Перший урок. Тема: "Хай палають свічки пам′яті".

Про матеріал

Розробка першого уроку. Урок ми присвячуємо пам'яті загиблих героїв, які поклали свої життя за Україну, за кожного із нас, за світле майбутнє нас самих та наших дітей. Євромайдан. Це слово, яке раніше було втіленням надії на краще світле та безхмарне майбутнє, а зараз воно навіює жах не тільки на українців, але й увесь світ слідкує за подіями на Майдані.

Перегляд файлу

Тема: Хай палають свічки пам′яті.

Мета:виховувати у дітей шанобливе ставлення до героїчного історичного минулогоУкраїни, усвідомлення духовної єдності населення всіх регіонів України, виховання людяності, гідності, справедливості, толерантності;

формування в учнів активної життєвої позиції, громадянського

самовизначення, прагнення до самореалізації в Україні, розвивати почуття гордості за Україну, її історію та видатних людей.

1.Пісня – відео 29 серпня про загиблих захисників України.

Вступне слово

НаталіяАнатоліївна Сьогоднішній урок ми присвячуємо пам’яті загиблих героїв, які поклали свої життя за Україну, за кожного із нас, за світле майбутнє нас самих та наших дітей. Євромайдан. Це слово, яке раніше було втіленням надії на краще світле та безхмарне майбутнє, а зараз воно навіює жах не тільки на українців, але й увесь світ слідкує за подіями на Майдані.

Нам невідомі всіх їх імена,

Хто їх чекає ,хто за ними плаче,

Де їхній дім, як їм болить війна,

Яке в них серце – щире чи терпляче.

 Як страшно їм, коли усе горить,

Коли руїни, смерть перед очима,

І як в бою важлива кожна мить,

Які в них білі крила за плечима.

Нам невідомі мрії й здобуття,

Всі їхні рани, всі слова прощання,

Вони - солдати, що кладуть життя,

Заради нас і мирного світання.

І без імен помолимось за них,

За трошки вдачі світлої, простої.

 В час зрад страшних і втрат таких гірких,

І без імен вони для нас герої.

2. Хвилинамовчання

Оксана Станіславівна

Земля моя рідна – це моя Україна! Щасливі ми, що народилися і живемо на

чудовій, багатій землі. Тут жили наші прадіди. Тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини, одвічних добрих традицій.

Тут ми робили свої перші кроки, відкривали навколишній світ. Тут нам

уперше забриніли звуки рідної мови, завдяки якій ми усвідомили самих себе. Тут ми навчилися відповідати усмішкою на усмішку, співчуттям на чужий біль.

Ніна Анатоліївна

Збереглася давня легенда ще козацьких часів: коли на країну нападали вороги зі сходу і заходу, півдня і півночі, коли в нерівних боях полягли кращі захисники народу, на велику раду зібралися старі вожді, наймудріші

книжники, сліпі кобзарі. "Що чинити далі? – з болем і розпачем запитували вони. – Розбиті наші останні полки, захоплені ворогами останні фортеці…” І тоді піднялися найдревніші із кобзарів:

- Неправда, - сказали вони, - останній полк ніколи не може бути розгромлений, остання фортеця ніколи не здається! Бо це те, що в душі

кожного: наша дума, наша пісня, прадавні звичаї і традиції. Їх можна віддати лише добровільно – але ми не віддамо, бо ми народ одвічний, потужний і

життєдайний. Биті, знекровлені, палені й топтані, ми знову піднімемося з руїн, із попелу, і знову воскреснемо, розквітнемо, забуяємо!..

Світлана Олександрівна

Ми з вами маємо всі підстави пишатися тим, що наша батьківщина мала славні періоди історії, справді легендарних героїв, мужньо пережиланайважчі випробування і не скорилася. Ми можемо гордитися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусідів.

Майдан та Революція гідності потрясли не тільки Україну, а й увесь світ. Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці - міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій

демократичний вибір.  Сьогодні на сході точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Саме за це зараз в АТО воюють сини-герої. На полі битви – захисники, воїни.

3.Презентація

До слова запрошується учасник АТО Валентин Петрович.

До слова запрошується учасник АТО  Максим Іванович.

4. відео в пам'ять про загиблих воїнів АТО

Герої не вмирають. Вмирає тіло, завмирає серце, перестає текти по венах кров, але дух і душа – безсмертні. Герої житимуть в нас, наших серцях, їхні імена навіки закарбовані кров’ю на скрижалях історії. Пам'ять не знищить ніщо: ні вогонь,ні меч. Вони пожертвували своїм життям за нас та нашу кращу долю, покинувши своїх матерів та батьків, залишивши дітей сиротами, а дружин вдовами. Ці люди є прикладом мужності, хоробрості, відважності та безстрашності, безкінечної любові до своєї країни,народу та мови. Вони любили Україну більше,ніж себе, готові були віддати найдорожче – своє життя. Вони були справжніми патріотами, прикладом для наслідування для нас всіх.

 

 

docx
Додано
22 лютого 2023
Переглядів
453
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку