Перший урок "Подорожуємо Україною"

Про матеріал
Урок -гра "Подорожуємо Україною". Це уявна мандрівка дітлахів рідним краєм.Заняття, яке проводимо на свіжому повітрі. Основна мета уроку - виховання любові до ВІтчизни.
Перегляд файлу

                           Урок – гра « Подорожуємо Україною»

Мета: Поглибити й закріпити знання дітей про Україну; розвивати  творчі здібності, уяву, фантазію, бажання більше дізнатися про рідний край; виховувати любов до рідної землі, мови, пісні.

                                                  Хід заняття

http://rusak.aromedu.ru/wp-content/uploads/2013/02/image001.jpg1. Створення емоційного настрою.                                                                     Калейдоскоп вражень «Найщасливіший літній день» .                                         Діти у колі діляться приємними спогадами про літо.

2. Оголошення теми заняття

На Землі безмежній є одна країна:                                                                        Гарна, неповторна, красна, як калина.                                                                     То скажіть же, діти, що то за країна?                                                                     Це наша рідненька, славна…(Україна)

- Саме  зараз, на веселому потязі, ми вирушаємо в подорож рідною землею. Вагончики, швиденько приєднайтеся один до одного! З гучною пісенькою прямуємо до першої зупинки.

Перша зупинка «Цікавинка»

3. Інформ – дайджест « Відкрий для себе Україну»

https://avkstend.com.ua/wp-content/uploads/2015/10/7000039.jpgЄ  в центрі Європи чудова країна,                                                                                       Сягає корінням у сиві часи.                                                                                                          І це незалежна моя Україна                                                                                      Тут гори Карпати, степи і ліси.                                                                              Шістсот і чотири це тисяч гектарів,                                                                    Приблизно таку має площу вона.                                                                                 А Київ – столиця, у храмах і славі,                                                                                         Та ріки: Дніпро, Дністер, Буг і Десна.                                                                                     Ще Псел, Уж і Тиса ... та менші є ріки.                                                           Курорти: Смалява, Бердянськ і Скадовськ…                                                          Багато є сіл, і міста превеликі:                                                                                  Донецьк, Харків, Київ і  Дніпро (Дніпропетровськ).                                                    Ґрунти чорноземні, джерела цілющі,                                                                               Озера блакитні та клімат м’який.                                                                         Козацькая слава повік невмируща,                                                                             Та шлях до свободи завжди нелегкий.

Консультація для батьків "Вплив фольклору на розвиток мовленНавколо країни є інші держави:                                                                                          На північ від нас білоруси живуть,                                                                          На заході – Польща, словаки, угорці,                                                                       Молдови й румунів кордони ідуть.                                                                           На сході Росія із нами межує.                                                                                                  На півдні Азовське і Чорне моря.                                                                                          І наша країна кордони пильнує…                                                                            Хай  світить їй мирна й щаслива зоря.

4. Гра –конкурс «Українознавці»

 -  Де розташована Україна?

- Які держави є її сусідами?

- Скільки областей має наша країна?

-   Назвіть найбільші міста України.

- Столиця України – місто…

- Основним Законом України є…

- Герб, Прапор, Гімн  - це…

5. Руханка « Веселий потяг»

Друга зупинка «Поетичний струмок»

1. Хвилини з мистецтвом.                                                                  Декламування віршів «Найкраща у світі Вітчизна».

2. Гра « Веселі  рими»

Рима – це співзвуччя рядків у віршах.                                                                      Завдання. Придумати  рими до слів: Батьківщина, хата, паляниці, калина.

3. Колективне ігрове спілкування «Поетична майстерня».

- Що є найріднішим для тебе, дитино?                                                                              Це друзі, батьки і твоя Україна.                                                                            Найкраще це те, що живе у душі.                                                                      Подумай…і віршик про це напиши.

Давайте разом спробуємо скласти невеличкий вірш, використовуючи рими, які ми дібрали до поданих слів.

Рідна Батьківщина – славна Україна.                                                                               Тут біленька хата й у віконці тато,                                                                    Стиглі паляниці, й веселі вечорниці,                                                                         Пісня журавлина, й за вікном калина.

  • Безліч поетів і письменників в своїх творах возвеличували чарівну красу України. Є і в нашому класі свої маленькі таланти.

4. Поетичний турнір «Моя творчість тобі, рідний краю».

Третя зупинка «Танцювально – пісенний майданчик»

- Українська пісня! Кого тільки не полонила її вічна краса. Це живий скарб нашого народу.

1. Віночок українських пісень.

2. Танцювальний батл «Запальний гопачок».

3. Заключне слово вчителя

Україно моя, найчарівніший краю,                                                                                     Де билиці, казки і легенди живуть.                                                                                   Линунь щирі пісні із зеленого гаю,                                                                                 І струмочки з джерел вирушають у путь.                                                           Тут усе найрідніше, найкраще, пісенне,                                                                      Рушники вишивані й простори ясні.                                                                                      Дороге, миле серцю, святкове й буденне,                                                                  Й вишивання, що в спадок дісталось мені…

                                        (Надія Красоткіна)    

http://mmk38.3dn.ru/_nw/2/08035099.jpg- Ось і завершується наш урок. Любі діти! Впевненно вирушайте в путь. Світ знань чекає на вас. Вчиться так, щоб вами пишалися батьки, друзі, рідне селище і прекрасна країна, що зветься Україною!                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
1 вересня 2019
Переглядів
979
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку