередбачених, загрозливих подій З’являються регресивні симптоми!!!!! Якщо ці потреби в безпеці не будуть задоволені, це створить реальну загрозу не лише психічному, а й фізичному здоров’ю дитини, а в майбутньому вплине на успішність соціальної адаптації!

Номер слайду 7

Здорова дитяча гра супроводжуеється позитивними емоціями і задором (на відміну від травматичної) Імітаційна гра виконує функції розвитку і соціалізації та є креативною. Діти грають від 3 до 12 років (травматична гра є монотонною, не імпровізованою і в точності повторюється. Може тривати до більш зрілого віку та в дорослості переходити у антисоціальний стиль життя)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Травматичні сновидіння та розлади сну У такому сні проявляються:• тяжкі емоції,• крик,• плач, • вскакування з ліжка,•ходіння у сні.

Номер слайду 10

Психосоматичні розлади:

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
28 березня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку