ПОДАВАННЯ ПЕРШИХ СТРАВ

Про матеріал
РОЗРОБКА ВИХІДНИХ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДЛЯ РОБІТНИЧИХ ПРОФЕСІЙ "ОФІЦІАНТ", "БАРМЕН", "КУХАР" З ПРЕДМЕТУ "ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВАННЯ" В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Перегляд файлу

ПОДАВАННЯ ПЕРШИХ СТРАВ

 

1 Перші гарячі страви подаються при температурі:

а) 60-65ο С ;

б) 70-75ο С;

в) 80-85ο С.

 

2 При подаванні заправних супів слід подавати так:

а) в глибоку миску налити 500 г супу та поставити її на мілку столову тарілку, окремо подавши ложку ;

б) в глибоку тарілку налити 500г супу, поставити її на підставну тарілку і покласти ложку на мілку столову тарілку;

в) в глибоку столову тарілку налити 500 г супу, посипати зеленню петрушки та до сервірувати стіл столовою ложкою.

 

3 У європейських ресторанах супи-пюре та супи-крем подають виключно:

а) в металевих супових чашках ;

б) бульйонних чашках з блюдцем;

в) в глибоких тарілках, поставлених на підставні тарілки.

 

4 Перші страви, розлиті в тарілки, подають:

а) лівою рукою зліва ;

б) правою рукою справа;

в) лівою рукою, притримуючи мілку тарілку правою рукою.

 

5 У ресторанному сервісі перші страви відпускають і меншим ніж 500г об’ємом:

а) 200; 250 г ;

б) 250; 350 г;

в) 350; 400 г.

 

6 Зверху солодкий суп у тарілці:

а) посипаний цукром ;

б) притрушений цукровою пудрою і политий розтопленим вершковим маслом;

в) политий сметаною.

 

7 Наливають із супниці суп кожному гостю :

а) на приставному столику ;

б) обносить гостей супницею зліва;

в) обидві відповіді правильні.

 

8 Національні супи подають в горщику з «кришечкою» з тіста, яку:

а) офіціант знімає з горщика і кладе на серветку або тарілку ;

б) гість сам знімає з горщика і може її з’їсти замість хліба;

в) офіціант знімає з горщика і забирає на підсобний столик.

 

9 До прозорого бульйону, грінки, профітролі, пиріжки подають:

а) на пиріжковій тарілці з серветкою ;

б) на другій пиріжковій тарілці з серветкою;

в) на закусочній тарілці з серветкою.

 

10 Грінки і профітролі при вживанні:

а) беруть руками ;

б) беруть десертною ложкою;

в) беруть столовою ложкою з виделкою.

 

11 Вживання першої страви є закінченим

а) коли ложку кладемо на підставну тарілку;

б) коли ложку кладемо в глибоку тарілку;

в) коли кінчиком ложки спираємося о бік тарілки (великої чи мілкої столової).

 

docx
Додано
2 травня 2020
Переглядів
1864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку