Підбірка ефективних методів для зняття стресу у дитини

Про матеріал
В наш час не тільки дорослі, але і діти часто стикаються із стресовими станами, навіть не підозрюючи про це. Нажаль батьки не завжди знають, як з цим впоратися та швидко зняти напругу перебуваючи вдома.
Перегляд файлу

 

В наш час не тільки дорослі, але і діти часто стикаються із стресовими станами, навіть не підозрюючи про це. Нажаль батьки не завжди знають, як з цим впоратися та швидко зняти напругу перебуваючи вдома. Спробуйте один із способів запропонованих нижче.

Підбірка ефективних методів для зняття стресу у дитини:

1.Дайте вихід емоціям. Якщо у дитини накопичилось багато, навіть позитивних емоцій, вони можуть перетворитися в негативні переживання тільки через те, що дитина їх не виплеснула, не поділилася. Дозвольте покричати, потупотіти, плескати в долоні, а саме головне виговоритись- дітям важливо, щоб їх слухали, а ще важливіше,щоб чули, саме таким чином вони відчувають,що вони потрібні і їхня думка важлива.

2. Малювання. Гарним способом буде малювання пальчиковими фарбами. Дозвольте дитині помалювати пальчиками, руками та навіть ногами, не допомагаючи підібрати колір, нехай це буде повністю вибір вашої дитини. Якщо дитина запропонує зробити це разом ні в якому разі не відмовляйтесь, а навпаки допоможіть дитині намалювати, щоб вона відчула вашу підтримку.

3.Танці. Включіть веселу музику і разом з своєю дитиною потанцюйте, адже саме те що поряд з дитиною танцюєте ви дітей приваблює, адже мама чи тато поряд і дає вихід своїм емоціям, Ваш приклад буде корисним для малюка.

4.Дихання. Навчіть дитину концентруватися на власному диханні, щоб вона вміла вдихати через ніс, а видихати ротом. Адже, саме дихання сприяє заспокоєнню всього організма.

5. Порахуйте до п'яти. Коли дитині здається, що він не може контролювати емоції, запропонуйте йому закрити очі і порахувати до п'яти, глибоко вдихнути та видихнути. Ця своєрідна п'яти секундна медитація дозволить мозку «перезавантажитися» і подивитися на ситуацію з іншого боку. Також це привчить дитини добре подумати перед вчиненням будь-якого дії в стресовій ситуації.

6. Пийте теплі напої. Теплі напої в прохолодний день    дають тілу відчуття тепла. Це схоже на обійми зсередини.     Чашка гарячого шоколаду або теплого молока допоможуть малюкові швидко прийти в стан гармонії.

7. Пострибайте в висоту. Влаштуйте з дитиною змагання, хто стрибне вище, далі або швидше. Це ще один простий, але дієвий спосіб випустити пар за допомогою фізичної активності.

8. Спробуйте візуалізацію. Дослідження показують, що візуалізація знижує рівень стресу. Запропонуйте дитині закрити очі і уявити собі тихе, спокійне місце. Потім допоможіть йому уявити цю картину в деталях. Запитайте, як виглядає це місце, які там запахи, що відчуває дитина, перебуваючи там, хто з ним поряд та які емоції він зараз відчуває.

9.Заспівайте що-небудь. Заспівайте колискову яку співали чи співаєте малюкові перед сном, обіймаючи його при цьому, щоб дитина відчула себе «вдома» та безпеці. Всі знають про те, що улюблені пісні піднімають настрій. Крім цього гучний спів (навіть якщо ви при цьому трохи фальшивите) сприяє виробленню «гормонів щастя» - ендорфінів.

10. Обійміть дитину або дозвольте йому обійняти вас. Обійми сприяють виробленню окситоцину - гормону, що забезпечує роботу імунної систем організму. 20-секундні обійми знижують тиск, покращують самопочуття і знижують стресові реакції організму. Обійми принесуть користь і вам, і вашій дитині. Адже, саме обійми дають відчуття безпеки, довіри та через обійми дитина може відчути ваш спокій та заспокоїтися сама, свого роду передача енергії.

 

 

docx
Додав(-ла)
Бабак Руслана
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
20 березня 2020
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку