Мета:- охарактеризувати їжу як джерело енергії, типи поживних речовин, процеси живлення і травлення; - навчити учнів визначати свої енергетичні та харчові потреби; - розвивати логічне мислення і творчий потенціал учнів; - виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих.
Поміркуйте!Їжею є все, що споживає людина для забезпечення життєдіяльності. Але рідко хто розуміє, що найкориснішими для людини є натуральні продукти, тому що вони містять… енергію Сонця. Чи можете ви пояснити це твердження?«Недаремно над усіма явищами людського життя панує турбота про хліб насущний. Він подає той давній зв'язок, який з'єднує всі живі істоти, в тому числі й людину, з усією навколишньою їх природою. Їжа… уособлює собою життєвий процес у повному його обсязі.»Окремі тези з доповіді академіка І. Павлова при врученні йому Нобелівської премії