Підсумкова контрольна робота для 5 класу

Про матеріал

Підсумкова контрольна робота для 5 класу, яка допоможе оцінити досягнення учнів упродовж І семестру.Тут зібрані завдання які допомагають проаналізувати як учні засвоїли матеріал, у тому числі хронологію,що є неменш важливою при вивченні історії, а також зустрічаються завдання на логіку

Перегляд файлу

Контрольна робота        5 клас            Історія             І семестр

І варіант

1.Продовжте речення:                                                                                                               а) Археологія це - …                                                                                                                          б) Нумізматика це - 

2.Доповніть схему «Види історичних джерел» прикладами.

Речові

Писемні

Усні

 

3.Визначте століття за роками: 988 р.; 503 р.; 200 р.; 1815 р.; 1900р.

4.Михайло Грушевський це -…а) математик;       б) історик ;     в) священник.

5. Як на карті позначають міста і села?                                                                                а) лініями;             б) кружечками;    в) квадратами.

6.Приведіть у відповідність.

1. Археологія;                         а) наука , що вивчає історію письма;                                       2.Історія;                                   б) наука, що вивчає герби;                                                          3. Палеографія;                         в) наука , що вивчає печатки.                                                 4. Сфрагістика;                         г) наука яка вивчає минуле людства.                                        5. Геральдика;                           д) наука , що вивчає історію за допомогою розкопок

7.Що означає слово «Україна»                                                                                              а) земля, що лежить посередині;                                                                                                            б) земля, що лежить з краю;                                                                                                           в) земля, що лежить зліва.

8.Напишіть памятку, як характеризувати битву чи війну.

9.Охарактеризуйте одяг та їжу давніх українців.

 

 

 

 

 

 

   Контрольна робота            5 клас     Історія    І семестр.

ІІ варіант.

1.Продовжте речення:                                                                                                                   а) Історія це -…                                                                                                                                        б) Сфрагістика  - це…

2.До яких видів джерел належать:а) глечики, уламки кісток…                                                                                                          б) листи, написи на стінах…                                                                                                       в) вірші, казки, перекази..

3.Визначте століття за роками: 907 р.; 1801 р.; 100 р.;  882р.; 1646 р.

4.Д.І.Яворницький це:                                                                                                                а)етнограф – нумізмат;                                                                                                                    б) вчений математик, фізик;                                                                                                     в)історик, археолог, краєзнавець.

5.Як на карті позначають місця битв?                                                                                  а) перехрещеною зброєю;                                                                                                             б) перехрещеними кістками, як символами війни;                                                                       в) перехрещеними червоними лініями.

6.Приведіть у відповідність:                                                                                                  1. Нумізматика;                          а) Наука, що вивчає герби;                                                       2.Топоніміка;                              б) установа, де зберігаються історичні пам’ятки;                 3.Етноніміка;                               в) наука, що вивчає географічні назви;                                    4. Музей;                                      г) наука, що вивчає назви народів;                                       5. Геральдика;                             д) наука, що вивчає монети.

7.Назвіть які ви знаєте кочові народи, які проживали на території України в давнину.

8.Що таке історична подія?

9.Охарактеризуйте житло давніх українців.----

 

 

docx
Додано
4 червня 2018
Переглядів
8295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку