Пам`ятка для учнів щодо писання від руки

Про матеріал
Для учнів, які лінуються писати від руки, а намагаються сфотографувати телефоном, навіть домашнє завдання з дошки.
Перегляд файлу

Пам’ятка для учнів: чотири переваги письма від руки

Якщо Ви спробуєте написати що-небудь від руки на аркуші паперу, то, швидше за все, помітите, що букви виходять недолугими, схожими більше на палички і кружечки. Так відбувається від того, що багато хто звик писати, натискаючи клавіші на клавіатурі і дивлячись в монітор замість листа. На сьогоднішній день будь-яка освічена людина повинна вміти писати від руки, навіть якщо користується цим умінням в житті дуже рідко. Лист від руки має ряд вельми корисних властивостей.

 1. Так легше чомусь вчитися. Переписати потрібну інформацію від руки - один з найбільш ефективних способів запам'ятати і зберегти її. Справа в тому, що процес письма на папері за допомогою чорнила стимулює частину мозку, яка називається ретикулярною активізуючою системою, або РАС. Ця система - своєрідний фільтр для всього, що потребує обробки мозком, і фізичний акт письма від руки висуває записувану Вами інформацію на перший план, автоматично сприймаючи її як найважливішу.

 2. Так простіше формулювати думки.  Багато відомих письменників воліють писати романи від руки, а не на комп'ютері або друкарській машинці. Принаймні, так вони роблять самі перші нариси своїх творів, перш ніж перенести їх у комп'ютер для подальшого редагування. Вважається, що при письмі від руки потрібні думки приходять швидше і викладаються легше. Крім того, як правило, швидкість письма приблизно відповідає швидкості думки. Пальці на клавіатурі цю думку обганяють - Ви не встигаєте обміркувати як слід одну пропозицію, а вже беретеся за інше.

3. Так Ви не будете відволікатися.  Комп'ютер, що стоїть перед Вами, можна назвати «вбивцею часу». Тому якщо Ви щось пишете, слід заблокувати такі програми, як соціальні мережі або розважальні портали, які є найсерйознішими відволікаючими факторами. Зрозуміло, Інтернет - це непогано, і є дослідження, результати якого підтверджують, що п'ятихвилинні перерви на перегляд забавного відео допоможуть Вам працювати продуктивніше. Але якщо Ви працюєте над серйозною дипломною, то такі перерви можуть бути згубними. Папір і ручка не дадуть Вам втратити думку, якщо потрібна висока концентрація - адже у Вас не буде можливості відволікатися на дурниці.

4. Так Ваші думки не втрачають чіткість і гостроту в міру старіння.  Письмо від руки - це тренування не тільки для зап'ястку, але й для мозку. Акт письма розвиває моторні навички і гостроту пам'яті. Більш того, це допомагає зберегти активність і ясність розуму в міру старіння. А символи, написані від руки, чи то ноти або ієрогліфи китайської мови, запам'ятовуються краще, ніж ті, що Ви пишете на комп'ютері.

docx
Додано
3 квітня 2019
Переглядів
628
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку