Презентація "Харчування людини та обмін речовин. Їжа людини"

Про матеріал
Презентація до підручника Соболь, 8 кл. на тему Харчування людини та обмін речовин. Їжа людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчування людини та обмін речовин.Їжа людини. Шеіна Т. В.,учитель хімії і біології Парутинської ЗОШКуцурубської ОТГ

Номер слайду 2

Мета:- охарактеризувати їжу як джерело енергії, типи поживних речовин, процеси живлення і травлення; - навчити учнів визначати свої енергетичні та харчові потреби; - розвивати логічне мислення і творчий потенціал учнів; - виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих.

Номер слайду 3

Поміркуйте!Їжею є все, що споживає людина для забезпечення життєдіяльності. Але рідко хто розуміє, що найкориснішими для людини є натуральні продукти, тому що вони містять… енергію Сонця. Чи можете ви пояснити це твердження?«Недаремно над усіма явищами людського життя панує турбота про хліб насущний. Він подає той давній зв'язок, який з'єднує всі живі істоти, в тому числі й людину, з усією навколишньою їх природою. Їжа… уособлює собою життєвий процес у повному його обсязі.»Окремі тези з доповіді академіка І. Павлова при врученні йому Нобелівської премії

Номер слайду 4

Харчування людини – сукупність процесів, які забезпечують потрапляння до організму їжі з речовинами, що необхідні для нормальної життєдіяльності.

Номер слайду 5

Енергетична – під час перетравлювання їжі виділяється енергія. Харчова – речовини у складі їжі використовуються для побудови клітин, тканин, органів. Регуляторна – регуляція обміну речовинІнформативна – інформація про особливість їжіЗахисна – лікувальні властивості їжі

Номер слайду 6

Харчові продукти – це компоненти їжі, що використовуються в натуральному або переробленому, зміненому або не зміненомувигляді. За походженням харчові продукти поділяють на: ТваринніРослинніМікробіологічніМінеральні

Номер слайду 7

Тваринні харчові продукти

Номер слайду 8

Рослинні харчові продукти

Номер слайду 9

Мікробіологічні харчові продукти

Номер слайду 10

Мінеральні харчові продукти

Номер слайду 11

Групи харчових продуктів. ТрадиційніФункціональніСпеціальніПродукти для харчування дітей. Органічні, екологічно чисті, генетично модифіковані продукти

Номер слайду 12

Отже, компонентами їжі є харчові продукти різного походження, а складовими частинами харчових продуктів є поживні та додаткові речовини

Номер слайду 13

Енергетичні потреби людини. Енергетичні потреби виражають у кілоджоулях (к. ЖД) чи кілокалоріях (1 к. ЖД = 0.24 ккал)Енергія затрачається на забезпечення життєдіяльності в умовах спокою (основний обмін) та фізичної активності (функціональний обмін)

Номер слайду 14

Харчові потреби людини. Харчові потреби в речовинах затрачаються на ріст, відновлення клітин, тканин та органів

Номер слайду 15

Діяльність: «Визначення загальних енергетичних та харчових потреб власного організму»

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацювати & 6 підручника, завдання у зошиті

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Супрун Ольга Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Олійник Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Холодар Людмила Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 вересня 2019
Переглядів
18202
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку