План - сценарій квесту "Ключі від літа"

Про матеріал
План - сценарій проведення розважального квесту з дітьми 7-10 років. Мета: Пропагування активного способу життя та дозвілля. Сприяти згуртуванню дітей та виявлення у них партнерських якостей. Ознайомити дітей з основними правами та обов’язками. Підвищити рівень інформаційної обізнаності у сфері правової діяльності. Навчити роботі в команді. Розвивати пізнавальний інтерес, почуття гумору, уяву, кмітливість.
Перегляд файлу

 

План – сценарій квесту

 «Ключі від літа»,

присвяченого Міжнародному Дню захисту дітей.

Дата: 1 червня                                                                        Час: 10.00 (1,5 год)

Аудиторія: Діти 7-10 років

Проводить: Культурно – інформаційний центр та Публічна бібліотека  сумісно з представником центру надання безоплатної правової допомоги.

Обладнання: Музична апаратура, столи,стільці

Реквізит: Скриня, ключі (3 шт.) та велике морозиво з пінопласту, повітряні кульки, фліпчарт  2шт., великий гральний кубик, обручі (10 шт.), корзини (2 шт.), м’ячики тенісні (20 шт.), картоні коробки  8шт., цукерки, картки з тваринами, палиця,листи-підказки, маршрутні листи

Мета: Пропагування активного способу життя та дозвілля. Сприяти згуртуванню дітей та виявлення у них партнерських якостей. Ознайомити дітей з основними правами та обов’язками. Підвищити рівень інформаційної обізнаності у сфері правової діяльності.  Навчити роботі в команді. Розвивати пізнавальний інтерес, почуття гумору, уяву, кмітливість.

Спосіб переміщення: пішохідний між локаціями. На кожній станції знаходяться аніматори(казковий герой), які допомагають учасникам команди пройти етапи змагань.

Головні герої: Смішарики (Крош, Нюша, Їжачок).

Аніматори: Червона Шапочка, Джин, Чарівна фея,  Фіксики, Клоун Боня,  Троль Трояндочка, Робокар Полі (предстаник правової допомоги)

Зміст

Дійство відбувається біля сцени на площі, яка святково прикрашена кульками та прапорцями. Протягом всього свята лунає музика. Оформлені тематичні станції – локації. За кожною локацією закріплені аніматори. Всього  7 локацій та Штраф – майданчик.

 Свято розпочинається з появи головних героїв - Смішариків. Головні герої (далі капітани команд) принесли згорток паперу. Це – чарівний згорток, який надіслало Літо. У своєму листі (запис) Літо вітає дітей зі святом та дарує скриню (знаходиться вже на сцені до початку свята) з подарунками. Але діти не відкриють скриню доки не знайдуть ключі від неї. Всього 3 ключі та 3 замки. Відкриється скриня лише тоді, коли всі три ключі одночасно опиняться в замках скрині.

                 Капітани набирають собі команди приблизно однакової кількості.  Кожна команда на старті отримує маршрутний лист  та першу підказку куди йти. Згідно маршрутного листа команди повинні подолати 7 локацій та штраф-майданчик. На кожній локації команди виконують завдання, яке їм задає аніматор, лише тоді вони отримують підказку (загадку), в якій зазначена наступна локація.

                Якщо під час проходження локацій, команда не справляється з першого разу з завданням, то аніматор відправляє команду порушників на штраф-майданчик до Робокара Полі. На штраф-майданчику Робокар  Полі дає команді великий гральний кубик. Команда-порушник  повинна кидати кубик  доки двічі не випаде однакове число. Після цього Робокар  Полі розповідає про права та обов’язки дитини та відпускає команду для проходження локації та підбадьорює солодощами (цукерки).

               Командам  доведеться проявити свою кмітливість, швидкість та згуртованість для того, щоб знайти всі ключі.  Та команда, яка швидше знайде свій ключ отримує нагороду від Робокара Полі на фініші.

Хід гри

  1. Локація «Повітряна магія»( ведучий аніматор – Джин)

Джин загадує загадку про колір. Який колір загадано, в тій кульці захована підказка. Завдання дітей зняти палицею з дерева повітряні кульки, в яких захована підказка.

  1. Локація «Ребуси»  ( ведучий аніматор – Троль Трояндочка) Завдання дітей розгадати ребуси. За кожний розгаданий ребус команда отримує літеру. Коли всі ребуси будуть розгадані діти повинні скласти слово (Назва наступної  локації).
  2. Локація « Кубик Рубика» ( ведучий аніматор –  Фіксик Нолік) Завдання команди  зібрати великий кубик-Рубика з окремих маленьких кубиків.Колір сторони діти дізнаються під час розгадування загадки. В одному з окремих кубиків захована назва наступної  локації.
  3. Локація «Магічні кільця» ( ведучий аніматор –  Чарівна фея) Завдання команд перенести кільця(обручи) з одного місця на інше. На останньому кільці захована підказка – заклинання (слово навпаки- назва наступної локації.
  4. Локація «Танці на галявині» ( ведучий аніматор – Червона Шапочка) Аніматор показує картки з різними лісовими тваринами. Діти імітують танцювальні рухи тварини . За винахідливість команда отримує підказку.
  5. Локація «Кмітливий Жонглер» ( ведучий аніматор –  Клоун Боня) Завдання команди перевантажити  з однієї корзини в іншу тенісні кулі. На дні спорожнілої корзини знаходиться підказка.
  6. Локація «Казкова Вежа» ( ведучий аніматор – Фіксік Сімка) Завдання команди збудувати вежу з коробок  згідно малюнку.  В одному з них захована підказка де знаходиться ключ.

          Кожна команда знайде свій ключ в різних місцях. Після цього, як буде знайдено усі 3 ключі представники команд разом з капітанами одночасно відмикають замки  скрині.  Лунає чарівна музика, позаду скрині з’являються спецефекти (конфетті та дим). Скриня відкривається, Смішарики дістають велике морозиво з пінопласту. Лунає запис звернення Літа до дітей. Літо дарує всім  присутнім дітям морозиво. Після квесту на дітей чекає святкова дискотека з іграми.

 

 

1

©Черномор Дар’я Олексіївна

 

docx
Додано
11 листопада 2021
Переглядів
1280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку