План уроку виробничого навчання Тема уроку: «Приготування та подача глінтвейнів»

Про матеріал
Актуалізація опорних знань - повідомлення теми та мети уроку; - цільова установка проведення уроку. 2. Перевірка знань учнів 1. Характеристика робочого місця для бармена для приготування коктейлів з вершками. 2. Інструктаж з техніки безпеки і с/н при приготуванні коктейлів з вершками. 3. Характеристика коктейлів з вершками. 4. Технологія приготування коктейлів на основі коньяку і горілки. 5. Технологія приготування коктейлів на основі лікерів. 6. Технологія приготування коктейлів на основі настоянок.
Перегляд файлу

План

уроку виробничого навчання

Тема програми: «Приготування та подача безалкогольних і алкогольних напоїв».

Тема уроку: «Приготування та подача  глінтвейнів» .

Мета уроку: навчальна: навчити:

- правильно організувати робоче місце;

- виконувати правила санітарії та гігієни;

- дотримуватись  техніки безпеки;

- дотримуватись правил ведення технологічного процесу.

Розвивальна:

- розвивати самостійність під час виконання технологічних операцій протягом всього робочого часу;

- розвивати працелюбність;

- формувати творчу активність; 

-  розвивати практичні вміння і навички з виконання прийомів праці при приготуванні коктейлів.

Виховна:

  • виховувати почуття відповідальності за результати своєї роботи;
  • вміння раціонального використання продуктів;
  • економного використання сировини, електроенергії;
  • бережливого ставлення до інвентарю, інструментів, посуду та обладнання;
  • дотримання чистоти на робочих місцях.

Тип уроку: урок удосконалення умінь та формування навичок.

Вид уроку: виконання індивідуальних робіт.

Дидактичне забезпечення: інструкційно- технологічні карти, підручник «Довідник бармена», презентація.

Технічні засоби навчання:

- ноутбук;

 - проектор.

Обладнання:

- блендер;

- шейкер;

- ваги електронні.

Міжпредметні зв’язки :

- технологія приготування коктейлів;

- організація обслуговування;

- санітарія та гігієна.

Перебіг уроку

I. Організаційна частина

- перевірка готовності учнів до уроку;

- інструктаж з техніки безпеки.

II. Вступний інструктаж

1. Актуалізація опорних знань

- повідомлення теми та мети уроку;

- цільова установка проведення уроку.

2. Перевірка знань учнів

1. Характеристика робочого місця для бармена для приготування коктейлів з вершками.

2. Інструктаж з техніки безпеки і с/н при приготуванні коктейлів з вершками.

3. Характеристика коктейлів з вершками.

4. Технологія приготування коктейлів на основі коньяку і горілки.

5. Технологія приготування коктейлів на основі лікерів.

6. Технологія приготування коктейлів на основі настоянок.

 

-  Аналіз і доповнення відповідей учнів, підведення підсумків.

 

ІІІ. Вивчення нового матеріалу

-  повідомлення нової навчальної інформації;

-  показ нових прийомів трудової діяльності.

План

  1. Організація робочого місця для бармена при приготуванні глінтвейнів.
  2. Інструктаж з техніки безпеки і с/н при приготуванні глінтвейнів.
  3. Історія виникнення  і властивості глінтвейнів.
  4. Технологія приготування та подача безалкогольних глінтвейнів.
  5. Технологія приготування та подача алкогольних глінтвейнів.
  6. Прянощі і фрукти для глінтвейнів.

 

IV. Поточний інструктаж

-  видання завдань для самостійної роботи учнів та пояснення  порядку їх виконання;

-  розподіл учнів за робочими місцями:

- кожен учень виконує завдання згідно технологічної карти.

Завдання:

Приготувати такі глінтвейни:

  • «Чайний глінтвейн»,
  • «Яблучний глінтвейн»,
  • «Київський глінтвейн»,
  • «Зимовий глінтвейн»,
  • «Глінтвейн з коньяком»,
  • «Вишневий глінтвейн».

-  Повідомлення про критерії оцінювання виконуваних робіт.

-  Цільові обходи майстра робочих місць учнів з метою перевірки.

Цільові обходи робочих місць з метою перевірки:

Перший обхід

  1.   контроль правильності організації робочого місця;

б) контроль правильності користування інвентарем та інструментами;

в) індивідуальні та додаткові інструктажі на робочих місцях;

г)надання допомоги відстаючим учням.

Другий обхід

  1.   контроль правильності використання сировини, електроенергії, води;

б) контроль за виконанням техніки безпеки при роботі з обладнанням;

в) показ окремим учням причин браку і порядок їх усунення.

 

Третій обхід

  1.   перевірка ходу виконання завдання;

б) перевірка якості виконання завдання.

-  прийом майстром виконаних робіт;

-  прибирання робочих місць.

 

IV. Заключний інструктаж

- аналіз діяльності учнів на уроці;

- виявлення помилок, допущених учнями при приготуванні коктейлів;

- оцінювання роботи учнів на уроці.

 

V. Домашнє завдання

Скласти технологічні картки безалкогольних напоїв з морозивом.                                        

 

 

Література

1.   Сало Я.М. Довідник бармена. Л 2002р.

2. Саєнко Н.П., Волошенко Т. Д. Устаткування підприємств громадського харчування Підручник. – К: «ЛТЛ» 2005р.

3. Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства: Підручник                  О.В. Іванова Т.В. Капліна. – Суми:  Університетська книга 2012р.

 

Майстер в/н                                                                         Додурич Г.Я.  

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
22 лютого
Переглядів
130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку