Підготовка до ДПА (задачі 4 клас)

Про матеріал
Презентація із задачами, а саме при підготовці до ДПА з математики в 4 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У Марічки на клумбі росли квіти. Ірисів і троянд було 78 а решта гладіолуси. При чому гладіолусів на 9 менше ніж троянд. Скільки квітів кожного виду росли у Марічки на клумбу якщо всього їх було 124?

Номер слайду 2

На святі кожна дитина виступила з одним номером: або читала вірші, або співала, або танцювала. Всього співали й танцювали 35 дітей, а решта — читали вірші, причому читали вірші на 7 дітей більше, ніж співали. Скільки дітей співали, скільки — танцювали, скільки — читали вірші, якщо всіх їх було 54?

Номер слайду 3

Сторону квадрата збільшили на 15 см. На скільки сантиметрів збільшився його периметр?

Номер слайду 4

 Площа прямокутника 85 см2, його ширина — 5 см. На скільки ширина прямокутника менша за його довжину?

Номер слайду 5

Площа прямокутника — 96 см2, його довжина — 16 см. На скільки довжина прямокутника більша за його ширину?

Номер слайду 6

 Смартфон коштував 5748 грн. За акцією вихідного дня його ціна зменшилася на чверть. Скільки грошей уторгував магазин у неділю за такі смартфони, якщо їх було продано 79?

Номер слайду 7

У фірмовому магазині ціна планшета менша на п'яту частину ціни такого самого планшета в супермаркеті. Скільки грошей повинен виділити благодійний фонд на придбання у фірмовому магазині 42 планшетів для школи, якщо ціна планшета в супермаркеті — 7260 грн?

Номер слайду 8

 Добуток невідомого числа й 17 дорівнює сумі чисел 390 і 120.

Номер слайду 9

Частка невідомого числа й 18 дорівнює різниці чисел 232 і 200.

Номер слайду 10

Олег спостерігав, як рухалася мураха вздовж олівця довжиною 270 мм. Цю відстань вона подолала за 6 с. А потім сонечко пройшло цей шлях за 30 с. На скільки швидкість мурахи більша за швидкість сонечка?

Номер слайду 11

За 5 хв комар пролетів 155 м, а муха за 7 хв — 364 м. На скільки швидкість комара менша за швидкість мухи?

Номер слайду 12

 У класі навчається 11 хлопчиків та 15 дівчаток. Половина учнів класу бере участь у конкурсі «Найрозумніший». Яка найменша кількість дівчаток може взяти участь у конкурсі?

Номер слайду 13

Підковдру для лялькової ковдри прямокутної форми потрібно оздобити тасьмою. Довжина ковдри — 11 см, а ширина — на 5 см менша. Побудуй прямокутник, який буде викрійкою, та визнач, скільки сантиметрів тасьми потрібно для оздоблення підковдри по її периметру.

Номер слайду 14

 Побудуй два різних прямокутники, периметр кожного з яких дорівнює 36 см.

Номер слайду 15

Довжина першої сторони трикутника — 8 см 6 мм, другої — 5 см 8 мм, а периметр — 19 см. Побудуй відрізок, довжина якого дорівнює довжині третьої сторони трикутника.

Номер слайду 16

 Марійка оздоблювала стрічкою краї трьох серветок прямокутної форми. Серветку з якими сторонами вона зможе оздобити стрічкою завдовжки 45 см?

Номер слайду 17

Майстриня оздоблює бісером 72 вироби за 6 днів. Її учениця може оздобити ці вироби за 12 днів. За скільки днів вони зможуть оздобити бісером 72 вироби, якщо працюватимуть разом?

pptx
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Інкл
Додано
22 березня 2021
Переглядів
891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку