Пам'ятка: як заморожувати продукти.

Про матеріал
Пам'ятка: як заморожувати продукти.Термін зберігання заморожених продуктів.
Перегляд файлу

    Як заморожувати продукти

 

 

  1. http://st2.depositphotos.com/1588812/9057/v/950/depositphotos_90579538-stock-illustration-logo-for-frozen-products.jpgНамагайтесь 

заморозити продукти максимально швидко — одразу, коли ви їх приготували, купили або зібрали. Чим свіжіші будуть заморожені продукти, тим довше вони зберігатимуться не втративши своїх властивостей.

 

  1. http://images.easyfreeclipart.com/987/free-cartoon-illustrations-of-people-cleaning-meat-chickens-amp-food-987375.jpgПеред заморожуванням, свіжі ягоди та фрукти, потрібно помити, висушити, великі — подрібнити на шматки. Після чого викласти на деко або іншу пласку посудину та заморозити.

 

  1. http://glynniswhitwer.com/wp-content/uploads/2012/12/fruit-4.pngДля кращого збереження презентабельного вигляду та смаку заморожених 

фруктів або ягід, їх можна опустити у цукровий сироп перед першим заморожуванням.

Перед заморожуванням свіжих овочів, їх варто бланшувати у киплячій воді декілька хвилин. Це, також, допоможе зберегти їх смак, текстуру та колір.    

 

Термін зберігання заморожених продуктів

 Як довго можуть зберігатись продукти у морозильній камері? Відповідно до рекомендацій ВОЗ, при -20ºС їжа у морозилці може зберігатись скільки завгодно. Правда, це термін безпечності її споживання, а не того, що смак та текстура продукту залишаться незмінними.

Який же ж оптимальний термін зберігання заморожених продуктів.

Овочі

Овочі (переважна більшість) — 12-18 міс.

Гриби сирі — 10-12 міс.

Гриби приготовані — 10-12 міс.

Трави — 4-6 міс.

Фрукти

Фрукти з кісточкою — 10-12 міс.

Фрукти без кісточки — 2-3 міс.

Ягоди — 10-12 міс.

М'ясо

Яловичина сира— 6-12 міс.

Яловичина приготована— 2-3 міс.

Ягня сире — 6-12 міс.

Ягня приготоване — 2-3 міс.

Свинина сира — 6-12 міс.

Свинина приготована — 2-3 міс.

Сосиски — 1-2 міс.

Бекон скибочки— 1-2 міс.

Бекон цілим шматком— 6-9 міс

Птиця та дичина

Курятина та птиця сира — 9 міс.

Курятина та птиця приготована — 4 міс.

Качка та дичина сирі — 6 міс.

Качка та дичина приготовані — 2-3 міс.

 

 

 

 

 

Риба

Риба сира — 3-8 міс.

Морепродукти сирі — 3-8 міс.

Риба приготована — 2-3 міс.

Морепродукти приготовані — 3 міс.

Молочні продукти

Молоко — 3 міс.

Вершкове масло — 6-9 міс.

Вершки — 4 міс.

Збиті вершки (домашні) — 1-2 міс.

Вершковий сир — 2 міс.

Твердий сир — 6-8 міс.

Яйця — 12 міс.

Хлібобулочні вироби

Тісто для хлібу/бісквіту — 2-3 міс.

Хліб/бісквіт готові — 3 міс.

Булочки готові — 3 міс.

Оладки/млинці готові — 2 міс.

 

 

Заморожені ягоди у кубиках льоду

 

 

 

 

Ідеальна форма для заморожування - брикети

Вагомий вплив на заморожування продуктів має не тільки температура, а й розміри порції продукту, який заморожується. Найкраще заморожувати продукти у порціях разового використання. Менша та тонша порція замерзне повністю за менший проміжок часу.

Найкраще заморожувати продукти у формі брикетів, товщиною не більше 4 см. Зменшення товщини брикету до 2 см зменшить час заморожування у 2-2,5 рази.

Час заморожування брикетів (2 або 4 см відповідно)

  • М'ясо та риба — 2-3 або 4-6 годин, залежно від жирності та інших показників.
  • Фрукти та ягоди — 3,5-4 або 8-10 годин.
  • Овочі та гриби — 4-4,5 або 11-12 годин.

Заморожене фруктове пюре

 

 

 

Заморожування у контейнерах

 

 

 

 

 

Заморожування у брикетах

 

 

 

 

«Заморожуйте на здоров'я»

 

 

 

Заморожування продуктів

 

 

 

 

«Если мы осуждены на то, чтобы есть, будем есть хорошо».

 А.Брийя-Соварен

 

docx
Додано
21 вересня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку