Пам'ятка "Робота за параграфом підручника"

Про матеріал
Самостійна робота учня - головний шлях виховання самостійності. Самостійна робота учня використовується не тільки на уроці, а й при виконанні різних завдань вдома. Безсумнівний «плюс» пам'яток - це можливість роботи за алгоритмом для дітей з різними здібностями, розвивають комунікативні компетенції того, хто навчається
Перегляд файлу

Робота за параграфом підручника

1. Зверніть увагу на назву параграфа. Прочитайте увесь параграф, для того щоб скласти загальне уявлення про його зміст. Знову поверніться до теми параграфа і з'ясуйте, якою мірою ви зрозуміли її.

2. Визначте за відповідними словниками значення слів і термінів, які вам незрозумілі. 

  1. Зверніть особливу увагу на своє розуміння позначених у підручнику іншим шрифтом понять, тверджень, ідей, висновків тощо.
  2. Спробуйте пов'язати матеріал параграфа та інформацію  яку ви отримали на уроці або записали в зошиті.
  1. З'ясуйте, яким є ваше розуміння наведених понять. Вам необхідно вміти давати визначення понять, розкривати їх особливості та взаємозв'язки з іншими поняттями.
  2. Інколи для того щоб полегшити підготовку домашнього завдання, доцільно усно або письмово скласти його план.
  3. Якщо в тексті є посилання на зміст вивчених раніше параграфів, передивіться їх.
  4. За наявності тих питань і проблем, що вас зацікавили або з наведеним тлумаченням яких ви не погоджуєтеся, зверніться до додаткової літератури.
  5. Опрацьовуючи зміст параграфа, не забувайте про те, що він є лише матеріалом для формування ваших власних світоглядних уявлень. Тому ви повинні знати теоретичний матеріал, зберігаючи при-цьому право самостійно робити висновки особисто для себе.
  6. Для того щоб зрозуміти, чи добре ви засвоїли матеріал, спробуйте переказати його, не користуючись підручником. Можна переказувати параграф, спершу спираючись на план, а потім без
    нього. . 
  7. У випадку виникнення ускладнень поверніться до тексту і ще раз перечитайте незрозумілі фрагменти або параграф у цілому. Кращому розумінню тексту сприятиме те, що ви спробуєте самостійно поставити якомога більше запитань до тих фрагментів, які ви не зрозуміли.
  8. Підготуйте відповіді на запитання і завдання, вміщені після параграфа, та виконайте завдання, запропоновані учителем.

 

 

doc
Додано
19 лютого 2021
Переглядів
498
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку