Перший день дитини в дитячому садку

Про матеріал
Поради для вихователя Познайомтеся з батьками дитини заздалегідь. Під час індивідуальної бесіди поцікав теся, чим полюбляє займатися дитина, які в неї інтереси, звички, страхи тощо. Така бесіда дасть змогу ліпше підготуватися до першої зустрічі. Підготуйте невеличкий альбом-презентацію групи та запропонуйте батькам за його допомогою заочно ознайомити дитину з груповим приміщенням. Надайте батькам чіткі рекомендації, як працювати 3 альбомом, про що розповідати. Оберіть для першої зустрічі з дитиною час, коли ви зможете приділити їй увагу. Наприклад, запропонуйте батькам прийти трохи раніше, ніж прийдуть інші діти. Так ви матимете змогу провести для дитини та батьків мініекскурсію по груповій кімнаті.
Перегляд файлу

Перший день дитини в дитячому садку

Поради для вихователя

Познайомтеся з батьками дитини заздалегідь. Під час індивідуальної бесіди поцікав теся, чим полюбляє займатися дитина, які в неї інтереси, звички, страхи тощо. Така бесіда дасть змогу ліпше підготуватися до першої зустрічі.

Підготуйте невеличкий альбом-презентацію групи та запропонуйте батькам за його допомогою заочно ознайомити дитину з груповим приміщенням. Надайте батькам чіткі рекомендації, як працювати 3 альбомом, про що розповідати.

Оберіть для першої зустрічі з дитиною час, коли ви зможете приділити їй увагу. Наприклад, запропонуйте батькам прийти трохи раніше, ніж прийдуть інші діти. Так ви матимете змогу провести для дитини та батьків мініекскурсію по груповій кімнаті.

Облаштуйте шафку для речей дитини. Якщо є можливість, запропонуйте дитині вибрати, яка більше подобається. Якщо такої змоги немає, то заздалегідь покладіть у шафку невеличку іграшку. Відтак обіграйте сюжет, за яким іграшка допомагає дитині розкласти речі в шафці.

Запросіть дитину в групу та розкажіть, чим діти займаються в дитячому садку. Покажіть її ліжко, стілець та стіл. Скористайтеся інформацією, яку отримає те під час першої бесіди з батьками щодо улюблених справ дитини та запропонуйте їй зробити щось разом.

Познайомте дитину з іншими дітьми, розкажіть, хто до вас приєднався, якими цікавими справами ви будете за иматися тощо. Запропонуйте дітям, які вже відвідують дитячий садок, показати все новенькому.

Зважайте на стан дитини. Якщо вона стривожена або налякана, не наполягайте на участі у спільних справах. Дайте їй можливість звикнути до нових умов, просто посидіти та поспостерігати. Також не змушуйте дитину вживати їжу.

Допомагайте дитині у складних ситуаціях. Не вимагайте, щоб у пер ший же день вона робила все сама. Навіть ті діти, які мають сформовані навички самообслуговування, потребують допомоги в перші дні перебування в дитячому садку.

Не затягуйте перший день. Навіть якщо ви бачите, що дитина почувається комфортно та легко йде на контакт з іншими дітьми, перебування дитини в дитячому садку в перший день не має перевищувати трьох годин.

docx
Додано
14 жовтня 2023
Переглядів
97
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку