Пам’ятка для успішного написання твору

Про матеріал
Пам’ятка для успішного написання твору. Як працювати над чернеткою. 1. Читаючи написане вами на чернетці, слідкуйте, чи розкрито тему й основну думку, чи все викладено послідовно, згідно з планом. Під час читання робіть помітки на полях, після цього внесіть необхідні виправлення. 2. Прочитайте доопрацьований варіант вголос і прислухайтесь, чи немає недоробок. Усуньте їх. 3. Перевірте, чи немає орфографічних і синтаксичних помилок. Виправіть їх.
Перегляд файлу

Пам’ятка для успішного написання твору

  1. Обирайте тему не найлегшу, а таку, яка викликає у вас цікавість і хвилює, визначте обсяг матеріалу, який вона охоплює, щоб не відхилятися від теми.
  2. Продумайте основну думку вашого твору і намагайтесь усе підпорядкувати її розкриттю, по можливості доберіть до твору влучний епіграф.
  3. Складіть повний та чіткий план і дотримуйтесь його, пишучи твір.
  4. Намагайтесь оригінально почати роботу, щоб одразу зацікавити нею читача, звернути увагу на те, щоб вступ був пов'язаний з темою.
  5. Стежте, за логічною послідовністю у викладі матеріалу в основній частині твору.
  6. Тему розкривайте глибоко і всебічно, уникайте загальної описовості, наводьте конкретні факти для підтвердження своїх думок.
  7. Правильно цитуйте, але не переобтяжуйте свою роботу великими цитатами.
  8. Подумайте, який стиль відповідатиме темі твору, намагайтесь писати охайно, правильною літературною мовою, грамотно, просто, своїми словами, не забувайте про абзаци.
  9. Пам'ятайте, що читач мусить відчувати ваше ставлення до того, про що ви пишете.

Як працювати над чернеткою

 

  1. Читаючи написане вами на чернетці, слідкуйте, чи розкрито тему й основну думку, чи все викладено послідовно, згідно з планом. Під час читання робіть помітки на полях, після цього внесіть необхідні виправлення.
  2. Прочитайте доопрацьований варіант вголос і прислухайтесь, чи немає недоробок. Усуньте їх.
  3. Перевірте, чи немає орфографічних і синтаксичних помилок. Виправіть їх.
docx
Додано
22 вересня 2020
Переглядів
942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку