Патріотизм – це любов до Вітчизни

Про матеріал
Актуальність питання патріотизму сьогодні для людей різних поколінь, уміння висловлювати й аргументувати власну думку, бути патріотом і любити свою Вітчизну
Перегляд файлу

 

 

 

 

Патріотизм – це любов до Вітчизни

         З метою розвитку пізнавальних інтересів і творчих здібностей  учнів, логічного мислення, поглиблення їхніх знань і вмінь з української мови та літератури щоразу намагаюся залучати їх до участі в конкурсах різних рівнів. Один із них - міський конкурс  «Я- журналіст» на тему «Моє розуміння патріотизму». Тема не з легких, адже вимагає певних знань і не тільки мовних чи літературних, уміння мислити, міркувати, робити висновки й викласти все це на папері. Але наполегливість і бажання дають результати.

 

ПАТРІОТИЗМ – ЦЕ…

      Хочу почати свій твір словами поета Вадима Крищенка:

       Коли спитають: - Любиш Україну?

       Зніяковіло змовкну, як дитя…

       Ні, не слова це стверджувать повинні ,

       Єдиний доказ – це твоє життя…

Дійсно, любов до Батьківщини вимірюється не словами, а  вчинками. Турбота, відповідальність і любов – ось, на мій погляд, ознаки патріотизму.

Любити й пишатися чудовою природою рідної землі, носити у свята вишиванку – це ще далеко не патріотизм. Для мене це слово означає любити свою країну такою, яка вона є,  і робити все, щоб вона стала кращою, сильнішою і ще більше людей полюбили її. Патріотизм – це спільні зусилля, які не залишають місця байдужості, коли кожен робить свій посильний внесок, відчуваючи серцем, де він потрібен. Брати участь у прибиранні довкілля, у благодійних акціях, допомагати волонтерам, уболівати за все, що відбувається в нашій країні, цінувати  культуру й традиції – ось прості кроки, саме вони роблять кожного з нас патріотом, а не просто байдужим спостерігачем, якому ні до чого немає діла.                                                                  Друже, поміркуймо: чи   все ми робимо для рідного закладу, нашого міста? Чи навчаємось на повну силу, чи турбуємось про рідних та близьких нам людей, підтримуємо їх ?   Адже всі великі діла починаються з маленьких справ,   як повноводні ріки – з невеличкого струмочка… Зробімо ж разом наше життя кращим і щасливішим, адже народ український вартий цього !                                                                               Лобовньова Софія, учениця  6 класу   

 

                           Патріотизм - це…

 

  Шановні друзі! Сьогодні, як ніколи, актуальне питання патріотизму. Пропоную долучитися до його обговорення. Особисто я вважаю, що патріот – це людина, яка щирими  діями  доводить все своє ставлення до України. Вона любить, оберігає й може захистити Батьківщину. Це бажання зберегти культуру країни, традиції, рідну мову. І такою людиною може бути кожен із нас. Ми вивчаємо, винаходимо, досліджуємо, творимо й перемагаємо. Це все притаманне справжній людині, яка хоче жити у вільній країні.

    Переконана: патріотизм виявляється в тому, що робить людина на благо Батьківщини. Досягаючи успіху в житті, ми створюємо успіх цілої країни. На мою думку, що це і є патріотизмом. Такі відомі люди, як Володимир Великий, Тарас Шевченко, Сергій Корольов – виявили свої патріотичні почуття до рідної країни. Звичайно, у кожного з них вони були різними. У широкому розумінні країна – це велика родина, де всі живуть спільними радощами, інтересами та проблемами. Тому ми повинні відчувати й свою відповідальність та вболівати за її честь. Нам не байдужа доля нашої Батьківщини!

     Сьогодні патріотизм має зовсім інше значення. Він проявляється не тільки у ввічливому ставленні до знайомих і незнайомих людей. Це також прибране за собою сміття після пікніка, відпочинку, допомога військовим та мирному населенню на Сході. Такі, здавалося б, на перший погляд прості речі й роблять із нас справжніх людей.

     Невже ви думали, що Україна – це так просто? Україна — це супер! Україна — це ексклюзив! «По ній пройшли всі катки історії. Саме на ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом.      В умовах сучасного світу їй немає ціни », - так говорила свого часу Леся Українка про рідну Батьківщину.

    Друже, Україна починається з тебе!!! Будь справжнім патріотом своєї країни та рідного народу!

                                                       Говорун Анна, учениця 6 класу

 

 

 

                                   

 

 

 

              Моє розуміння  патріотизму

 

На мою думку, патріотизмце відданість народові, любов та повага до свого сімейного роду, домівки, Батьківщини й рідної країни.

 Патріоти – це не тільки воїни, які зараз перебувають на фронті та відстоюють наше право на мирне небо над головою. Величезна шана і вдячність їм за героїзм та відвагу.

Патріоти – це також прості люди, які кожного дня виконують буденні справи, допомагають рідним і дуже люблять Батьківщину, українську мову та пишаються своїм корінням.

Справжній патріот – це не той, хто всюди кричить: «Я люблю свою країну!», а той, хто своїми вчинками виявляє власну любов до Батьківщини, працює на благо рідної країни, лікує хворих, навчає дітей, здобуває освіту, не соромиться говорити рідною мовою,  видобуває вугілля, обробляє землю, виховує дітей гідними громадянами,  чиє життя стає життям свого народу!

Я впевнена, що вогники патріотизму, які запалили в нас батьки та вчителі, усе більше будуть розгоратися в наших дитячих  сердечках, кожен із нас буде впевненим у власних силах, у світлому майбутньому, ми зробимо все від нас залежне і незалежне, аби мрії про щасливу Батьківщину стали реальністю!

Сьогодні все більше  людей різного віку, які готові змінювати нашу країну, розбудовувати й працювати на її благо, примножувати багатства та славити на весь світ!

Це нове покоління українських патріотів уже зараз творить нову історію. Будьмо мудрими, допоможімо їм, працюймо разом для України!

Зінченко Варвара, учениця 6 класу

 

                                                                                                                                                                                           

docx
Додано
3 травня 2020
Переглядів
4259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку