План роботи практичного психолога на 2019-20 рік

Про матеріал
Допомога в планувнні практичних психологів, систематизація розділів, матеріалу, тематик, годин психологів
Перегляд файлу

Вступ

 

Практичний психолог  Анупрієнко О.Є.  Вища педагогічна освіта, за фахом – практичний психолог, викладач дошкільної педагогіки та психології. Стаж роботи як практичного психолога  – 4 роки, загального педагогічного стажу 27 років.

 

І. Аналітична частина

Аналіз  психологічного супроводу

освітнього процесу

У школі створені оптимальні умови для роботи. Практичний психолог, педагог соціальний мають суміний кабінет та кабінет для групових та  індивідуальних корекційно-розвивальних занять. Оформлення кабінету відповідає санітарно-гігієнічним та естетичним нормам. За звітний період систематизовано робочі матеріали та звітні документи за пріоритетними напрямками, оформлено інформаційний куточок для учасників освітнього процесу «Поради психолога, педагога соціального», з питань попередження суїцидальної поведінкі та  жорстокого поводження, булінгу серед учнів, здорового способу життя, торгівлі людми, підвищення рівня стресостійкості, розв'язання конфліктних ситуацій; інформаційні листи оновлюються 1 раз на місяць.

З метою максимальної підтримки психічного розвитку, забезпечення й зміцнення фізичного та духовного здоров`я дітей, формування особистості учнів, розвитку їх творчих здібностей, набуття ними соціального досвіду, що гарантує їм на момент випуску зі школи відповідну вікову і соціальну зрілість практичним психологом закладу здійснювався  психологічний супровід освітнього процесу.

Робота  2018-2019 н.р. проводилась за такими напрямками:

  • діагностична;
  • корекційно - відновлювальна та розвиваюча;
  • консультаційна;
  • організаційно – методична робота;
  • психологічна просвіта;
  • превентивне виховання;
  • зв’язок з громадськістю.

Найбільш пріоритетним було вирішення наступних проблем:

  • визначення психологічної готовності дітей 6-річного віку до освіти у школі та психологічний супровід процесу адаптації першокласників до Нової української школи;
  • психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, інклюзивна освіта;
  • психологічний супровід процесу адаптації учнів 5-х,10 класів;
  • психолого-педагогічний супровід обдарованих дітей;
  • діагностичне обстеження та психологічний супровід дітей «групи ризику»;
  • попередження та профілактики суїцидальної поведінки та жорстокого поводження серед учнів, булінг, кібербулінг, профілактика та попередження домашнього насильства
  • надання психологічної допомоги всім учасникам освітнього процесу.

З метою виявлення готовності першокласників до освітнього процесу  у школі, рівня засвоєння шкільних норм поведінки, емоційного благополуччя школярів, на початку І семестру(вересень) 2018-2019 н р. проводилось дослідження учнів 1-х класів. Обстежено всього: 79 учнів– 94 %:  10 учнів не відвідували дитячий заклад; 7 учнів -  діти тимчасово переміщених осіб із зони  бойових дій.

За результатами діагностики було організовано корекційну групу для проблемних учнів, сплановані й проведені відновлювальні  заняття з циклу «Профілактика та корекція труднощів до навчання першокласників» (рекомендовано ЦППСР м.Бахмут). Проводились заняття, ігри на розвиток уваги, пам’яті, спостережливості, зняття емоційної напруги. 

 З метою виявлення особливостей  адаптації першокласників до Нової української школи на початку І семестру(жовтень) 2018-2019 н. р. проводилось дослідження адаптації учнів 1-х класів. Обстежено всього: 80 учнів – 95%

За результатами дослідження організована корекційна группа: зараховано 11 учнів  за результатами діагностики:  6 учнів (4 учня – низька шкільна мотивація, 2 учня - негативне ставлення до школи). За запитом класних керівників 1-х класів зараховано -  5 учнів. З метою створення безпечного середовища для учнів, розвитку психічних процесів, емоційно- вольової сфери, комунікативних навичок, формування правильного уявлення про себе, підвищення самооцінки, оволодіння елементами саморегуляції,  було сплановано та  проведено 10  корекційно – розвивальних занять  з циклу                  « Профілактика та корекція труднощів адаптації першокласників»

У грудні місяці з метою виявлення труднощів адаптаційного періоду першокласників до нових умов навчання  була проведена повторна діагностика за методікою Лусканової. Обстежено всього: 79 учнів – 93%

Протягом року практичним психологом здійснювався психологічний супровід процесу адаптації першокласників до Нової української школи. З учнями проводились «Ранкові зустрічі», ігри на згуртованість класного колективу, розвиток емоційно-вольової сфери, релаксаційні перерви, години психолога. Класним керівникам, батькам надавались консультації, рекомендації щодо адаптації учнів до нових умов навчання у НУШ. У свої роботі практичний психолог використовувала посібник «Психолог у НУШ: радісно та впевнено руш» (рекомендовано Департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації).

З метою дослідження адаптації учнів 5 класу до нових умов освітнього процесу в середній ланці у жовтні місяці було проведено психолого - діагностичне дослідження за методикою Філіпса «Шкільна тривожність.» Дана методика дозволяє відстежити залежність адаптації до нових умов навчання від рівня та характеру тривожності. Опитано 58 учнів -88%

За результатами діагностики було організовано корекційну групу для проблемних учнів, сплановані й проведені відновлювальні  заняття з циклу «Корекція рівня тривожності у учнів 5 класу» (рекомендовано ЦППСР м. Бахмут).

З метою дослідження адаптації  до нових умов освітнього процесу в старший ланці було проведене психодіагностичне дослідження учнів 10 класу за методикою Кондндаш «Рівень тривожності»

 

 Згідно аналізу діагностики, учні 10 класу мають достатній рівень адаптації до освітнього процесу у старший ланці. Більш усього дітей турбують питання міжособистісних відношень у новосформованому колективі. За результатами діагностики була сформована корекційна група – 4 учні. З учнями проведено цикл занять «Корекція рівня адаптації до нових умов навчання» з метою підвищення рівня сресостійкості щодо адаптації до нових умов навчання. (рекомендовано  ЦППСР м. Бахмут).

З метою вивчення міжособистісних відносин в колективі 10 класу було проведено соціометричне дослідження за методикою Дж. Морено, яке дає  змогу визначити певні категорії учнів відповідно до їх соціального статус в представленій групі та сфері діяльності. Соціометричне дослідження допомогло зрозуміти психологічну атмосферу у колективі, визначити лідерів та аутсайдерів та взаємовідносини між окремими учнями.

Коефіцієнт згуртованості класного колективу – високий.    На основі результатів діагностичного обстеження проводились ігри на згуртованість в класному колективі, презентації себе як особистість та свого класу як одне ціле. Завдяки чому діти стали більше відкритими один до одного.      

З метою дослідження рівня розвитку та особливостей понятійного мислення, сформованості найважливіших логічних операцій у 2 - х класах було проведено обстеження за мет. Е. Ф. Замбацявичене.  Продіагностовано 69 учнів, що склало  - 96% від загальної кількості дітей.

За результатами діагностики встановлено, що 88 % учнів відповідають віковій нормі, можуть засвоювати матеріал на високому, достатньому та середньому рівні. З рештою учнів поводились корекційні заняття за програмою «Цикл занять щодо корекції рівня розвитку пізнавальних процесів учнів 2-х класів» (рекомендовано  ЦППСР     м. Бахмут.) Результати корекції показали підняття рівня розвитку та особливостей понятійного мислення на 8%.

З метою вивчення готовності до навчання учнів 4-х класів у середній ланці, в квітні місяці 2019 року, було проведене обстеження за мет. Тихомірової

    За результатами діагностики  було визначено, що у учні 4-х класів можуть відрізняти суттєві ознаки навколишнього світу, кваліфікувати різноманітні поняття, робити висновки і узагальнювати за ознаками, знаходити аналогії. Учні 4- х класів готові до навчання у середній ланці.

З метою визначення схильності учнів до певної сфери навчання. В рамках психологічного супроводу профільного навчання у школі було проведено психолого - діагностичне дослідження  учнів 9 класів за методикою Штур, метою якого було вивчення психологічної готовності учнів до вибору профілю навчання.

Учні 9-А класу мають розвинуте наочно-образне і логічне мислення на середньому рівні. Учні 9-Б класу мають розвинуте наочно-образне і логічне мислення на достатньо- середньому рівні. У 9-Б переважає фізико-математичний напрямок, у 9-А загально-гуманітарний напрямок. Учні усвідомили свої можливості та життєві інтереси, що допоможе їм обрати відповідний профіль навчання.

У  9 -х класів, проведена діагностика за методикою ОПГ, з метою визначення професійних нахилів та здібностей учнів.

Аналізуючи результати можна зробити висновок, що учні надають перевагу професійній спрямованості у сфері «Людина- техніка»  35% учнів, пов’язаной   з технічними засобами, «Людина - знакова система» обрали 16% (переробка інформації).  15% учнів схильні до вибору    професій у сфері «Людина художній образ», 24 % обрали  професійну спрямованість «людина-людина» Найменші  показники 10%, становить професійна спрямованість учнів у сфері «Людина-природа». Отже більшість учнів 9-х класів мають професійні інтереси та схильності у технічному(фізико-математичному) та гуманітарному напрямках.

Результати досліджень висвітлювалось на педагогічних нарадах. Усі діагностики аналітично оброблені,  результати доведені до відома педагогів, батьків під особистий підпис.

Протягом навчального року  проводилась індивідуальна та групова  діагностика за запитом учасників освітнього процесу(учні, батьки,адміністрація), які звертались за допомогою до психолога.

Результати діагностик висвітлювалися у протоколах та аналітичних довідках. Результати та рекомендації дослідження постійно доводилися до відома всіх звернувшихся учасників освітнього процесу за допомогою психолога.

     Одним з пріоритетних напрямків роботи практичного психолога було визначення обдарованості та моніторинг розвитку обдарованих, талановитих та здібних учнів, з  метою створення та підтримки комфортного освітнього середовища, що сприяє найповнішому розвитку інтелектуального, особистісного й творчого потенціалу суб'єктів освітнього процесу.

Основним напрямками психологізації освітнього процесу обдарованих та здібних дітей, учнів профільних класів на 2018-2019 навчальний рік були:

-         оволодіння учнями практичними прийомами і навичка­ми саморегуляції самовдосконалення;

-        надання консультативної допомоги батькам та педагогічним працівникам щодо роботи з обдарованими дітьми;

-         покращення якості освіти та виховання дітей з урахуванням їх індивідуальних здібностей і потреб.

           Інформаційні банки даних на обдарованих та здібних дітей формувалися на підставі рішень психолого-медико-педагогічних консиліумів (2 засідання). Здійснювався моніторинг досягнень та обліку учнів у інформаційних банках даних. Шкільний банк – 21 учень, міський банк – 17 учнів, обласний банк – 28 учнів.

            Відслідковувалась динаміка розвитку обдарованих та здібних учнів. Для цього були використані методики Векслера, Торренса, КОС.

Протягом року проводилась діагностична, розвивально- корекційна, просвітницька робота  з усіма  учасниками освітнього процесу. Консультативна: для учнів індивідуальних консультацій  - 18, групових - 2  консультації; для вчителів – 4 консультації групові, 9 – індивідуальних,   для батьків - 8 індивідуальних консультацій, - 1 групова. Корекційно-розвивальна та просвітницька робота, з метою розвитку емоційно-вольової сфери, здібностей, креативного, творчого мислення, особистісного росту – 6 занять. Для батьків, виступи на батьківських зборах щодо розвитку здібностей дитини – 2 заходи. Дистанційна освіта  для всіх учасників освітнього процесу на шкільному сайті у розділі «Соціально-психологічний супровід»

 За результатами психологічних досліджень, досягнень учнів можливо стверджувати, що педагогічний колектив  успішно працює з дітьми, створює умови росту обдарованості до високого рівня. Але під час психологічного супроводу були виявлені учні, які працювали не в повну силу, мали добрий потенціал  та не підвищили його, або залишилися на тому ж рівні.  Результати досліджень, рекомендації доводилися до вчителів – предметників, класних керівників (рекомендації розташовані на шкільному сайті)

        Відповідно з проектом «Допоможемо разом» практичним психологом  здійснювалася  робота  з учнями з особливими освітніми потребами. Адміністрацією школи та практичним психологом відпрацьовувалась система роботи, яка спрямовувалась на надання кваліфікованої психологічної допомоги учасникам освітнього процесу  з питань розвитку, виховання та подальшої соціалізації дітей з  особливими освітніми потребами, проведення корекційно-реабілітаційної роботи, впровадження інклюзивної освіти. Робота проводилась за напрямками:

  • формування та коригування  інформаційного банку даних на учнів з  особливими   освітніми  
  • потребами;
  • діагностична робота;
  • корекційно - реабілітаційна та відновлювальна робота;
  • психологічна просвіта

Складено банк даних на  дітей з особливими освітніми потребами   

   Протягом останніх років кількість дітей з особливими освітніми потребами збільшується. У 2018-2019 році, кількість дітей  з особливими освітніми потребами збільшилось  на 1 дитину. Шкільні ПМПк проводяться згідно з графіком. Відповідно до  рекомендацій ПМПк практичним психологом, класними керівниками, вчителями індивідуального навчання розроблені індивідуально-виховні маршрути розвитку учнів з ООП. Так, раз на семестр коригувались та поповнювались інформаційні банки даних на учнів, які мають особливості розвитку. Всього у банку даних – 25 учнів. Методична база містить достатню кількість методичних наробок,  корекційних та розвивальних програм,  діагностичних  методик.

   Діагностична робота, як рекомендовано нормативними документами, була спрямована на вивчення:

  •   співвідношення рівня розумового розвитку дитини і вікової норми;
  • особливості емоційно-вольової сфери;
  • індивідуально-типологічних особливостей;
  • рівня сформованості мотивації до навчання;
  • рівня розвитку комунікативних здібностей;
  • розумової працездатності та темпу розумової діяльності.

     Діагностика дітей з особливими освітніми потребами мала комплексний підхід, що передбачає всебічне обстеження і оцінку особливостей розвитку учня, що охоплює не лише інтелектуальну діяльність, але й поведінку, емоції, рівень оволодіння навичками, а також стан зору, слуху, рухової сфери, неврологічний статус, історію розвитку. У відповідності з цим підходом обстеження спрямоване на визначення особливостей розвитку, якісний аналіз обмеження й можливостей дитини.

     Корекційно-реабілітаційна та відновлювальна робота була спрямована на:

-     корекцію та розвиток психічних процесів;

-     заняття спрямовані на успішну адаптацію та соціалізацію;

-     корекцію негативних емоційних станів: агресивності, тривожності.

Станом на 01.09.2018 р. було відкрито інклюзивний клас. Практичним психологом. постійно здійснювався психологічний супровід всіх учасників освітнього процесу щодо впровадження інклюзивного навчання в умовах НУШ. Організована Команда супроводу. Протягом року проведено 3 засідання Команди супроводу. Практичним психологом протягом року надавались консультації, рекомендації: класному керівнику – 12, асистенту вчителя – 16, батькам – 6. З учнем проводились корекційно-розвивальні заняття «Корекція психосоціального розвитку»,з метою формування пізнавальної, предметно-практичної та навчальної діяльності, мовлення, емоційно-вольової сфери. Соціально-психологична служба школа

Значна увага приділялась питанням розвитку психологічної компетентності педагогів в умовах інклюзивного навчання. Практичним психологом у серпні місяці було проведено круглий стіл «Інклюзивне навчання: реальність та перспективи» для вчителів, які будуть працювати у інклюзивному класі 2018-2019 н.р. На початку навчального року надано 8 індивідуальних консультацій педагогам, які працюють у інклюзивному класі. 12 консультацій вчителям, які навчають дітей за індивідуальною формою, щодо розробки індивідуальних навчально-виховних маршрутів дітей із особливими потребами з урахуванням особистісно-орієнтованого підходу. Протягом навчального року з педагогами проведено 34 індивідуальних консультацій  та  4 групових з питань: «Робота асистента вчителя», «Складання індивідуальної програми розвитку», «Адаптація дітей до умов навчання у інклюзивному класі» , «Особливості розвитку дітей з ООП» тощо. Проведено 3 ПДС з вчителями «Філософія інклюзії», «Психолого-педагогічний супровід дітей з порушенням інтелектуальної сфери в умовах інклюзивного навчання», «Психолого-педагогічний супровід дітей з порушенням інтелектуальної сфери в умовах інклюзивного навчання». «Психолого-педагогічний супровід дітей з порушенням поведінки в умовах інклюзивного навчання».

 Протягом навчального року з педагогами проведено 18 індивідуальних консультацій  та  3 групових з  питань: розвиток мислення у дітей з низькими учбовими досягненнями, індивідуальний підхід до дитини з особливостями розвитку, надані рекомендації щодо допомоги дітям в кризових станах та створення позитивного емоційно-комфортного стану серед учнів тощо. Індивідуальні та групові консультації батьків з питань: виховання, формування позитивного настрою в сім’ях, які мають дітей з особливими освітніми потребами, подолання конфліктних ситуацій з дітьми, своєчасного звернення за допомогою до лікаря-психіатра дітей з порушеннями поведінки та розумового розвитку тощо, всього проведено 26 індивідуальних консультацій та 10 групових. Розглядалися питання підвищення психологічної культури батьків з питань особливостей  вікового розвитку дітей та сприяння успішній адаптації та соціалізації дітей  в класних колективах, інтегрованих групах що висвітлювались на батьківських зборах (2 заходи). Психологічна служба школи тісно співпрацювала з КУ «ІРЦ м. Бахмут»,спеціалісти  надавали методичну допомогу яка сприяла  підвищенню рівня психологічної обізнаності  щодо робот з дітьми з ООП.

З метою формування та збереження здоров'я школярів, надання кваліфікованої психологічної допомоги учасникам освітнього процесу  з питань попередження негативних проявів серед учнів: протиправної, соціальної, суіцидальної поведінки, проявів жорстокого поводження (булінг, кібербулінг) з дітьми. Робота проводилась за напрямками: формування інформаційного банку даних на учнів «групи ризику»,  діагностична робота,  корекційно-відновлювальна робота, психологічна просвіта,  робота «Служби довіри», психологічний супровід профілактичної та попереджувальної роботи щодо суіцидальної поведінки школярів.

З метою визначення категорії учнів, які потребують більш ретельної уваги проводилась діагностика щодо виявлення особливостей відносин у сім`ї, характерологічних рис особистості, визначення емоційного стану особистості учнів за методиками «Малюнок родини», «Три Дерева», мет. Рене Жиля, «Незакінчені   речення»; виявлення характерологічних рис особистості мет. «Сходинки», мет. Айзенка, мет. «Самооцінка»;  визначення емоційного стану особистості учнів «Людина під дощем», мет. Філіпса, мет. Кондаш. Всього було продіагностовано 17 учнів. Виявлено 12 учнів, які потребують більш ретельної уваги.  Практичним психологом було складено банк даних на учнів «групи ризику», всього на обліку 17 учнів (з них згідно рішенням «Ради профілактики» на внутрішньо шкільному обліку перебувають 5 учнів). За результатами діагностик, класні керівники та практичний психолог складали індивідуальний план роботи, та індивідуально-навчальні маршрути на кожного учня.

Кожного місяця, згідно з тематикою з превентивного виховання проводилась планова робота з профілактики ризикованої поведінки, попередження суїцидальної поведінки та жорстокого поводження, боулінгу, формуванню та збереженню здоров'я школярів. Значна роль приділялась корекції поведінки серед учнів школи схильних до правопорушень, жорстокого поводження, булінгу та  профілактичним заходам з суіцідальної поведінки. На підставі результатів діагностик  проводились корекційно-розвивальні заняття: практичні заняття з елементами тренінгу, розвивальні заняття (індивідуальні та групові) та індивідуальне консультування учнів. Так, з  учнями контролюємої категорії протягом року було проведено 18 індивідуальних занять, спрямованих на зниження рівня тривожності, формування навичок ефективного спілкування та адекватного реагування в кризових та конфліктних ситуаціях. Всього просвітницькою роботою охоплено 75% учнів школи з питань профілактики тютюнопаління, алкоголізму, профілактики суїцидальної поведінки, попередження жорстокого поводження, булінгу по відношенню до оточуючих. Робота з педагогами: консультації - 14 заходів, просвітницька  - 4 захода. Робота з батьками дітей «групи ризику» -  16 осіб - 13 консультацій, просвітницька робота - 3 захода.

      У роботі з дітьми практичним психологом використовувались  активні форми організації (диспут, інтервенція, тренінгові заняття, спікін-бридж, квест та інше). 

У 2018-2019 н.р. практичний психолог почав впроваджувати інформаційно - освітню  протиалкогольну  програму для батьків і дітей «Сімейна розмова», з метою  підвищення особистісного захисту учнів в ситуаціях, пов’язаних із ризиком вживання алкоголю . У 2018-2019 році робота з програмою продовжувалась. У впровадженні програми брали учні 7-х класів (34 учня). На початку курсу з учнями проводилось вхідне анкетування щодо обізнаності негативних впливів вживання алкоголю Після курсу програми з учнями було проведено вихідне анкетування. За результатами анкетування рівень обізнаності учнів щодо вживання алкогольних напоїв підвищився.

 Одним з  методів просвіти, залишається дистанційне консультування. Тому педагогам надано 6 видів просвітницьких пам’яток, буклетів,рекомендацій.   Батькам видано  17 видів  просвітницьких пам’яток, буклетів, рекомендацій, листів у родину. Рекомендації розташовані на шкільному сайті. З кожним роком удосконалюється робота щодо підвищення знань батьків з питань ефективних методів навчання та виховання дітей, допомоги їм у кризових ситуаціях, але показники охоплення батьків потребують розширення. Дистанційна освіта на шкільному сайті.

Наприкінці березня і до кінця травня значну увагу практичний психолог приділяв підготовці учнів 4, 9-х класів до ДПА, 11 до ЗНО, з метою усвідомлення власного потенціалу,підвищення рівня стресостійкості, тривоги,оволодіння методами саморегуляції власних психоемоційних станів              . Були проведені індивідуальні консультації – 9, групові – 4, проведені заняття з елементами тренінгу – 4; педагоги: індивідуальні консультації – 4, групові – 2; батьки – групові консультації – 2(батьківські збори). Розроблені пам’ятки, рекомендації  для вчителів, батьків, учнів, інформація розташована на шкільному сайті.

З метою захисту психічного здоров’я й соціального благополуччя, підвищення адаптивних можливостей, профілактики наслідків стресів і дистресів, гострих емоційних станів, переживання горя і втрат, попередження різних проявів міжособистісних конфліктів, створення умов повноцінного й гармонічного розвитку  протягом року  проводилась робота с дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.

Кількість дітей збільшилась.  Складено банк даних на дітей даної категорії, який оновлюється 3 рази на рік, розроблені індивідуальні навчально-виховні маршрути.  Проводилася діагностична робота за такими напрямками:   «Виявлення рівня стресу» «Рівень самооцінки», «Особливості взаємовідносин у класному колективі», наступна діагностична методика (соціометрія) використовується з метою виявлення статусу дитини ВПО в класному (мікро) середовищі. Моніторинг вивчення статусу дітей - в класі показує, що такі діти мають статус – переважні, прийняті.

 На підставі отриманих діагностичних відомостей будувалась   корекційно– розвивальна робота       з питань профілактики стресостійкості, яка  включає в себе систему заходів  спрямованих на допомогу дитині стати над ситуацією, навчити її пристосовуватися до дійсності і долати психотравмуючі впливи, корекцію особистісних проявів поведінки та розвиток особистості: корекційні заняття, тренінги, ділові ігри. На заняттях використовуються різноманітні ігри, вправи, елементи арт – терапії. Проведено: 10 індивідуальних занять, групові заняття – початкова школа – 4 заняття, середня та старша школа –  4 занять. Консультатації та психологічна просвіта   всіх учасників освітнього  процесу: учні – індивідуальні консультації – 2, групові - 2, батьки – індивідуальні – 8, виступ на батьківських зборах «Підтримка дітей у кризових ситуаціях» -1, педагоги – індивідуальні – 4,  групові – 1.

Протягом 2018-2019 н.р. у школі працювала «Служба довіри» за допомогою якої будь-яка дитина, вчитель або батьки можуть поділитися своїми проблемами та отримати професійні поради. Було створено та організовано роботу електронної пошти довіри (адреса пошти вказана на сайті школи). Протягом року розповсюджувалася інформація щодо ознайомлення дітей із правилами, умовами користування Поштою довіри в мережі Інтернет ресурсів. Під час навчального року до Служби довіри було зафіксовано 31 зверненя. Здебільшого, це звернення такого характеру: міжособистісні проблеми (переживання конфліктів із батьками, друзями, однолітками, переживання сімейних проблем, проблем побудови стосунків із представниками іншої статі), проблеми сім`ї.

Упродовж 2018-2019 н.р. здійснювався психологічний супровід вчителів які атестуються (12 вчителів). З педагогами проведені діагностики що спрямовані на вивчення професійних якостей педагога,  ціннісно-мотиваційної сфери педагога та виявлення індивідуально-типологічний відмінностей особистості. Педагогам надавались консультації, рекомендації щодо покращення відновлення та регуляції власних психо-емоційнихї станів. Індивідуальні консультації – 12, групові -4, ПДС «Сіндром емоційного вигорання», просвіта – 3, релаксаційні вправи, заняття з елементами тренінгу «Дерево успіху»

        Протягом навчального року організовувалися виступи практичного психолога на класних батьківських зборах (1- х класах, 2-Б, 7-А, 7-Б, 8-А) виховних годинах по запитам класних керівників.  

        У 2018-2019 н.р. практичний психолог Анупрієнко О.Є. приймала участь у засіданнях клубу «Психологічне перехрестя» за темою «Профілактика деструктивних впливів мас-медіа та психологічного маніпулювання»», нараді для психологів міста з теми «Психологичний супровід діте щодо підготовки до ДПА,ЗНО», нараді для громадських інспекторів  міста з теми «Механизм псохологичного захисту дітей та учнів у сучасному інформаційному просторі», в організації та проведенні «Літньої школи»  з теми «Країна здорового способу життя. Вартові галактики».

Прослухала вебінари : «Нестандартні батьківські збори та їх успішне проведення». «Як справитися з професійним вигоранням?», «Вчимося дружити. Практичні підходи». «Вчимося дружити. Шлях до ефективної комунікації». «Нова українська школа: 30 важливих питань», «НУШ, як вмотивувати вчителя». «Інклюзивне навчання реальність та перспективи» «Інклюзивна освіта в сучасній українській школі: адаптація дітей та вчителів», «Інклюзивна освіта – рівний доступ до якісної освіти». «Дитина з особливими освітніми потребами у класі: перші кроки».

Відвідала тренінги «Розвиток навичок керування стресом та подолання професійного вигорання у вчителів» (сертифікат), «Психосоціальна робота з наслідками травматизації дітей у результаті домашнього насильства».

Закінчила курси підвищення кваліфікації за темою «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами. Соціальна інтеграція. Перші кроки до інклюзії» (свідотство).

 

Разом з тим, у 2018-2019 н.р. в роботі практичного психолога виявлено ряд проблем:

  • практичним психологом використовуються здебільшого традиційні методи організації учнів і лише елементи інтерактивних;
  • недостатність методичної бази корекційних програм та занять, наробок за всіма напрямками роботи практичного психолога;
  • мала кількість охоплення інтерактивними заходами батьківської  аудиторії з превентивного виховання,впровадження інклюзії, НУШ з причини того, що батьки не завжди йдуть на особистий контакт;
  • недостатньо активізована робота у напрямку просвітницької роботи серед учнів, педагогів, батьків;
  • недостатня активність використовування сайту школи для просвітницької  роботи всіх учасників освітнього процесу, розповсюдження інформаційних матеріалів, досвіду роботи.

 

Висновки: Робота щодо психолого – педагогічного супроводу освітнього процесу  в 2018-2019 навчальному році організована і проведена на раціональному рівні. Позитивними тенденціями є: підвищення фахового рівня педагогічних працівників у аспектах психолого – педагогічного супроводу в контексті Нової української; ознайомлення педагогів з інклюзивною освітою, зниження кількості дітей з девіантною поведінкою за рахунок ефективності системи превентивної та корекційної роботи; зростання кількості здібних та обдарованих учнів через своєчасну діагностику та активну роботу вчителів - предметників; створення сприятливих умов для адаптації та психологічної реабілітації дітей ВПО та тих, що опинились в скрутних обставинах.

 

ІІ. Цілепокладаюча частина

 

Виконання чинного законодавства про освіту

1. Конституція України (ст. 21,22,23,29).

2. Етичний кодекс психолога.

3. Концепція нової Української школи.

4. Закон України “Про освіту” (ст.5.).

5. Закон України «Про загальну середню освіту».

6. Закон України “Про дошкільну освіту” від 11.07.2001р № 2628-ІІІ.

7. Закон України “Про охорону дитинства” .

8. Державний стандарт освіти.

9. Державний стандарт початкової освіти.

10. Постанова Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 №111 ''Про затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року''

11. Наказ Міністерства освіти і науки України від 13.03.2007р. №1/9-141 «Про присвоєння педагогічних звань працівникам психологічної служби системи освіти»

12. Наказ Міністерства освіти і науки України від 02.07.2009р. №616 «Про внесення змін до Положення про психологічну службу системи освіти України».

13. Наказ Міністерства освіти і науки України від 11.09.2009 р. №854 «Про затвердження нової редакції Концепції профільного навчання у старшій школі»

14. Наказ Міністерства освіти і науки України від 29.10.2010 р. №1023 «Про профілактику злочинності і правопорушень серед дітей, захисту їх прав на освіту».

15. Наказ Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 №641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах»

16. Наказ Міністерства освіти і науки України від 08.08.2017 № 1127 "Про затвердження плану заходів Міністерства освіти і науки України щодо розвитку психологічної служби системи освіти України на період до 2020 року"

17. Лист Міністерства освіти і науки України від 04.07.2012 №1/9-488 “Щодо організації та проведення "Години психолога" у загальноосвітніх навчальних закладах”

18. Лист Міністерства освіти і науки України від 02.01.13 № 1/9-1 ''Про визначення завдань працівників психологічної служби системи освіти в умовах інклюзивного навчання''

19. Лист Міністерства освіти і науки України від 20.03.2014 р. № 1/9-165 «Про деякі питання атестації соціальних педагогів»

20. Лист Міністерства освіти і науки України від 30.07.2014 р. №1/9-385 «Методичні рекомендації для проведення бесід з учнями загальноосвітніх навчальних закладів з питань: уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами та поведінки у надзвичайній ситуації»

21. Лист Міністерства освіти і науки України від 07.08.2015 р.  № 2/3-14-1572-15 «Щодо профілактики учинення дітьми навмисних самоушкоджень»

22. Лист Міністерства освіти і науки України від 17.09.2015 № 1/9-442 «Про оптимізацію діяльності працівників психологічної служби»

23. Лист Міністерства освіти і науки України від 28.07.2017 № 1/9-414 «Про забезпеченість фахівцями психологічної служби системи освіти та пріоритетні напрями діяльності у 2017-2018 навчальному році»

24. Лист Міністерства освіти і науки від 28.10.2014 №01/09-557 "Методичні рекомендації щодо взаємодії педагогічних працівників у навчальних закладах та взаємодії з іншими органами і службами щодо захисту дітей"

25. Постанова Кабінету Міністрів України від 08.12.2006р. №1686-р «Про затвердження Державної типової програми реабілітації інвалідів».

26. Постанова Кабінету Міністрів України від 17.10.2007р. №1242 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

27. Наказ Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації від 11.10.2016 № 402 «Про посилення роботи щодо попередження суіцідальної поведінки дітей та підлітків»

28. Наказ Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації від 17.03.2017 №139 "Про вдосконалення роботи щодо попередження насильства, жорстокого поводження та протиправних дій серед дітей навчальних закладах області"

29. Лист департаменту освіти і науки від 23.04.2014 №01/02-64 «Щодо профілактики суїцидальних тенденцій серед учнів»

30. Лист департаменту освіти і науки від 27.03.2015 №01/03-22 «Про вдосконалення роботи щодо запобігання самогубства серед учнів»

31. Лист Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти № 01/03-89 від 24.04.2017 "Щодо профілактики суїцидальної поведінки серед учнів"

32. Лист Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти від 08.09.2017  № 01/03-159 "Методичні матеріали щодо розвитку психологічної служби системи освіти Донецької області та  організації діяльності у 2017-2018 навчальному році"

33. Наказ МОН №609 від 08.06.2018 «Про затвердження примірного Положення про команду психологічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої та дошкільної освіти»

34.    Лист МОН 1_9_477 від 24_07_2019 Про типову документацію працівників психологічної служби у системі освіти України

35.     Лист МОН від 18.07.2019 №1 9 -462 Про пріоритетні напрями роботи психологічної служби у системі освіти на 2019-2020 н.р.

МОН від 26.06.2019 щодо організації інклюзивного навчання у закладах освіти у 2019-2020 навчальному році

36.    Рекомендації МОНУ від 29.01.2019. № 1_11-881 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ

37.   Лист МОН_ від 19.04.2018._№ 1_9-249_Про забезпеченність НАСТУПНОСТІ дошкільної освти та початкової

38.  Додаток до листа МОН 1_9-249 від 19.04.2018_Про забезпеченність НАСТУПНОСТІ дошкільної освти та початкової

39.  Лист МОН від 12.11.2018 р. № 1_9-690 Про перелік навчальної літератури для використання у закладах освіти

40   Лист МОН від 30.10.2018 р № 19-656 Про перелік діагностичних методик щодо виявлення та протидії домашньому насильству

41.  Лист МОН від 05.09.2018- Про документацію практичного психолога

42.  Наказ Управління освіти від № ___ "Про організацію роботи соціально - психологічної служби міста Бахмут у 2019-2020 навчальному році"

 

Тема

 

Створення сучасного освітнього простору для забезпечення розвитку, виховання та соціалізації особистості,  яка усвідомлює себе громадянином України, здатна до життя в суспільстві, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, трудової діяльності та громадянської активності

Мета

Здійснення соціально-психологічного супроводження освітнього процесу, орієнтованого на всебічний розвиток кожного учасника освітнього процесу відповідно до  вікових та індивідуальних психофізіологічних особливостей, формування  загальнокультурних і морально-етичних цінностей, ключових компетентностей, необхідних життєвих і соціальних навичок. Соціально-психологічний супровід впровадження Концепції Нової Української школи, Інклюзивної освіти, всіх учасників освітнього процесу».

 

Завдання

        1.  Забезпечення психологічної безпеки, захисту прав і свобод дітей, честі і гідності учнів, 

   надання психологічної і соціально-педагогічної допомоги всім учасникам освітнього процесу.

       2. Удосконалення психологічного супроводу учнів з особливими освітніми потребами, «групи ризику», обдарованими та здібними учнями.

        3.  Впровадження інклюзивної освіти. Забезпечення психологічного супроводу  інклюзивного та індивідуального навчання дітей з особливими освітніми потребами, проведення консультативної і просвітницької роботи з їх батьками.

       4.  Підвищення ефективності психологічного супроводу всіх учасників освітнього процесу щодо впровадження Нової Української школи.

        5. Надання психологічної допомоги сім’ям вимушених переселенців, дітям, постраждалим внаслідок військових дій, а також їх батькам, в нових умовах проживання.

        6.  Здійснення психологічного супроводу підготовки випускників до ЗНО, ДПА, формування у старшокласників мотивації до навчання у профільній школі; удосконалення проведення психокорекційної роботи з учнями щодо стабілізації емоційно-вольової сфери перед конкурсами, олімпіадами.

       7. Підвищення діагностичної, консультативної, просвітницької  роботи з усіма учасниками освітнього процесу щодо попередження суїцидальної поведінки ,жорстокого поводження, конфліктам в учнівських колективах (булінгу).

       8. Збереження та зміцнення психічного здоров’я, сприяння особистісному, інтелектуальному, фізичному і соціальному розвитку здобувачів освіти шляхом доповнення сучасних методів навчання та виховання ефективними психолого-педагогічними технологіями.

    8. Формування психологічної культури вчителів, учнів, батьків, консультування їх з питань психології, її практичного використання в умовах освітнього процесу.                                     

Тема самоосвіти: «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами. Соціальна інтеграція. Перші кроки до інклюзії».

 

Дні тижня

 

Інтервали робочого часу

Індивідуальне навчання

Понеділок

з 8.00  год.

по 16.30 год.

13.00-15.00

Вівторок

з 8.00  год.

по 16.30 год.

8.30-10.30

Середа

з 8.00  год.

по 16.30 год.

13.00-15.00

Четвер

з 8.00  год.

по 16.30 год.

8.30-10.30

П’ятниця

з 8.00  год.

по 16.30 год.

13.00-15.00

Графік  роботи

 

 

Діагностичний мінімум

 

Вересень

Методика Кумаріної

Вивчення рівня психічного розвитку учнів 1-х класів

Жовтень

Методика Лусканової

Вивчення рівня адаптації учнів 1-х класів до школи

Методика Філіпса

Вивчення рівня тривожності учнів 5 класів

Методика Кондаша

Вивчення рівня тривожності учнів 8,10 класів

Листопад

Методика соціометрія

Вивчення рівня міжособистісних відносин у класному колективі учнів 8,10 класів

Грудень

Методика Замбіцявічине

Вивчення рівня розвитку пізнавальних процесів учнів 2-х класів

Лютий

ШТРР

Вивчення розумового розвитку учнів 7,9 класів

Соціальне замовлення

Вивчення соціального замовлення щодо формування до профільних та профільних класів

Березень

Методика Горської

Вивчення схильностей до ризикової поведінки та суїцидальних проявів

Квітень

Методика Тихомирової

Вивчення готовності учнів 4-х класів до навчання в середній ланці школи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. Змістова частина

 

№ з\п

Напрями діяльності з учасниками освітнього процесу 

закладу освіти

Види

та форми

роботи

Цільова група

/аудиторія

Термін проведення

Виконавці

Відмітка про виконання

(дата виконання або перенесення)

Вересень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Планування роботи, розробка сумісних планів роботи з класними керівниками, адміністрацією

бесіди

Класні керівники, адміністрація

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

1.2

Складання банків даних на дітей пільгових категорій

Робота з обліковою документацією

Класні керівники

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

1.3

 

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, на матеріальну допомогу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

1.5

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

ЦППСР

психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

 

 

1.6

Заповнення індивідуальних діагностичних карток на учнів 1-х класів

Робота з обліковою документацією

учні 1-х класів

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

учні 1-х класів

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 1-х класів

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

 

1.9

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

 

1.10

Звітність «Профілактика суїцидальних тенденцій серед учнів

Звіт

ЦППСР

05.09.2019

Практич.

психолог

 

 

1.11

Звітність ВПО липень-вересень до 10.09.2019

Звіт

ЦППСР

10.09.2019

Практич.

психолог

 

1.12

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

 

 

1.14

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

І-ІVтиждень

Практич.

психолог

 

 

 

1.15

Поповнювання кабінету психолога

Методична література, наробки, посібники, ігри, Програми

психолог

І-ІVтиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

«Психологічні аспекти адаптації першокласників до Нової  української школи»

інформація

Батьки, ВПО,класні керівники 1-х класів

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.2

«Психологічні новоутворення у дітей підліткового віку. Емоційна підтримка дитини в період переходу в базову школу ІІ ступеня навчання»

Дистанційна просвіта, інформація

Батьки 5стереженняз-інв дітей-інвалідів-х класів ступенів №1011111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111-х класів

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.3

«Як стати бажаним співрозмовником»

Заняття - диспут

Учні 8-9-х класів

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

«Кризова ситуація. Конфлікт, який провокує суїцид»

Дистанційна просвіта, інформація

Педагогічний колектив, батьки, учні

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.5

«Стоп жорстокому поводженню з дітьми»

Печа-куча

Педагогічний колектив, батьки

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.6

«Позитивні активності»

Заняття, дослід

Учні ВПО, ООП,

«Групи ризику»,обдаровані

І –ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.7

Презентація «Служба довіри»

Дистанційна просвіта, інформація

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.8

Апгрейд знань та інноваційна діяльність педагога

ПДС

вчителі

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.9

«Розвиток пізнавальної активності»

Години психолога

Учні 5-11 класів

І- ІV

тиждень (за окремим планом)

Практич.

психолог

 

 

 

2.10

 «Психологічні аспекти загальнокультурної грамотності батьків в умовах Нової Української школи»

Виступ на батьківських зборах

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

Батьки першокласників

За запитом

Практич.

психолог

 

 

 

2.11

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

2.12

Психолого-педагогічний патронат сімей, які мають дітей з ООП, сімей ВПО, «групи ризику» сумісно з педагогами

патронат сімей

батьки

ІІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

«Шануємо себе та інших»

Заняття (адаптація)

Учні 5-х,

10 класів

І-ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

3.2

«Ти мій друг і я твій друг»

Ігри, вправи на згуртованість колективу

Учні 1 класів

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.3

«Згуртованість і контакт у колективі»

 

Заняття з елементами тренінгу

10 клас

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

3.4

«Все в твоїх руках»

Заняття, ігри, вправи

учні ООП,ВПО, «групи ризику»

ІІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

Практич.

психолог

 

4.1

Вивчення рівня готовності до навчання у школі (мет. Кумарінової)

Діагностуван

ня

Учні 1-х класів

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

 

4.2

1.Мет. Векслер,

2.Мет. «Малюнок людини», 3.Мет. ДДЛ,

4. мет. по вивченню психологічних процесів, мет. Стадненко

Діагностуван

ня

Учні з ООП(Інклюзивне навчання) 1-х класів

ІІ -ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

4.5

Виявлення рівня стресу у учнів  «Школа звірят»

Дослідження

(малюнковий тест)

Учні ВПО

1-х класів

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

Розробка індивідуальних навчальних програм  на дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням особистісно-орієнтованого підходу, що навчаються в інклюзивних класах, на індивідуальному навчанні

Участь у «команді супроводу».Групові , індивідуальні консультації

батьки, учні, вчителі, команда психологічного супроводу

І- ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

5.2

 «Труднощі адаптації учнів до нових умов сучасної школи»

Консультації, індивідуальні, групові

Батьки 1-х класів, ВПО,класні керівники

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

5.3

«Асистент вчителя. Посадові обов’язки. Нормативно-правова база. Складання ІПР»

Консультації

класні керівники, асистент вчителя

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

5.4

«Інклюзивна освіта – що це?»

Тематична консультація

Батьки 1-го класу

І тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

Знайомство з «Психолого-педагогічним паспортом класу»

Консультації, індивідуальні,

Класні керівники 5-х класів

І- ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

5.6

«Вибір адекватних методів педагогічної дії» (попередження суїциду)

Тематична консультація

вчителі

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

5.7

Виявлення учнів, які потребують психологічної допомоги

Тематична консультація

Класні керівники, заст. д-ра з ВР,

І-ІVтиждень

Практич.

психолог

 

5.8

Індивідуальна консультація за результатами діагностик

Консультації, індивідуальні

Класні керівники 1-х класів

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

Практич.

психолог

 

6.1

«Ранкове коло»

Бесіда, ігри, вправи

Учні 1-х класів

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

6.2

Корекційна робота з учнями з ООП, «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

ІІ- ІVтиждень

Практич.

психолог

 

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

 

відсутня

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

8.1

Співпраця  з КУ «ІРЦ міста Бахмут»,   з метою планування реабілітаційних заходів.

Консультування, співбесіди, методична допомога

Фахівці ІРЦ

ІІ- ІVтиждень

Практич.

психолог

 

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жовтень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради,

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

учні 1-х ,5, 10 класів

ІІ -ІV тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 1-х , класів

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

1.5

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 5-х класів

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

1.6

Підготовка до виступів, корекційних занять

 

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

1.7

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

1.8

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

Vтиждень

Практич.

психолог

 

 

 

1.9

Участь у роботі атестаційної комісії

Засідання атестаційної комісії. Складання плану роботи

Адміністрація,вчителі

ІІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

1.10

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

 

1.11

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

1.12

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

 

1.13

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

1.14

Звітність План заходів щодо профілактики правопорушень

Звіт

ЦППСР

01.10.2019

(вересень)

Практич.

психолог

 

1.15

Поповнення кабінету психолога:

Методична література, наробки, посібники,ігри,

Програми

психолог

    І- ІV     

  тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

«Що таке сімейне насилля? Форми насилля. Ознаки можливого насилля, поведінка жертви.»

Методичні рекомендації

Класні керівники

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.2

«Профілактика вживання пивного алкоголю серед учнів»

Інформація на сайті

Батьки

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

Виступ на м/о вчителів початкових класів  “Зниження тривожності у навчанні учнів, які мають труднощі в навчанні, спілкуванні або поведінці.»

поради

Вчителі початкової школи

V тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

 

2.4

 «Сімейна розмова»

Розвивальні заняття за інформаційно-освітньою протиалкогольною програмою

Учні 7-х класів

ІІ- V тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.5

«Протидіємо тиску і маніпуляціям»

Заняття з використання проектної діяльності

Учні 8-х класів

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

2.6

«Сертифікація чи атестація. Як налаштуватися на сертифікацію» 

Психологічні  рекомендації

педагогічний колектив

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.7

«Гендерна політика в Україні»

Печа-куча

Учні 9-11 класів

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.8

 «Нормативно-правові документи, зміни  про боулінг.Попередження булінгу, кібербулінгу. Психологічна компетенція батьків»

 

Батьківськи збори

 

 

батьки

За запитом

Практич.

психолог

 

 

 

2.9

«Адаптація, соціалізація учнів, протидія булінгу»

Години психолога

Учні 5-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

 

 

2.10

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

2.11

«Досвід впровадження інклюзивної освіти в сучасній українській школі. Адаптація вчителів до нових умов»

ПДС

вчителі

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

«Небезпечні квести для дітей: профілактика залучення» (насильство, кібербулінг)

поради

учні, батьки, педагогічний колектив

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

«Скажемо «ні» булінгу, цкуванню в шкільному колективі»

Ково́ ркінг

Учні 6-7 класів

ІІІ- ІV

Практич.

психолог

 

 

3.3

Бесіди з учителями, батьками з метою виявлення дітей, які мають ознаки дезадаптації; 

Бесіди

Батьки, класні керівники

ІІІ- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.4

«Профілактика вживання пивного алкоголю серед учнів»

Заняття

Учні 8-11 класи

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.5

«Підсилення впевненості дитини в собі»

Повідомлення, поради

Вчителі,

батьки

V тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.6

Психолого-педагогічний патронат сімей пільгової категорії сумісно з педагогами

патронат сімей

батьки

ІІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Вивчення рівня тривожності учнів 5 класів (Методика Філіпса)

Дослідження

Учні 5-х класів

І ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.2

Дослідження рівня тривожності учнів профільних класів до нових умов навчання (мет.Кондаша)

Дослідження

Учні 10 класу

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

4.3

Вивчення рівня тривожності учнів ВПО (Методика Філіпса)

Дослідження

Учні 5-7 х класів(новоприбулі учні)

ІV  -V тиждень

Практич.

психолог

 

4.4

Дослідження рівня тривожності учнів ВПО до нових умов навчання (мет.Кондаша)

Дослідження

Учні 8-11 класу (новоприбулі учні)

ІV  -V тиждень

Практич.

психолог

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

«Виявлення та стимулювання творчого потенціалу дітей»

консультація

Вчителі, батьки

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Батьки 1-х класів

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

5.3

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники 5-х класів

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

5.4

Консультації за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівник 10 класу

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

5.5

Консультації за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Батьки 5-10-х класів

V тиждень

Практич.

психолог

 

 

5.6

«Супровід учнів, які потребують особливої педагогічної уваги»»

Консультації індивідуальні

Педагогічні працівники

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.7

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

Практич.

психолог

 

 

 

5.8

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП

«Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

І- V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

6.2

Корекційні заняття з розвитку пізнавальної сфери, (за рекомендацією ЦППСР м. Бахмут).

Заняття, бесіда, ігри, вправи

1 класи

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

6.3

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

 

 

6.5

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

6.6

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у основній школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

5 класи

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

6.7

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у старший школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

5 класи

V тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

відсутня

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Листопад

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

ЦПРРС, психологи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

Обдаровані учні

І -ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

1.4

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 5-х ,10-х класів

І тиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Обдаровані учні

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

1.7

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.9

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

Практич.

психолог

 

1.10

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.11

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

 

Практич.

психолог

 

1.12

Звітність Інформація щодо роботи з подолання дитячої безпритульності і бездоглядності

Звіт

ЦППСР

І семестр, рік

до 01.11

.2019

Практич.

психолог

 

1.13

Звітність «Про попередження насильства в сім’ї»

Звіт

ЦППСР

І семестр, рік

до 01.11.

2019

 

 

1.14

Звітність Виховання гендерної культури

Звіт

ЦППСР

І семестр, рік

До 05.11.

2019

Практич.

психолог

 

1.15

Звітність Сімейна розмова

Звіт

ЦППСР

за І семестр

До 10.11.

2019

Практич.

психолог

 

1.16

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

 

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

Виступ на педконсиліумі “Адаптація дітей до навчання у середній, старий  ланці”

Методичні рекомендації

Класні керівники

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

 «Сімейна розмова»

Розвивальні заняття за інформаційно-освітньою протиалкогольною програмою

Учні 7-х класів

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

«Ні вживанню психотропних речовин»

заняття

 5-6 класи

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

«Насильство в сім’ї. Гендерне насильство»

рекомендації

Батьки

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.5

Інформаційні дні, спрямовані на ознайомлення учнів нормативно правовими актами про основні вимоги до працевлаштування.

Повідомлення

8,9,11 кл

3 рази на місяць

Практич.

психолог

 

2.6

«Торгівля людьми – як уберегтися від небезпеки»

Диспут

(проект рішення)

Учні 8,9,11 кл

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.7

«Створення ситуації успіху в освітньому процесі для підвищення пізнавальних можливостей, активності учнів»

Методичні рекомендації

Класні керівники, вчителі-ментори

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.8

Поради вчителю «Діти з особливими освітніми потребами в загальноосвітньому навчальному закладі. Використання ізотерапії та хромотерапії»

Поради вчителю

Класні керівники,

вчителі індивідуального навчання

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.9

«Психологія трудних школярів»

Повідомлення, рекомендації

батьки, педагогічний колектив

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.10

«Комунікативна компетенція, мотивації  до нововведень». 

заняття з елементами тренінгу

педагогічний колектив

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.11

«Попередження суїцидальної поведінки»

Години психолога

Учні 1-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.12

«Психологічно-соціальна робота з наслідками травматизму у дітей в результаті домашнього насильства»

ПДС

педагогічний колектив

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.13

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.14

Виступ на батьківських зборах «Алкоголізм і наркоманія. Стрес і депресія»

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

Батьки

 

За запитом

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Психологічна підтримка обдарованих учнів під час проведення олімпіад

Практичні поради

учні, батьки, вчителі-ментори

І – ІV тиждень

Практич.

психолог

 

3.2

«Мислимо творчо»

Заняття з елементами тренінгу

Обдаровані учні

І тиждень

Практич.

психолог

 

3.3

«Ми команда»

Заняття з елементами тренінгу (згуртованість)

5,11

ІІІ - ІV тиждень

 

 

3.4

«Формування позитивної самооцінки та впевненості у своїх силах»

комплексні вправи

5-11 класи

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

4.

Діагностика

 

 

 

Практич.

психолог

 

4.1

Діагностика пізн. процесів, емоційно-вольової сфери

дослідження

Учні з ООП

За запитом

Практич.

психолог

 

4.2

Індивідуальна діагностика особливостей особистісного та розумового розвитку учнів з метою вивчення інтелектуальних, особистісних, мотиваційних особливостей обдарованих  та здібних учнів:

  • мет. ШТРР
  • мотиви учбової діяльності (Пашнєв Б.К.);
  • пізнавальна активність (Пашнєв);
  • тест Равена;
  • тест Торренса;

дослідження

учні

І -ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Методичні рекомендації щодо проведення «Ранкових зустрічей»

Тематична консультація

Вчителі 1-4 класи

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

батьки

І І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

«Від планування часу до успіху»

Тематична консультація

педагоги

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.4

«Психологічні особливості супроводу учнів у процесі олімпіад»

Консультації індивідуальні

Вчителі-ментори

І -ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

«Проведення класних заходів щодо попередження розповсюдження ВІЛ/СНІДу»

Консультації індивідуальні

класні керівники

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

5.6

«Фактори, що впливають на суїцидальну поведінку учнів»

Тематична консультація

Педагоги, батьки учнів «групи ризику»

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.7

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

Практич.

психолог

 

5.8

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

6.2

Корекційні заняття з учнями, недостатньо готовими до навчання у школі (за рекомендацією ЦППСР м. Бахмут).

Заняття, бесіда, ігри, вправи

1 класи

І тиждень

Практич.

психолог

 

6.3

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.5

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

6.6

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у основній школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

5 класи

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

6.7

Проведення корекційно - розвиваючих занять з розвитку творчого мислення (автор О. Тунік)

Заняття,ігри, вправи

Обдаровані учні

І-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

6.8

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у старший школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

10 клас

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

відсутня

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Грудень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради,

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

учні 2-х   класів

І -ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Корегування банку даних на дітей облікової категорії

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.9

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

Практич.

психолог

 

1.10

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.11

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

1.12

Звітність «Профілактики суїцидальних тенденцій серед учнів»

Звіт

ЦППСР

ІV квартал (жовтень -грудень) до 01.12.2019

Практич.

психолог

 

1.13

Звітність Протидія торгівлі людьми на період до 2020р.»

Звіт

ЦППСР

І семестр,

за рік

до 01.12.2019

Практич.

психолог

 

1.14

Звітність Стратегія державної політики щодо наркотиків на період до 2020р.

Звіт

ЦППСР

за 2019

До 05.12.2018

Практич.

психолог

 

1.15

Звітність Програма протидії ВІЛ інфекції/СНІДу

Звіт

ЦППСР

за 2019

До 05.12.2019

Практич.

психолог

 

1.16

Звітність Державна типова програма реабілітації інвалідів до 2020р

Звіт

ЦППСР

І семестр

до 10.12.2019

Практич.

психолог

 

1.17

Звітність Виконання плану заходів щодо профілактики правопорушень

Звіт

ЦППСР

жовтень-грудень

до 15.12.2019

Практич.

психолог

 

1.18

Звітність ВПО

Звіт

ЦППСР

ІV квартал (жовтень- грудень) до 10.12.2019

Практич.

психолог

 

1.19

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

    І- ІV     

  тиждень

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

«Педагогіка партнерства-– щаслива і успішна дитина»

Методичні рекомендації

батьки

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

 «Позитивні емоції в житті та  самоактуалізація особистості» (профілактика суїциду)

Заняття з елементами тренінгу     

8-11 класи

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

 « Що нам відомо про ВІЛ та СНІД»

Заняття

6-9 класи

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

«Плануємо свій час»

Практичне заняття

5-7 класи

ІІІ- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.5

«Правильна організація вивчення навчального матеріалу є чинником успішності»,  «Поради для учнів щодо підготовки до, іспитів», «Кілька універсальних рецептів для більш успішної тактики виконання  завдань», для вчителів :  «Основні шляхи порозуміння з підлітками»

Інформація на шкільному сайті

 

учні, вчителі, батьки

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.6

«Теорія обдарованих»

Методичні рекомендації

Класні керівники, вчителі-ментори

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.7

«Протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу»

Години психолога

Учні 1-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.8

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

2.9

Виступ на батьківських зборах «Вікові новоутворення у дитини», “Вікові особливості розвитку дитини. Акцентовані особистості” (профілактика сцїциду)

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Психологічна підтримка обдарованих учнів під час підготовки  доолімпіад , МАН

поради

учні, батьки, вчителі-ментори

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

«Попередження суїцидальної поведінки у дітей з ООП»

Поради, вправи, рекомендації

Батькі учнів з ООП

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.3

Тренінгові заняття «Зняття емоційної напруги»

Заняття, бесіда, ігри, вправи

Учні групи ризику,ВПО, обдаровані

І -І V тиждень

Практич.

психолог

 

3.4

 «Твоє життя – твій вибір»(профілактика  ВІЛ та СНІДу)

Практичне заняття

5-7 кл

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.5

«Подолання стресу під час атестації, сертифікації»

Практичне заняття заняття у сенсорній кімнаті

вчителі

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.6

«Психологія кольору»

Заняття,ігри, вправи (профілактика емоційних станів)

1-4 класи

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.7

«Освоєння методики саморегуляції, релаксації, антистресових методики, позитивного сприйняття ситуації»

Заняття,ігри, вправи

4,9,11 класи

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Діагностування рівня розвитку пізнавальних процесів учнів 2-х класів (мет. Замбіцявічене)

дослідження

Учні 2-х класів

І

тиждень

Практич.

психолог

 

4.1

Виявлення причин, що перешкоджають адаптації учнів  класів

 

індивідуальні бесіди;

- діагностика особливостей:

  а) пізнавальної сфери;

  б) емоційно - мотиваційної сфери;

  в) особистісної сфери;

  г) взаємовідносин з учителями, батьками.

 

Учні 5,10 класів, ВПО, новоприбули учні

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.2

Дослідження депресивних станів (мет.Зунге, мет.«Людина під дощем»)

дослідження

Учні, які потребують підвищеної педагогічної уваги

За запитом

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Формування пізнавальної сфери у учнів 2-х класів»

Тематична консультація

Вчителі 2-х класів

ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

батьки

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

 «Проблема психологічної готовності до пробного тестування»

Консультування групові, індивідуальні

Учні 11-х кл.

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

5.4

«Самовизначення у майбутній професії»,

 

Консультації індивідуальні

Батьки учнів з ООП

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

Практич.

психолог

 

5.6

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

6.2

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Корекційні заняття

Учні 2-х класів

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

6.3

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.5

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

6.6

Проведення корекційно - розвиваючих занять з розвитку творчого мислення (автор О. Тунік)

Заняття,ігри, вправи

Обдаровані учні

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІVтиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Січень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

учні 10,11  класів

І -ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

1.6

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

ІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.9

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

Практич.

психолог

 

1.10

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.11

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

1.12

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

 «Мотивація на успіх дітей із девіантною поведінкою»

 

Довідкове бюро 

Батьки, педагогічний колектив

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

«Мислимо творчо та критично. Як обрати професію»

Заняття з елементами тренінгу     

4-7 класи

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

«Наркоманія – шлях в безодню»

 

Заняття з елементами тренінгу     

8-11 класи

V тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

«Попередження торгівлею людьми та експлуатації дітей»

Поради, вправи, рекомендації

8-11 класи

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.5

« Наслідки ранніх статевих відносин»

 

Заняття – диспут

«аналіз ризику»

8-11 класи

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.6

«Розвиток мотиваційної сфери дітей підліткового віку»

Інформація на шкільному сайті

 

учні, вчителі, батьки

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.7

 «Розвиток творчих  здібностей дітей»

Міні-тренінг

 

вихователі ГПД

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.8

«Соціально-психологічний супровід дітей з аутизмом в умовах інклюзивного навчання»

ПДС

педагогічний колектив

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.9

«Обираємо свій шлях»

Заняття – профорієнтація

5-7 класи

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.10

«Профорієнтація»

Години психолога

Учні 5-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.11

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.12

 «Психологічне здоров’я батьків є необхідною умовою здоров’я дітей», «Світ починається з добра»

 

Виступ на батьківських зборах

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

«Булінг. Шкільний булінг. Організації, які займаються проблемами булінгу в Україні»

поради

учні, батьки, вчителі

І ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

Психологічний тренінг  «Упевненість».(профілактика стресу, суїцидальної поведінки)

Заняття, бесіда, ігри, вправи

9-11 класи

І І  тиждень

Практич.

психолог

 

3.3

«Психологія кольору» (профілактика стресу)

Заняття,ігри, вправи

1-4 класи

ІІ-ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.4

«Профілактика та подолання синдрому професійного вигорання»

Заняття,ігри, вправи

педагогічний колектив

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Виявлення профспрямованості особистості (мет. ОПГ, Голланда)

дослідження

Учні 9,11-х класів

І ІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

4.2

Діагностика вчителів що проходять атестацію, сертифікацію

дослідження

педагогічний колектив

ІІ-ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

4.3

Виявлення характерологічних рис особистості

  • дослідження самооцінки мет. «Сходинки»;

 

дослідження

Учні 1-4 класів

За запитом

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Організація індивідуальних і під групових занять»

Тематична консультація

педагогічний колектив

ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

V тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

 «Тривожна дитина. Як їй допомогти»

Тематична консультація групові, індивідуальні

Вчителі, батьки

ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.4

Консультування батьків діти яких перебувають на індивідуальній формі навчання

Консультації індивідуальні

батьки

І-ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

  «Хвилюйтеся спокійно»,   «Як успішно підготуватися до здачі ДПА, ЗНО»

Консультації індивідуальні, групові

Учні 4,9,11 класів

І ІІ- V

тиждень

Практич.

психолог

 

5.6

«Вплив індивідуальних психолого- фізіологічних особливостей учнів на вибiр професiї»

Консультації  групові

класні керівники

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

5.7

Консультування щодо професійного самовизначення учнів

Консультації індивідуальні

Учні 9,11 класів

ІV  - V  тиждень

Практич.

психолог

 

5.8

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

Практич.

психолог

 

5.9

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП

«Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

ІІІ-V

тиждень

Практич.

психолог

 

6.2

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Корекційні заняття

Учні 2-х класів

ІІІ- V тиждень

Практич.

психолог

 

6.3

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.5

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

6.6

Корекційно – розвивальна програма «Розв‘язання складних проблем» (автор Боцвінко М.М)

Заняття,ігри, вправи

4-11 клас, учні,які потребують підвищеної педагогічної уваги

 

ІІ-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

6.7

Проведення корекційно-розвиткових занять з учнями  щодо запобіганню булінгу до дітей з ООП

Заняття, ігри, вправи

учні  4-8

класів

ІІІ-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

6.8

Проведення корекційно - розвиваючих занять з розвитку творчого мислення (автор О. Тунік)

Заняття,ігри, вправи

Обдаровані учні

ІІ-ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- V

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                 Лютий

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

учні 7-х,8-х   класів

І -ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІ-ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

ІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.9

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

Практич.

психолог

 

1.10

Звітність Інформація щодо запобігання та протидії домашньому насильству

Звіт

ЦППСР

До 10.02.2020

Практич.

психолог

 

1.11

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.12

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

1.13

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

Поради та рекомендації «Підготовка до іспитів»

Довідкове бюро 

пам’ятки для учнів4, 9-11 класів

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

«Геть шкідливі звички – ми здорові чоловічки!»

Заняття

1-4 класи

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

Знайомство учнів з електронною БД «Моя майбутня професія»

Довідкове бюро 

8-11 класи

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

«Проект родини ХХІ століття»

Заняття з підготовки школярів до сімейного життя

9-11 класи

 ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.5

«Зупинимо булінг разом»

Практичне заняття (проект рішення)

5-7

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.6

«Взаємодія з тривожними дітьми».

Поради вчителю

Класні керівники,

 

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.7

«Впровадження інклюзивної освіти у Новій Українські школі»

Повідомлення, рекомендації

батьки, педагогічний колектив

 ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.8

«Виховання гендерной рівності»

Години психолога

Учні 1-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.9

 «Професійна орієнтація учнів засобами  використання внутрішніх спонукальних мотивів діяльності – потреб»

Заняття з елементами тренінгу 

класні керівники, вчителі

 ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.10

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.11

 «Виховання на власному прикладі», «Статеве виховання»

 

Виступ на батьківських зборах  Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Профілактична інтервенція «Фактори ризику щодо прояви алкогольних  проблем дитини (особистісні та соціальні)

Профілактична інтервенція

педагоги, батьки

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

 «Способи  подолання  стресу в період  підготовки  та здачі ДПА, ЗНО»

Тренінгове заняття, бесіда, ігри, вправи

4,9-11 класи

І І  тиждень

Практич.

психолог

 

3.3

 «Як обминути лихо» з переглядом відеофільму «Станція призначення – життя» (профілактика суїциду)

Заняття

7-11класи

ІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.4

«Самоконтроль, як покращити самопочуття за 3 хвилини»

Вправи, рклаксація

педагоги

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.5

Проведення корекційно-розвиткових занять з учнями  щодо запобіганню булінгу до дітей з ООП

Заняття, ігри, вправи

учні  4-7 класів

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

3.6

«Чи вмієш ти сказати НІ?» «профілактика вживання алкоголю, наркотичних речовин»

Заняття,ігри, вправи

5- 6 класи

ІІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.7

« Наслідки ранніх статевих відносин» (гендерна культура)

Години спілкування

Учні 10-11 класів

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Діагностика на виявлення цілей, цінностей, конфліктів і значимих переживань (мет. «Незакінчені речення»)

дослідження

Учні 8,11-х класів

За запитом

Практич.

психолог

 

4.2

  • Виявлення характерологічних рис особистості мет. Шмішека,  Айзенка;

дослідження

Учні 5-7 класів

За запитом

Практич.

психолог

 

4.3

Вивчення розумового розвитку учнів 7,9 класів ШТРР

дослідження

Учні 9,7 класів

І-ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Дидактично-методичний супровід практики пізнання дитини. Інноваційні технології» (атестація вчителів)

Тематична консультація

педагогічний колектив

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

«Конфлікт. Стратегії поводження в конфлікті.» (жорстоке поводження, профілактика суїциду)

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

 «Методи активізації творчого мислення»

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.4

«Адаптація дітей- ВПО до навчання»

Тематична консультація

педагогічний колектив

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

5.6

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

учні

 

За запитом

Практич.

психолог

 

5.7

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

Практич.

психолог

 

5.8

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

6.2

Заняття з елементами казко терапії (використання казок Сухомлинського)

Корекційні заняття

Учні ВПО 2-4х класів

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

6.3

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.5

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 7,9 класи

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

6.6

Корекційно – розвивальна програма «Розв‘язання складних проблем» (автор Боцвінко М.М)

Заняття,ігри, вправи

5-11 клас учні, які потребують підвищенні уваги

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    Березень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

учні з ООП

І -ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Участь у роботі  атестаційної комісії

Підсумкове засідання

Адміністрація,вчителі

ІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.9

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.10

Звітність Інформація щодо стану профілактики суїцидальної поведінки 

Звіт

ЦППСР

До 05.03.2020

(І квартал)

Практич.

психолог

 

1.11

Звітність ВПО

Звіт

ЦППСР

До 15.03.2020

(І квартал)

Практич.

психолог

 

1.12

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.13

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

Методична

література, наробки, посібники, ігри, Програми

психолог

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

Співбесіди з учнями, батьками  вчителями за результатами діагностики особливостей розумового розвитку, нахилів в рамках формування профільних класів.

Співбесіди

учні школи, батьки, педагоги 7, 9 класів

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

«Виховання без покарання» (жорстоке поводження, попередження суїциду)

Довідкове бюро 

батьки

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

 «Як досягти успіху після закінчення школи»

Цикл бесід (проект рішення)

8-11 класи

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

«Керуємо своїми емоціями»

Практичне заняття

«учні групи ризику»

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.5

«Навички вирішення проблем»

Практичне заняття

5-9 класи

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.6

«Попередження насильства, жорстокого поводження та булінгу»

Години психолога

Учні 5-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.7

« Підготовка до сімейного життя, взаємовідносини в сімї. Діти копіюють модель поведінки батьків»

Заняття з підготовки школярів до сімейного життя Повідомлення, рекомендації

9-11 класи

 ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.8

«Підготовка до ДПА,ЗНО психологічні аспекти»

повідомлення

педагоги, батьки

І І  тиждень

Практич.

психолог

 

2.9

«Профорієнтація»

Години психолога

Учні 5-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.10

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.11

 «Відповідальність батьків.  Закон про попередження насильства в родині», «Виховання без покарання»

 

Виступ на батьківських зборах

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

«Останній крок. Долаємо стрес!»

Вправи, релаксація, заняття у сенсорній кімнаті

педагоги

І тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

Учні групи ризику. Стратегії підтримки перед ДПА. ЗНО

Профілактична інтервенція

педагоги, батьки

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.3

«Сучасні підходи у профілактиці девіантної поведінки учнівської молоді»

Дискусія, круглий стіл

педагоги, батьки

ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.4

«Дружба, яка вона?» (підвищити рівень знань учнів про особливості дружніх стосунків, формувати навички конструктивного спілкування.)

Заняття,ігри, вправи

1-4 класи

І-ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.5

«Профілактика конфліктів. Булінг, цкування. Торелантне ставлення до оточуючих»

Заняття,ігри, вправи

7-9 класи

ІІІ- ІV

 тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Дослідження емоційно-вольвої сфери

дослідження

Майбутні першокласники

За запитом

Практич.

психолог

 

4.2

 1 Мет. Вексле

2. Мет. «Малюнок людини»

3. Мет. Замбицявичена,

4.Мет. ДДЛ, мет. по вивченню психологічних процесів, мет. Стадненко

дослідження

Учні з ООП

ІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Відображення ідей Сухомлинського в НУШ»

Тематична консультація

педагогічний колектив

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

 «Проблема дезадаптації дітей підліткового віку, як одна із причин виникнення неврозу»

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

 «Як виховувати дитину у якої є порушення у поведінці»

Тематична консультація

батьки

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.4

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Батьки

І тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

5.6

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

Практич.

психолог

 

5.7

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

6.2

 «Поведінка без агресії»

Корекційні заняття

Учні 5-7 х класів

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

6.3

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.5

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 7,9 класи

І-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

6.6

 «Поведінка без агресії»

Заняття, ігри, вправи

учні групи ризику

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

6.7

Проведення корекційно-розвиткових занять з учнями  щодо запобіганню булінгу до дітей з ООП

Заняття, ігри, вправи

учні  8-9 класів

І-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    Квітень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради,

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

учні 4-х

І -ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІ-ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.9

Звітність Інформація щодо профілактики правопорушень

Звіт

ЦППСР

До 15.04.

2020

(за 2019-2020 н.р.)

Практич.

психолог

 

1.10

Звітність Інформація щодо роботи з подолання дитячої безпритульності і бездоглядності

Звіт

ЦППСР

До 25.04.

2019

(за 2019-2020 н.р.)

Практич.

психолог

 

1.11

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

1.12

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

 «Розвиток здібностей кожної особистості -  запорука успіху»

Діскусійний форум

педагоги, батьки

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

«10 порад для здорового розуму і твердої пам'яті»

Довідкове бюро 

5-11 класи, вчителі

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

 «Формування у старшокласників мотивації до навчання у профільній школі» 

Заняття з елементами тренінгу 

9 класи

 І

тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

Інформаційні дні, спрямовані на ознайомлення учнів з положенням на ринку праці, з навчальною базою, міста, області, країни.

Довідкове бюро 

8-9,11 кл

2 рази га місяць

Практич.

психолог

 

2.5

«Стрес і депресія. Шукаємо вихід»

Практичне заняття

«учні групи ризику» 4 класи

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.6

«Вищі цінності і якість життя»

заняття

5-11 класи

І- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.7

Як вберегти дитину від впливу «вулиці»

Довідкове бюро 

Батьки

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.8

Кінезіологія як засіб розвитку мовлення та інтелектуальних здібностей дітей з особливими освітніми потребами

Довідкове бюро

Батьки дітей з ООП

 ІV тиждень

Практич.

психолог

 

2.9

«Попередження суїцидальної поведінки»

Години психолога

Учні 5-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.10

«Синдром емоційного вигоранн  та підвищення резілієнс    педагогів в умовах змін»

ПДС

педагогічний колектив

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.11

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.12

 «Створення умов для повноцінного розвитку дитини»

 

Виступ на батьківських зборах

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Психологічна  допомога учням під час підготовки до державної атестації,   ЗНО

рекомендації

Учні 4,11 класів

ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

Профілактика стомлення школярів

Профілактична інтервенція, поради

педагоги, батьки

І І І тиждень

Практич.

психолог

 

3.3

Профілактика розумового навантаження

ігри, вправи, релаксійні вправи

1-11 класи

ІІ- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.4

«Вчимо усвідомлювати й безпечно появляти свої відчуття і почуття»

Практичне заняття

Учні групи ризику, ВПО, ООП

І-ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Дослідження розумового розвитку дитини

дослідження

Майбутні першокласники

За запитом

Практич.

психолог

 

4.2

Вивчення рівня готовності учнів 4-х класів до навчання  у середній ланці (мет. Тихомирової)

дослідження

Учні 4-х класів

ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

4.3

 1 Мет. Вексле

2. Мет. «Малюнок людини»

3. Мет. Замбицявичена,

4.Мет. ДДЛ, мет. по вивченню психологічних процесів, мет. Стадненко

дослідження

Учні з ООП

ІІ- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

4.4

Повторна діагностика рівня готовності до навчання у школі

дослідження

Учні 1-х класів

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

«Методи формування адекватної самооцінки у дітей»

Тематична консультація

педагогічний колектив

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

«Дії вчителя під час підготовки до державної підсумкової атестації», «Вплив учителя на емоційний стан учнів», «Проведення ДПА в початковій школі у 2019 році (4 клас)»   поради батькам «Як допомогти дітям підготуватися до ДПА, ЗНО», Як успішно підготуватися до ДПА (4 клас)

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки

ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

«Створення ситуації успіху в освітньому процесі для підвищення пізнавальних можливостей, активності учнів»

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.4

«Розвиток пізнавальної діяльності молодших школярів»

Консультації

Батьки, вчителі

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.6

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

Практич.

психолог

 

5.7

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП

«Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

6.2

 Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів 1-х класів «Пізнайко» (автор І.І. Лобановська)

Корекційні заняття

Учні 1-х класів

ІІІ- ІV тиждень

Практич.

психолог

 

6.3

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.5

Корекційно - відновлюючі заняття з учнями, недостатньо готовими до навчання у основній школі.    ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 4 класи

ІІ-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    Травень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

Обдаровані, за запитом

І -ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Вчителі, батьки, учні

І- І І тиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Збір заяв на дозвіл робити з новоприбулими дітьми, індивідуальну роботу, матеріальну допомогу

Робота з обліковою документацією

Класні керівники, батьки

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Оформлення звітів роботи за місяць,рік

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

Практич.

психолог

 

1.8

Звітність «Сімейна розмова»

Звіт

ЦППСР

До 01.05.2020

Практич.

психолог

 

1.9

Звітність Інформація щодозапобігання та протидії домашньому насильству

Звіт

ЦППСР

До 10.05.2020

(за 2019-2020 н.р.)

Практич.

психолог

 

1.10

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.11

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

1.12

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

Практич.

психолог

 

2.1

 «Готовність до навчання у основній школі»

Виступ на м/о вчителів початкових класів 

педагоги

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

 «На шляху до вершини»

Тренінгове заняття

9,11

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

«Наркотики – це погана звичка чи страшна залежність?»

Профілактична інтервенція, поради

8-11

І І І тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

«Ухвалюємо зважені рішення»

Практичне заняття (проект рішення»

7-8

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.5

«Розвиток стресостійкості»

Години психолога

Учні 5-11 класів

І- ІV

Тиждень

(за окремим планом)

Практич.

психолог

 

2.6

«Методи гармонізації психофізичного стану»

Довідкове бюро, практичні рекомендації 

педагоги

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.7

«Формування загальнокультурної грамотності батьків в умовах Нової Української школи»

 

Виступ на батьківських зборах

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

Батьки майбутніх першокласників

За запитом

Практич.

психолог

 

2.8

 

«Психологічне перехрестя»

Обмін досвідом

Психологи міста

ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

2.9

“Батьківський авторитет та його вплив на формування особистості молодої людини”.

Довідкове бюро 

Батьки

V

 тиждень

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Психологічна  допомога учням під час державної атестації,   ЗНО

Рекомендації, вправи

Учні 4,11 класів

ІІ-ІV тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

«Профілактика виникнення синдрому розумово-емоційного напруження»

Заняття,ігри, вправи

3-6 класи

ІІ-ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.3

 Проведення психологічного розвантаження:

- Вправа «Я відкриваю собі себе», «Фото в рамці»

- Вправа «Невербальне спілкування» «Я радий тебе бачити», «Хто я?»

Релаксаційні вправи

Рекомендації, вправи 

Всі учасники ОП

ІІ- V

 тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.4

« Стрес – як з ним боротися» (Поглиблення психологічних знань з проявів синдромів та зняття емоційного напруження)

«Методика зняття стресу»

 

Заняття,ігри, вправи

7-9 класи

ІІІ- ІV

 тиждень

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

Дослідження за запитом

Всі учасники ОП

І- V

 тиждень

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

«Допомога та підтримка підлітків у випадку нерозділеного кохання»

Тематична консультація

Класні керівники, батьки

І

тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

«Скафандр від стресу або як зберегти рівновагу під час надзвичайних ситуацій»

 

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

«Шкідливі звички – шлях у безодню»

Тематична консультація

Учні 7-8 класів

V

тиждень

Практич.

психолог

 

5.4

«Психологія відпочинку»

Консультації

Батьки, вчителі

- ІV

 тиждень

Практич.

психолог

 

5.5

«Відпочиваємо разом. Цікавий відпочинок»

Консультації

Батьки дітей з ООП

 

Практич.

психолог

 

5.6

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники,батьки

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

5.7

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

Практич.

психолог

 

5.8

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

6.2

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.3

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

6.4

Корекційно - відновлюючі заняття з учнями, недостатньо готовими до навчання у основній школі.    ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 4 класи

ІІ-ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                  Червень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

ЦПРРС, психологи

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Підготовка до діагностик

Робота з

документацією

Учні, батьки, педагоги

І, ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Вчителі, батьки, учні

І- І І І

тиждень

Практич.

психолог

 

1.5

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І -ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Оформлення звітів роботи за місяць,рік

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

І-ІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

1.7

Звітність Інформація про організацію роботи щодо виконання плану заходів з протидії торгівлі людьми на період до 2020 року

Звіт

ЦППСР

До 05.06.2020

(за ІІ півріччя)

Практич.

психолог

 

1.8

Звітність Інформація щодо стану профілактики суїцидальної поведінки 

Звіт

ЦППСР

До 10.06.2020

(ІІ квартал)

 (за 2019-2020 н.р.)

Практич.

психолог

 

1.9

Звітність ВПО

Звіт

ЦППСР

До 15.06.2020

(ІІ квартал)

Практич.

психолог

 

1.10

Звітність Інформація про організацію роботи щодо виконання плану заходів з протидії торгівлі людьми на період до 2020 року

Звіт

ЦППСР

До 05.06.2020

(за ІІ півріччя)

Практич.

психолог

 

1.11

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.12

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

1.13

Поповнювання кабінету психолога

Методична література, наробки, посібники, Програми

психолог

Протягом року

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

За окремим планом

 

 

 

Практич.

психолог

 

2.2

«Інклюзивна освіта – рівні можливості для всіх»     

ПДС

Педагогі, батьки

І тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

Працевлаштування громадян в Україні та за кордоном

Інформація на сайті

Педагогі, батьки, учні

ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.4

Попередження насильства. Злочину можна запбігти

Інформація на сайті

Педагогі, батьки, учні

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Психологічна  допомога учням під час державної атестації

рекомендації

Учні 9 класів

І-ІІ тиждень

Практич.

психолог

 

 

3.2

За окремим планом

 

 

 

Практич.

психолог

 

 

4.

Діагностика

Дослідження щодо відпочинку у пришкільному таборі. За окремим планом

Всі учасники ОП

І- ІІІ

 тиждень

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

За окремим планом

 

 

 

Практич.

психолог

 

5.2

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники,

батьки

І тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

Практич.

психолог

 

5.4

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

 

За окремим планом, за запитом

 

 

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

Практич.

психолог

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-ІІІ

тиждень

Практич.

психолог

 

                                                                                                  Серпень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Підготовка до, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

 ІІІ- І V

тиждень

Практич.

психолог

 

1.2

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

Методисти ЦПРРС, психологи

1 рази на місяць

Практич.

психолог

 

1.3

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ- І V тиждень

Практич.

психолог

 

1.4

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

1 раз на місяць

Практич.

психолог

 

1.5

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

ІІІ- І V

 тиждень

Практич.

психолог

 

1.6

Оформлення  кабінету психолога

Методична література, наробки, посібники, ігри, Програми

психолог

ІІІ- І V

 тиждень

Практич.

психолог

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

«Якщо ви в біді,  зверніться за допомогою»

Інформація на сайті

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

Практич.

психолог

 

2.2

«Емоційний розвиток першокласників»

Інформація на сайті

Батьки, вчителі 1-х класів

І V

 тиждень

Практич.

психолог

 

2.3

«Актуальне про адаптацію першокласників»

рекомендації

батьки

ІІІ- І V

 тиждень

Практич.

психолог

 

 

2.4

Подолання стереотипів. Формування правил безпечної поведінки

Інформація на сайті

учні

ІІІ

 тиждень

Практич.

психолог

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Діагностика

дослідження

Всі учасники ОП

за запитом

Практич.

психолог

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

Інклюзивне навчання, індивідуальне навчання

Консультації індивідуальні

батькі дітей з ООП

ІІІ- І V

 тиждень

Практич.

психолог

 

5.2

«Інклюзивна освіта- основі поняття»

Консультації індивідуальні

батьки дітей з ООП, батьки

ІІІ- І V

 тиждень

Практич.

психолог

 

5.3

«Тривожна дитина, агресивна дитина, подолання труднощів в умовах НУШ»

Консультації індивідуальні, групові

Класні керівники,

батьки

ІІІ- І V

 тиждень

Практич.

психолог

 

5.4

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки,

 

За запитом

Практич.

психолог

 

5.5

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

Практич.

психолог

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

За запитом

 

 

 

 

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування:

Участь у спільних діях, складання характеристик

ССД, Управлін

ня молодіж

ної політики Ювінальна превенція

І-І V

тиждень

Практич.

психолог

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

 ІІІ- І V

тиждень

Практич.

психолог

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

9.1

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

ІІІ-- І V

тиждень

Практич.

психолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор Бахмутської загальноосвітньої школи

І-ІІІ ступенів № 10

 _________            Н.Ю. Дроздова

       ПОГОДЖУЮ

Завідувач Центру практичної психології і соціальної роботи

 

_________        В.А. Головко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РІЧНИЙ ПЛАН РОБОТИ

практичного психолога

Анупрієнко Олени Євгенівни

Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10

 

на 2019-2020 навчальний рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. Змістова частина

 

№ з\п

Напрями діяльності з учасниками освітнього процесу 

закладу освіти

Види

та форми

роботи

Цільова група

/аудиторія

Термін проведення

Виконавці

Відмітка про виконання

(дата виконання або перенесення)

Вересень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

1.1

Планування роботи, розробка сумісних планів роботи з класними керівниками, адміністрацією

бесіди

Класні керівники, адміністрація

І-ІІ тиждень

 

 

 

Складання банків даних на дітей пільгових категорій

Робота з обліковою документацією

Класні керівники,

І-ІІ тиждень

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток на учнів 1-х класів

Робота з обліковою документацією

учні 1-х класів

І-ІІ тиждень

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 1-х класів

ІVтиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

 

«Вимоги до першокласників сьогодні – Нова українська школа»,

інформація

Батьки, класні керівники 1-х класів

І-ІІ тиждень

 

 

2.1

«Психологічні новоутворення у дітей підліткового віку. Емоційна підтримка дитини в період переходу в базову школу ІІ ступеня навчання»

Дистанційна просвіта, інформація

Батьки 5стереженняз-інв дітей-інвалідів-х класів ступенів №1011111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111-х класів

ІІІ тиждень

 

 

 

Презентація «Служба довіри»

Дистанційна просвіта, інформація

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Спостереження за п’ятикл-ми та першокласниками під час ОП

Спостережен

ня

Учні 1,5 класів

І- ІVтиждень

 

 

 

Психолого-педагогічний супровід дітей сімей ВПО

Спостережен

ня

Новоприбулі учні ВПО

І- ІVтиждень

 

 

 

Психолого-педагогічний супровід дітей з ООП

Спостережен

ня

Новоприбулі учні ООП

І- ІVтиждень

 

 

 

Апегрейд знань та інноваційна діяльність педагога

ПДС

вчителі

ІV

тиждень

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Вивчення рівня готовності до навчання у школі (мет. Кумарінової)

Діагностуван

ня

Учні 1-х класів

ІІІ- ІVтиждень

 

 

 

Експрес-діагностика для психолого – медико - педагогічного обстеження дитини, рекомендована УОН ОПМПК (мет. Векслер, мет. «Малюнок людини», мет. ДДЛ, мет. по вивченню психологічних процесів, мет. Стадненко

Діагностуван

ня

Учні з ООП(Інклюзивне навчання) 1-х класів

ІІ тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

 

Консультативна підтримка всіх учасників освітнього процесу щодо розробки індивідуальних навчальних програм  на дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням особистісно-орієнтованого підходу що навчаються в інклюзивних класах

Групові , індивідуальні консультації

батьки, учні, вчителі, команда психологічного супроводу

І- ІVтиждень

 

 

 

 «Труднощі адаптації учнів до нових умов сучасної школи»

Консультації, індивідуальні, групові

Батьки 1-х класів, класні керівники

І- ІVтиждень

 

 

 

«Асистент вчителя. Посадові обов’язки. Нормативно-правова база. Складання ІПР»

Консультації

класні керівники, асистент вчителя

І тиждень

 

 

 

«Інклюзивна освіта – що це?»

Тематична консультація

Батьки 1-го класу

І тиждень

 

 

5.1

Знайомство з «Психолого-педагогічним паспортом класу»

Консультації, індивідуальні,

Класні керівники 5-х класів

І- ІІ тиждень

 

 

 

Виявлення учнів, які потребують психологічної допомоги

Тематична консультація

Класні керівники, заст. д-ра з ВР,

 

ІVтиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик

Консультації, індивідуальні

Класні керівники 1-х класів

ІVтиждень

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

ІІ- ІVтиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

відсутня

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця  з КУ «ІРЦ міста Бахмут»   з метою коригування банків даних на дітей з ООП, планування реабілітаційних заходів.

Консультування, співбесіди

 

ІІ- ІVтиждень

 

 

 

Психолого-педагогічний патронат сімей, які мають дітей з ООП сумісно з педагогами

патронат сімей

батьки

ІІІ- ІVтиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жовтень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 1-х , класів

І-ІІ тиждень

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 5-х класів

ІV

тиждень

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять

 

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І-ІІ тиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

Vтиждень

 

 

 

Участь у роботі атестаційної комісії

Засідання атестаційної комісії. Складання плану роботи

Адміністрація,вчителі

ІІІ- ІV

тиждень

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

 

 

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

«Що таке сімейне насилля? Форми насилля. Ознаки можливого насилля, поведінка жертви.»

Методичні рекомендації

Класні керівники

І тиждень

 

 

 

Виступ на м/о вчителів початкових класів  “Зниження тривожності у навчанні учнів, які мають труднощі в навчанні, спілкуванні або поведінці.»

поради

Вчителі початкової школи

V тиждень

 

 

 

 

Розвивальні заняття за інформаційно-освітньою протиалкогольною програмою «Сімейна розмова»

заняття

Учні 7-х класів

ІІ- V тиждень

 

 

 

Виступ на батьківських зборах «Профілактика шкільної дезадаптації, неуспішності»

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

Батьки

1,5 класи

ІІ тиждень

 

 

 

«Досвід впровадження інклюзивної освіти в сучасній українській школі. Адаптація вчителів до нових умов»

ПДС

вчитлі

ІV тиждень

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

«Небезпечні квести для дітей: профілактика залучення»

 

поради

учні, батьки, педагогічний колектив

ІV тиждень

 

 

 

 

Бесіди з учителями, батьками з метою виявлення дітей, які мають ознаки дезадаптації; 

 

Бесіди

Батьки, класні керівники

ІІІ- ІV тиждень

 

 

 

 

«Профілактика вживання пивного алкоголю серед учнів»

Повідомлення, поради

Учні 7-11 класи,батьки, класні керівники

ІІ тиждень

 

 

 

 

Виявлення причин, що перешкоджають адаптації учнів  5,10 класів

 

індивідуальні бесіди;

- діагностика особливостей:

  а) пізнавальної сфери;

  б) емоційно - мотиваційної сфери;

  в) особистісної сфери;

  г) взаємовідносин з учителями, батьками.

 

Учні 5,10 класів

V тиждень

 

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Вивчення рівня тривожності учнів 5 класів (Методика Філіпса)

Дослідження

Учні 5-х класів

І ІІ тиждень

 

 

 

Дослідження рівня тривожності учнів профільних класів до нових умов навчання (мет.Кондаша)

Дослідження

Учні 10 класу

ІІ тиждень

 

 

 

Вивчення рівня тривожності учнів ВПО (Методика Філіпса)

Дослідження

Учні 5-7 х класів(новоприбулі учні)

ІV  -V тиждень

 

 

 

Дослідження рівня тривожності учнів ВПО до нових умов навчання (мет.Кондаша)

Дослідження

Учні 8-11 класу (новоприбулі учні)

ІV  -V тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

«Виявлення та стимулювання творчого потенціалу дітей»

консультація

Вчителі, батьки

ІІ тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Батьки 1-х класів

І тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники 5-х класів

ІІ тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівник 10 класу

ІV тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Батьки 5-10-х класів

V тиждень

 

 

 

«Супровід учнів, які потребують особливої педагогічної уваги»»

Консультації індивідуальні

Педагогічні працівники

ІІІ тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

І- V

тиждень

 

 

6.1

Корекційні заняття з учнями, недостатньо готовими до навчання у школі (за рекомендацією ЦППСР м. Бахмут).

Заняття, бесіда, ігри, вправи

1 класи

ІV тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

2 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

2 рази на місяць

 

 

 

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

1 раз на місяць

 

 

 

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у основній школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

5 класи

ІV тиждень

 

 

 

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у старший школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

5 класи

V тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

відсутня

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Психолого-педагогічний патронат сімей пільгової категорії сумісно з педагогами

патронат сімей

батьки

ІІІ- ІV

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Листопад

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні 5-х ,10-х класів

І тиждень

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Обдаровані учні

ІVтиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

І- ІVтиждень

 

 

 

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

Виступ на педконсиліумі “Адаптація дітей до навчання у середній, старий  ланці”

Методичні рекомендації

Класні керівники

І тиждень

 

 

 

Розвивальні заняття за інформаційно-освітньою протиалкогольною програмою «Сімейна розмова»

заняття

Учні 7-х класів

І- ІV тиждень

 

 

 

Інформаційні дні, спрямовані на ознайомлення учнів нормативно правовими актами про основні вимоги до працевлаштування.

Повідомлення

8,9,11 кл

3 рази на місяць

 

 

 

«Створення ситуації успіху в освітньому процесі для підвищення пізнавальних можливостей, активності учнів»

Методичні рекомендації

Класні керівники, вчителі-ментори

ІІ тиждень

 

 

 

Поради вчителю «Діти з особливими освітніми потребами в загальноосвітньому навчальному закладі. Використання ізотерапії та хромотерапії»

Поради вчителю

Класні керівники,

вчителі індивідуального навчання

ІІ тиждень

 

 

 

«Психологія трудних школярів»

Повідомлення, рекомендації

батьки, педагогічний колектив

ІІІ тиждень

 

 

 

«Психологічно-соціальна робота з наслідками травматизму у дітей в результаті домашнього насильства»

ПДС

педагогічний колектив

ІV тиждень

 

 

 

Виступ на батьківських зборах «Креативність та здібності»

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Психологічна підтримка обдарованих учнів під час проведення олімпіад

поради

учні, батьки, вчителі-ментори

І – ІV тиждень

 

 

 

«Попередження торгівлею людьми та експлуатації дітей»

Поради, вправи, рекомендації

8-11 класи

ІV тиждень

 

 

 

«Формування позитивної самооцінки та впевненості у своїх силах»

комплексні вправи

1-11 класи

І- ІV тиждень

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Діагностика пізн. процесів, емоційно-вольової сфери

дослідження

Учні з ООП

За запитом

 

 

 

Індивідуальна діагностика особливостей особистісного та розумового розвитку учнів з метою вивчення інтелектуальних, особистісних, мотиваційних особливостей обдарованих  та здібних учнів:

  • мет. ШТРР
  • мотиви учбової діяльності (Пашнєв Б.К.);
  • пізнавальна активність (Пашнєв);
  • тест Равена;
  • тест Торренса;

дослідження

учні

І -ІІІ

тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Методичні рекомендації щодо проведення «Ранкових зустрічей»

Тематична консультація

Вчителі 1-4 класи

І

тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

батьки

І І

тиждень

 

 

 

«Психологічні особливості супроводу учнів у процесі олімпіад»

Консультації індивідуальні

Вчителі-ментори

І -ІІІ

тиждень

 

 

 

«Проведення класних заходів щодо попередження розповсюдження ВІЛ/СНІДу»

Консультації індивідуальні

класні керівники

ІV тиждень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

І-І V

тиждень

 

 

6.1

Корекційні заняття з учнями, недостатньо готовими до навчання у школі (за рекомендацією ЦППСР м. Бахмут).

Заняття, бесіда, ігри, вправи

1 класи

І тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

2 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

2 рази на місяць

 

 

 

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

1 раз на місяць

 

 

 

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у основній школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

5 класи

І-ІV тиждень

 

 

 

Корекційні заняття з учнями, недостатньо адаптованими до навчання у старший школі (за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

10 клас

І-ІV тиждень

 

 

 

Тренінгові заняття «Поведінка без агресії»

Заняття, ігри, вправи

учні групи ризику

І-ІV тиждень

 

 

 

Проведення корекційно - розвиваючих занять з розвитку творчого мислення (автор О. Тунік)

Заняття,ігри, вправи

Обдаровані учні

І-ІV тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

відсутня

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІVтиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Грудень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

 

 

 

Корегування банку даних на дітей облікової категорії

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

І- ІV

тиждень

 

 

 

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

«Педагогіка партнерства-– щаслива і успішна дитина»

Методичні рекомендації

батьки

І тиждень

 

 

 

 «Позитивні емоції в житті та  самоактуалізація особистості»

Заняття з елементами тренінгу     

8-11 класи

І- ІV тиждень

 

 

 

 « Що нам відомо про ВІЛ та СНІД»

Заняття з елементами тренінгу

8-11 класи

І тиждень

 

 

 

«Правильна організація вивчення навчального матеріалу є чинником успішності»,  «Поради для учнів щодо підготовки до, іспитів», «Кілька універсальних рецептів для більш успішної тактики виконання  завдань», для вчителів :  «Основні шляхи порозуміння з підлітками»

Інформація на шкільному сайті

 

учні, вчителі, батьки

ІІІ тиждень

 

 

 

«Теорія обдарованих»

Методичні рекомендації

Класні керівники, вчителі-ментори

ІІ тиждень

 

 

 

Виступ на батьківських зборах «Вікові новоутворення у дитини», “Вікові особливості розвитку дитини. Акцентовані особистості”

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

Психологічна підтримка обдарованих учнів під час підготовки  доолімпіад , МАН

поради

учні, батьки, вчителі-ментори

І- ІV тиждень

 

 

 

 

«Попередження суїцидальної поведінки у дітей з ООП»

Поради, вправи, рекомендації

Батькі учнів з ООП

ІV тиждень

 

 

 

6.1

Тренінгові заняття «Зняття емоційної напруги»

Заняття, бесіда, ігри, вправи

Учні групи ризику

І -І V тиждень

 

 

 

 «Твоє життя – твій вибір»(профілактика  ВІЛ та СНІДу)

Практичне заняття

5-7 кл

І- ІV тиждень

 

 

 

 

«Психологія кольору»

Заняття,ігри, вправи

1-4 класи

І-ІІ тиждень

 

 

 

 

«Освоєння методики саморегуляції, релаксації, антистресових методики, позитивного сприйняття ситуації»

Заняття,ігри, вправи

5- класи

І-ІV тиждень

 

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Діагностування рівня розвитку пізнавальних процесів учнів 2-х класів (мет. Замбіцявічене)

дослідження

Учні 2-х класів

І

тиждень

 

 

 

Дослідження депресивних станів (мет.Зунге, мет.«Людина під дощем»)

дослідження

Учні

За запитом

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Формування пізнавальної сфери у учнів 2-х класів»

Тематична консультація

Вчителі 2-х класів

ІІІ

тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

батьки

ІV тиждень

 

 

 

 «Проблема психологічної готовності до пробного тестування»

Консультування групові, індивідуальні

Учні 11-х кл.

ІVтиждень

 

 

 

«Самовизначення у майбутній професії»,

 

Консультації індивідуальні

Батьки учнів з ООП

І

тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

І-І V

тиждень

 

 

6.1

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Корекційні заняття

Учні 2-х класів

ІІІ тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

2 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

2 рази на місяць

 

 

 

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

1 раз на місяць

 

 

 

Проведення корекційно - розвиваючих занять з розвитку творчого мислення (автор О. Тунік)

Заняття,ігри, вправи

Обдаровані учні

І-ІІ тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІVтиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І- ІVтиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Січень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

ІV тиждень

 

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

ІІ- ІV

тиждень

 

 

 

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

 «Мотивація на успіх дітей із девіантною поведінкою»

 

Довідкове бюро 

Батьки, педагогічний колектив

ІІ тиждень

 

 

 

«Наркоманія – шлях в безодню»

 

Заняття з елементами тренінгу     

8-11 класи

V тиждень

 

 

 

« Наслідки ранніх статевих відносин»

 

Довідкове бюро 

8-11 класи

ІІІ тиждень

 

 

 

«Розвиток мотиваційної сфери дітей підліткового віку»

Інформація на шкільному сайті

 

учні, вчителі, батьки

ІІІ тиждень

 

 

 

 «Розвиток творчих  здібностей дітей»

Міні-тренінг

 

вихователі ГПД

І тиждень

 

 

 

«Соціально-психологічний супровід дітей з аутизмом в умовах інклюзивного навчання»

ПДС

педагогічний колектив

ІІ тиждень

 

 

 

Виступ на батьківських зборах

«Психологічне здоров’я батьків є необхідною умовою здоров’я дітей», «Світ починається з добра»

 

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

3.1

«Булінг. Шкільний булінг. Організації, які займаються проблемами булінгу в Україні»

поради

учні, батьки, вчителі

І ІІ тиждень

 

 

 

6.1

Психологічний тренінг  «Упевненість».

Заняття, бесіда, ігри, вправи

9-11 класи

І І  тиждень

 

 

 

«Психологія кольору»

Заняття,ігри, вправи

1-4 класи

ІІ-ІІІ

тиждень

 

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Виявлення профспрямованості особистості (мет. ОПГ, Голланда)

дослідження

Учні 9,11-х класів

І ІІ- ІV

тиждень

 

 

 

Виявлення характерологічних рис особистості

  • дослідження самооцінки мет. «Сходинки»;

 

дослідження

Учні 1-4 класів

За запитом

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Організація індивідуальних і під групових занять»

Тематична консультація

педагогічний колектив

ІІ

тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

V тиждень

 

 

 

 «Тривожна дитина. Як їй допомогти»

Тематична консультація групові, індивідуальні

Вчителі, батьки

ІІ

тиждень

 

 

 

Консультування батьків діти яких перебувають на індивідуальній формі навчання

Консультації індивідуальні

батьки

І-ІІІ тиждень

 

 

 

  «Хвилюйтеся спокійно»,   «Як успішно підготуватися до здачі ДПА, ЗНО»

Консультації індивідуальні, групові

Учні 4,9,11 класів

І ІІ- V

тиждень

 

 

 

«Вплив індивідуальних психолого- фізіологічних особливостей учнів на вибiр професiї»

Консультації  групові

класні керівники

ІV тиждень

 

 

 

Консультування щодо професійного самовизначення учнів

Консультації індивідуальні

Учні 9,11 класів

ІV  - V  тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні  дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття

Учні з ООП

ІІІ-V

тиждень

 

 

6.1

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Корекційні заняття

Учні 2-х класів

ІІІ- V тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Розвиваючи заняття «Шість цеглинок»

Заняття,ігри, вправи

1 класи

І-ІІ тиждень

 

 

 

Корекційно – розвивальна програма «Розв‘язання складних проблем» (автор Боцвінко М.М)

Заняття,ігри, вправи

5-11 клас

ІІ-ІV тиждень

 

 

 

Проведення корекційно-розвиткових занять з учнями  щодо запобіганню булінгу до дітей з ООП

Заняття, ігри, вправи

учні  4-8

класів

ІІІ-ІV тиждень

 

 

 

Проведення корекційно - розвиваючих занять з розвитку творчого мислення (автор О. Тунік)

Заняття,ігри, вправи

Обдаровані учні

ІІ-ІІІ

тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- V

тиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І- V

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    Лютий

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІ-ІІІ

тиждень

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Участь у роботі  атестаційної комісії

Відвідування заходів, відкритих уроків

Адміністрація,вчителі

ІІ- ІV

тиждень

 

 

 

Психологічний аналіз уроків в рамках роботи шкільної атестаційної комісії

аналіз

Адміністрація,вчителі

Протягом місяця

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

Поради та рекомендації «Підготовка до іспитів»

Довідкове бюро 

пам’ятки для учнів4, 9-11 класів

ІІІ тиждень

 

 

 

«Геть шкідливі звички – ми здорові чоловічки!»

Заняття

1-4 класи

І-ІV тиждень

 

 

 

Знайомство учнів з електронною БД «Моя майбутня професія»

Довідкове бюро 

8-11 класи

ІІІ тиждень

 

 

 

«Проект родини ХХІ століття»

Заняття з підготовки школярів до сімейного життя

9-11 класи

 ІІІ тиждень

 

 

 

«Взаємодія з тривожними дітьми».

Поради вчителю

Класні керівники,

 

ІІ тиждень

 

 

 

«Впровадження інклюзивної освіти у Новій Українські школі»

Повідомлення, рекомендації

батьки, педагогічний колектив

 ІV тиждень

 

 

 

Виступ на батьківських зборах , «Виховання на власному прикладі», «Статеве виховання»

 

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

 

Профілактична інтервенція «Фактори ризику щодо прояви алкогольних  проблем дитини (особистісні та соціальні)

Профілактична інтервенція

педагоги, батьки

ІV тиждень

 

 

 

6.1

 «Способи  подолання  стресу в період  підготовки  та здачі ДПА, ЗНО»

Тренінгове заняття, бесіда, ігри, вправи

4,9-11 класи

І І  тиждень

 

 

 

 «Як обминути лихо» з переглядом відеофільму «Станція призначення – життя»

Заняття

7-11класи

ІІ- ІV

тиждень

 

 

 

 

«Чи вмієш ти сказати НІ?»

Заняття,ігри, вправи

5- 6 класи

ІІІІ тиждень

 

 

 

 

« Наслідки ранніх статевих відносин»

Години спілкування

Учні 10-11 класів

ІV тиждень

 

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Діагностика на виявлення цілей, цінностей, конфліктів і значимих переживань (мет. «Незакінчені речення»)

дослідження

Учні 8,11-х класів

За запитом

 

 

 

  • Виявлення характерологічних рис особистості мет. Шмішека,  Айзенка;

 

 

дослідження

Учні 5-7 класів

За запитом

 

 

 

Вивчення розумового розвитку учнів 7,9 класів ШТРР

дослідження

Учні 9,7 класів

І-ІІ

тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Дидактично-методичний супровід практики пізнання дитини. Інноваційні технології»

Тематична консультація

педагогічний колектив

І

тиждень

 

 

 

«Конфлікт. Стратегії поводження в конфлікті.»

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІ

тиждень

 

 

 

 «Методи активізації творчого мислення»

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІІ

тиждень

 

 

 

«Адаптація дітей- ВПО до навчання»

Тематична консультація

педагогічний колектив

ІV тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

ІV тиждень

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

учні

 

За запитом

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

 

 

6.1

Заняття з елементами казко терапії (використання казок Сухомлинського)

Корекційні заняття

Учні 2-4х класів

І- ІV тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 7,9 класи

ІV

тиждень

 

 

 

Корекційно – розвивальна програма «Розв‘язання складних проблем» (автор Боцвінко М.М)

Заняття,ігри, вправи

5-11 клас

І-ІV тиждень

 

 

 

Проведення корекційно-розвиткових занять з учнями  щодо запобіганню булінгу до дітей з ООП

Заняття, ігри, вправи

учні  4-7 класів

І-ІV тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    Березень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ тиждень

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Участь у роботі  атестаційної комісії

Підсумкове засідання

Адміністрація,вчителі

ІІ- ІV

тиждень

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

2.1

Співбесіди з учнями, батьками  вчителями за результатами діагностики особливостей розумового розвитку, нахилів в рамках формування профільних класів.

Співбесіди

учні школи, батьки, педагоги 7, 9 класів

І тиждень

 

 

 

«Виховання без покарання»

Довідкове бюро 

батьки

ІІ тиждень

 

 

 

Цикл бесід «Як досягти успіху після закінчення школи»

Довідкове бюро 

8-11 класи

ІІІ тиждень

 

 

 

Заняття з елементами тренінгу  «Професійна орієнтація учнів засобами  використання внутрішніх спонукальних мотивів діяльності – потреб»

Заняття з елементами тренінгу 

класні керівники, вчителі

 ІІІ тиждень

 

 

 

«Компетентнісний підхід до підготовки педагогів для роботи в умовах інклюзивного навчання»

Педрада

педагогічний колектив

ІІ тиждень

 

 

 

« Підготовка до сімейного життя, взаємовідносини в сімї. Діти копіюють модель поведінки батьків»

Заняття з підготовки школярів до сімейного життя Повідомлення, рекомендації

9-11 класи

 ІV тиждень

 

 

 

Виступ на батьківських зборах

«Відповідальність батьків.  Закон про попередження насильства в родині», «Виховання без покарання»

 

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

 

Учні групи ризику. Стратегії підтримки перед ДПА. ЗНО

Профілактична інтервенція

педагоги, батьки

ІV тиждень

 

 

 

6.1

«Підготовка до ДПА,ЗНО психологічні аспекти»

Профілактична інтервенція

педагоги, батьки

І І  тиждень

 

 

 

«Сучасні підходи у профілактиці девіантної поведінки учнівської молоді»

Дискусія, круглий стіл

педагоги, батьки

ІІІ

тиждень

 

 

 

 

«Дружба, яка вона?» (підвищити рівень знань учнів про особливості дружніх стосунків, формувати навички конструктивного спілкування.)

Заняття,ігри, вправи

1-4 класи

І-ІІІ тиждень

 

 

 

 

«Профілактика конфліктів. Булінг, цкування. Торелантне ставлення до оточуючих»

Заняття,ігри, вправи

7-9 класи

ІІІ- ІV

 тиждень

 

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Дослідження емоційно-вольвої сфери

дослідження

Майбутні першокласники

За запитом

 

 

 

Діагностика пізн. процесів, емоційно-вольової сфери, рекомендована УОН ОПМПК (мет. Векслер, мет. «Малюнок людини», мет. Замбицявичена, мет. ДДЛ, мет. по вивченню психологічних процесів, мет. Стадненко

дослідження

Учні з ООП

І- ІV

тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

 «Відображення ідей Сухомлинського в НУШ»

Тематична консультація

педагогічний колектив

І

тиждень

 

 

 

 «Проблема дезадаптації дітей підліткового віку, як одна із причин виникнення неврозу»

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІ

тиждень

 

 

 

 «Як виховувати дитину у якої є порушення у поведінці»

Тематична консультація

батьки

І

тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Батьки

І тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

ІV тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

 

 

6.1

 «Поведінка без агресії»

Корекційні заняття

Учні 5-7 х класів

І- ІV тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 7,9 класи

І-ІV

тиждень

 

 

 

Проведення корекційно-розвиткових занять з учнями  щодо запобіганню булінгу до дітей з ООП

Заняття, ігри, вправи

учні  8-9 класів

І-ІV тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    Квітень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІ-ІІІ тиждень

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

 

 «Розвиток здібностей кожної особистості -  запорука успіху»

Діскусійний форум

педагоги, батьки

І тиждень

 

 

 

 «Як досягти успіху після закінчення школи»

Цикл бесід

9,11

ІІ тиждень

 

 

 

«10 порад для здорового розуму і твердої пам'яті»

Довідкове бюро 

7-11 класи

ІІІ тиждень

 

 

 

 «Формування у старшокласників мотивації до навчання у профільній школі» 

Заняття з елементами тренінгу 

9 класи

 І

тиждень

 

 

 

Інформаційні дні, спрямовані на ознайомлення учнів з положенням на ринку праці, з навчальною базою, міста, області, країни.

Довідкове бюро 

8-9,11 кл

2 рази га місяць

 

 

 

Кінезіологія як засіб розвитку мовлення та інтелектуальних здібностей дітей з особливими освітніми потребами

Довідкове

Батьки дітей з ООП

 ІV тиждень

 

 

 

«Синдром емоційного вигоранн  та підвищення резілієнс    педагогів в умовах змін»

ПДС

педагогічний колектив

 

 

 

 

Виступ на батьківських зборах

«Створення умов для повноцінного розвитку дитини»

 

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

батьки

За запитом

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

 

Психологічна  допомога учням під час підготовки до державної атестації,   ЗНО

рекомендації

Учні 4,11 класів

ІV тиждень

 

 

 

6.1

Профілактика стомлення школярів

Профілактична інтервенція, поради

педагоги, батьки

І І І тиждень

 

 

 

Профілактика розумового навантаження

ігри, вправи, релаксійні вправи

1-11 класи

ІІ- ІV тиждень

 

 

 

4.

Діагностика

 

 

 

 

 

4.1

Дослідження розумового розвитку дитини

дослідження

Майбутні першокласники

За запитом

 

 

 

Вивчення рівня готовності учнів 4-х класів до навчання  у середній ланці (мет. Тихомирової)

дослідження

Учні 4-х класів

ІІ

тиждень

 

 

 

Діагностика пізн. процесів, емоційно-вольової сфери, рекомендована УОН ОПМПК (мет. Векслер, мет. «Малюнок людини», мет. Замбицявичена, мет. ДДЛ, мет. по вивченню психологічних процесів, мет. Стадненко

дослідження

Учні з ООП

ІІ-ІІІ

тиждень

 

 

 

Повторна діагностика рівня готовності до навчання у школі

дослідження

Учні 1-х класів

ІІ тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

«Методи формування адекватної самооцінки у дітей»

Тематична консультація

педагогічний колектив

І

тиждень

 

 

 

«Дії вчителя під час підготовки до державної підсумкової атестації», «Вплив учителя на емоційний стан учнів», «Проведення ДПА в початковій школі у 2019 році (4 клас)»   поради батькам «Як допомогти дітям підготуватися до ДПА, ЗНО», Як успішно підготуватися до ДПА (4 клас)

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки

ІІ

тиждень

 

 

 

«Створення ситуації успіху в освітньому процесі для підвищення пізнавальних можливостей, активності учнів»

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки

І

тиждень

 

 

 

«Розвиток пізнавальної діяльності молодших школярів»

Консультації

Батьки, вчителі

ІІІ тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники

ІІІ тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

 

 

6.1

 Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів 1-х класів «Пізнайко» (автор І.І. Лобановська)

Корекційні заняття

Учні 1-х класів

ІІІ- ІV тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційно - відновлюючі заняття з учнями, недостатньо готовими до навчання у основній школі.    ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 4 класи

ІІ-ІV

тиждень

 

 

 

«Розвитток пізнавальних процесів в учнів»

Заняття, ігри, вправи

учні  5-6- класів

ІІ-ІV тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    Травень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до виступів, корекційних занять, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІVтиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради, «Психологічне перехрестя»

Методисти ЦПРРС, психологи

2 рази на місяць

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Вчителі, батьки, учні

І- І І тиждень

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І V

тиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць,рік

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІVтиждень

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

2 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

 

 «Готовність до навчання у основній школі»

Виступ на м/о вчителів початкових класів 

педагоги

ІІ тиждень

 

 

 

 «На шляху до вершини»

Тренінгове заняття

9,11

ІІ тиждень

 

 

 

«Методи гармонізації психофізичного стану»

Довідкове бюро 

педагоги

ІІ тиждень

 

 

 

Виступ на батьківських зборах

 «Формування загальнокультурної грамотності батьків в умовах Нової Української школи»

 

Повідомлення, ігри, вправи, рекомендації

 

Батьки майбутніх першокласників

За запитом

 

 

 

“Батьківський авторитет та його вплив на формування особистості молодої людини”.

Довідкове бюро 

Батьки

V

 тиждень

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

 

Психологічна  допомога учням під час державної атестації,   ЗНО

рекомендації

Учні 4,11 класів

ІІ-ІV тиждень

 

 

 

6.1

«Наркотики – це погана звичка чи страшна залежність?»

Профілактична інтервенція, поради

8-11

І І І тиждень

 

 

 

«Профілактика виникнення синдрому розумово-емоційного напруження»

Заняття,ігри, вправи

3-6 класи

ІІ-ІІІ тиждень

 

 

 

 

 Проведення психологічного розвантаження:

- Вправа «Я відкриваю собі себе», «Фото в рамці»

- Вправа «Невербальне спілкування» «Я радий тебе бачити», «Хто я?»

Релаксаційні вправи Рекомендації, вправи 

Всі учасники ОП

ІІ- V

 тиждень

 

 

 

 

« Стрес – як з ним боротися» (Поглиблення психологічних знань з проявів синдромів та зняття емоційного напруження)

«Методика зняття стресу»

Заняття,ігри, вправи

7-9 класи

ІІІ- ІV

 тиждень

 

 

 

4.

Діагностика

дослідження

Всі учасники ОП

І- V

 тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

«Допомога та підтримка підлітків у випадку нерозділеного кохання»

Тематична консультація

Класні керівники, батьки

І

тиждень

 

 

 

«Скафандр від стресу або як зберегти рівновагу під час надзвичайних ситуацій»

 

Тематична консультація

педагогічний колектив, батьки, учні

ІІ

тиждень

 

 

 

«Шкідливі звички – шлях у безодню»

Тематична консультація

Учні 7-8 класів

V

тиждень

 

 

 

«Психологія відпочинку»

Консультації

Батьки, вчителі

- ІV

 тиждень

 

 

 

«Відпочиваємо разом. Цікавий відпочинок»

Консультації

Батьки дітей з ООП

 

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники,батьки

ІІ тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

Корекційна робота з учнями з ООП, та учнів з вадами психофізичному розвитку

«Розвиток пізнавальної активності учнів»

 «Розвиток емоційних станів»

Корекційні заняття, заняття у сенсорній кімнаті

Учні з ООП

І-ІV

тиждень

 

 

6.1

 Корекційні заняття, спрямовані на розвиток пізнавальних процесів учнів 1-х класів «Пізнайко» (автор І.І. Лобановська)

Корекційні заняття

Учні 1-х класів

ІІ-ІV тиждень

 

 

 

Ранкові зустрічі

Бесіда, ігри, вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційні вправи ( активізація розумової діяльності (нейропсихологія), вправи на роз-ток комунікативних здібностей, релаксаційні вправи)

вправи

1 класи

1 рази на місяць

 

 

 

Корекційно - відновлюючі заняття з учнями, недостатньо готовими до навчання у основній школі.    ( за рекомендацією ЦППСР м.Бахмут)

Заняття,ігри, вправи

 4 класи

ІІ-ІV

тиждень

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІV

тиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-І V

тиждень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                  Червень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

І- ІІІ

тиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

Методисти ЦПРРС, психологи

1 рази на місяць

 

 

 

Обробка та аналіз даних, отриманих в ході діагностик

Робота з обліковою документацією

Вчителі, батьки, учні

І- І І І

тиждень

 

 

 

Заповнення індивідуальних діагностичних карток за результатами діагностик

Робота з обліковою документацією

учні

І -ІІ

тиждень

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць,рік

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

І-ІІ

тиждень

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

1 рази на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

 

За окремим планом

 

 

 

 

 

 

«Інклюзивна освіта – рівні можливості для всіх»     

ПДС

Педагогі, батьки

І тиждень

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

 

Психологічна  допомога учням під час державної атестації

рекомендації

Учні 9 класів

І-ІІ тиждень

 

 

 

 

За окремим планом

 

 

 

 

 

 

4.

Діагностика

Дослідження щодо відпочинку у пришкільному таборі. За окремим планом

Всі учасники ОП

І- ІІІ

 тиждень

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

За окремим планом

 

 

 

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники,

батьки

І тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

За окремим планом

 

 

 

 

 

7.

Навчальна діяльність

відсутня

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

І- ІІІ

тиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

І-І ІІ

тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

І-ІІІ

тиждень

 

 

                                                                                                  Серпень

1.

Організаційно-методична функція

 

 

 

 

 

 

Підготовка до, індивідуальних та групових занять, ігор, тренінгів, до участі у проведенні педагогічних рад, нарад при директорові

Робота в Інтернеті, бібліотеці, з методичною літературою

Вчителі, батьки, учні

 ІІІ- І V

тиждень

 

 

 

Участь в засіданнях методичних об’єднань шкільних психологів

Наради

Методисти ЦПРРС, психологи

1 рази на місяць

 

 

 

Оформлення звітів роботи за місяць

Робота з обліковою документацією

Всі учасники ОП

ІІІ- І V тиждень

 

 

 

Оформлення куточка психологічної служби

Інформація, рекомендації, леп буки, буклети

Педагогічний колектив, батьки, учні

1 раз на місяць

 

 

 

Участь у семінарах, форумах, тренінгах з психології

 

психолог

Протягом року

 

 

 

Поповнювання кабінету психолога: методичною літературою, наробками, посібниками, Програмами

 

психолог

Протягом року

 

 

2.

Просвіта

 

 

 

 

 

 

Аспекти педагогічної взаємодії зрізними категоріями дітей

поради

вчителі

ІІІ тиждень

 

 

 

Особливості розвитку особистості та пізнавальних процесів шестирічок

поради

Вчителі, батьки

І V

 тиждень

 

 

3.

Профілактика

 

 

 

 

 

 

«Актуальне про адаптацію першокласників»

рекомендації

батьки

ІІІ- І V

 тиждень

 

 

 

 

За окремим планом

 

 

 

 

 

 

4.

Діагностика

дослідження

Всі учасники ОП

за запитом

 

 

5.

Консультування

 

 

 

 

 

5.1

Інклюзивне навчання, індивідуальне навчання

Консультації індивідуальні

батькі дітей з ООП

ІІІ- І V

 тиждень

 

 

 

«Інклюзивна освіта- основі поняття»

Консультації індивідуальні

батьки дітей з ООП, батьки

ІІІ- І V

 тиждень

 

 

 

«Асистент вчителя. Посадові обов’язки. Нормативно-правова база. Складання ІПР»

Консультації

класні керівники, асистент вчителя

ІІІ тиждень

 

 

 

Індивідуальна консультація за результатами діагностик і шляхи  сумісної взаємодії в їх подоланні

Консультації індивідуальні

Класні керівники,

батьки

ІІІ- І V

 тиждень

 

 

 

«Тривожна дитина, агресивна дитина, подолання труднощів в умовах НУШ»

Консультації індивідуальні, групові

Класні керівники,

батьки

ІІІ- І V

 тиждень

 

 

 

Надання рекомендацій в зв`язку з порушенням поведінки та виникненням проблем у розвитку, вихованні дітей

Консультації індивідуальні

Батьки, вчителі

 

За запитом

 

 

 

Надання  індивідуальних та групових консультацій учням з особистих проблем,  зниження напруженості та підняття самооцінки.

Консультації індивідуальні,

групові

учні

За запитом

 

 

6.

Корекція

 

 

 

 

 

6.1

За запитом

 

 

 

 

 

7.

Навчальна діяльність

 

 

 

 

 

7.1

 

 

 

 

 

 

8.

Зв’язки з громадськістю та органами місцевого самоврядування

 

 

 

 

 

8.1

Співпраця з КУ «ІРЦ міста Бахмут»

Співпраця

 

 ІІІ- І V

тиждень

 

 

 

Відвідування батьків за місцем роботи, співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службою у справах дітей, ювенальної  поліцією

Співпраця

 

ІІІ- І V тиждень

 

 

9.

Інше

 

 

 

 

 

 

«Наступність у роботі спеціалістів психологічної служби ЗДО та ЗЗСО в умовах НУШ»

Співпраця

 

ІІІ-- І V

тиждень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Планування
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
2276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку