Пам'ятка волонтеру- підлітку

Про матеріал
Волонтерство дуже часто порівнюють з жертовністю, хоч насправді завдяки своїм вмінням та таланту ти можеш вирішувати або ж пом’якшувати суспільні проблеми, отримуючи задоволення. Волонтерство — це передусім можливість впливати на те, що відбувається довкола, ініціювати власні проєкти та змінювати країну. Коли люди стають волонтерами, вони не лише отримують нагоду проявити себе, здобути нові знання і навички, а й намагаються зробити життя інших кращим. «Будь тією зміною, яку хочеш бачити у світі!» — казав Магатма Ґанді, а один зі шляхів змін — волонтерство. Допомагаючи іншим, ми ініціюємо позитивний рух в суспільстві, беремо на себе відповідальність за те, що відбуваються довкола, та надихаємо людей на творення добра.
Перегляд файлу

                               Пам’ятка волонтеру

Віримо, що ти хочеш допомогти. Але перш ніж перейти до конкретних дій, запамʼятай:

 Твоя безпека — це перший пріоритет. Тільки будучи у фізичній та емоційній безпеці, ти зможеш ефективно допомагати. 

 Обери один-два напрямки, в яких будеш допомагати. Так ти збережеш сили і будеш ефективним значно довший проміжок часу. На жаль, охопити все не вдасться.

 Відпочинок важливий. Окрім волонтерства у тебе є навчання, спілкування з близькими, хобі, які також потребують твоїх ресурсів. Не варто нехтувати відпочинком, без якого можна дуже швидко вигоріти.

1️Допомагай руками. Ти можеш:

  • плести сітки: у школах та гуманітарних штабах організовують волонтерські групи, тож принось зелену тканину і долучайся;
  • сортувати гуманітарку: у штабах часто потрібні додаткові руки, аби опрацювати тони допомоги з-за кордону;
  • доставляти продукти та ліки самотнім Ба та Ді: почни з сусідів, можливо, саме їм потрібна твоя допомога;
  • підтримувати тварин: у притулках часто потрібна допомога по догляду за тваринами, а також внутрішнім переселенцям з їхніми пухнастиками також часто необхідна підтримка.

2️.Підтримуй розмовами. Ти можеш:

  • долучитися до телефонного волонтерства: команда проєкту «Мій телефонний друг» підбере тобі підопічного, з яким ти зможеш завести телефонну дружбу. Для цього реєструйся на сайті проєкту.
  • підтримувати дітей внутрішніх переселенців: разом пограти, почитати книгу вголос чи повчитися може бути справді дуже допоміжним для тих, хто пережив жах війни у гарячих точках. 

3️.Допомагай онлайн та креатив у соцмережах. Ти можеш:

  • атакувати російські сайти та виконувати завдання на кіберфронті: для цього слідкуй за Telegram-каналом IT ARMY of Ukraine;
  • волонтерити на інформаційному фронті: поширювати публікації та коментарі різними мовами про ситуацію в Україні, закликати відомих людей підтримувати Україну в соцмережах, спростовувати фейки та поширювати корисну інформацію в часи війни;
  • монтувати тік токи: так, український Tik Tok неабияк допомагає поширювати новини з України, а також тримати бойовий дух українців;
  • займатися творчістю: створюй ілюстрації, пісні та вірші, це неабияк підтримує українців та водночас допомагає проявити власні емоції.

4️.Збирай кошти у своїй школі. Ти можеш:

  • поставити благодійну скриньку на вході до школи: невеликими внесками можна зібрати значні суми на підтримку ЗСУ чи ТРО; 
  • організувати ярмарки чи благодійні вечори: поєднай корисне та приємне, кожен охочий зможе долучитися до події, а виручені кошти можна буде використати на потреби військових або ж внутрішніх переселенців.

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
17 березня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку