Підсумковий Урок з теми "Прислівник"

Про матеріал
Підсумковий урок з теми "Прислівник", в презентації подані завдання на закріплення знань про прислівник, як частину мови
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель початкових класів школи І-ІІІ ст. №169 м. Києва Наталія Годзь

Номер слайду 2

Від поданих прикметників утвори прислівники. З двома прислівниками склади і запиши речення. Чим прислівник відрізняється від прикметника? Гарний - ударний - смачна - голосне - близьке - мужня - далекі - глибокий - висока - ясне -

Номер слайду 3

Спиши текст. Підкресли прислівники. До виділених слів добери антоніми. Дощ Десь далеко обізвався грім. Легко і радісно зітхнув парк. Раптом потемніло, закрутила курява. Здалеку щось загуркотіло і покотилося по небі. Вітер повільно ущух. Між листям тихо зашелестів дощ. І знову синіє небо.

Номер слайду 4

З якою частиною мови найчастіше пов’язаний прислівник? Випиши з тексту дієслова з прислівниками. Постав питання від дієслова до прислівників. Сонце пригрівало все дужче. І на очах зазеленіли пушком ковили степові підгірки. Мов у казці: їдеш в один кінець – зеленіє праворуч, їдеш у другий кінець – зеленіє ліворуч. Земля вогко парувала оновленим духом.

Номер слайду 5

Спиши текст. Замість крапок встав потрібні прислівники. У 3 і 4 реченнях визнач головні і другорядні члени речення. Хто не любить рідну природу! … така широчінь, свіже повітря! Я стою …, на скелі. … синіє невелика гірська річка. Над річкою стелиться густий туман. В цій місцевості я знаю … кожну стежечку, кожен кущик, кожне деревце. Слова для довідок: напам’ять, навкруги, внизу, вгорі.

Номер слайду 6

Заміни виділені словосполучення одним словом-прислівником. Бігти, переганяючи один одного – Йти, не знаючи дорогу – Повернутися додому в призначену годину – Брати участь у змаганнях перший раз – Повернути в правий ряд – Слова для довідок : праворуч, вперше, вчасно, наздогад, наввипередки.

Номер слайду 7

Рефлексія Що означає прислівник? На які питання відповідає? З якою частиною мови найчастіше пов’язаний?

ppt
Додав(-ла)
Годзь Наталія
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку