Показовий урок на тему: «Технологія приготування простих і нарізних поштучних тістечок з бісквітного тіста, вимоги до якості»

Про матеріал
Тема уроку: Технологія приготування простих і нарізних поштучних тістечок з бісквітного тіста, вимоги до якості. Мета уроку: ознайомити учнів з асортиментом і класифікацією бісквітних тістечок, розвивати творче, логічне та аналітичне мислення, прагнення до пошукової роботи з метою підвищення власного професійного рівня, формувати пізнавальне мислення, розвивати самостійність, вміння орієнтуватися у виробничих умовах, шукати і впроваджувати інноваційні технології в оформленні тістечок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Показовий урок з теми:«Технологія приготування простих і нарізних поштучних тістечок з бісквітного тіста, вимоги до якості»ДНЗ «Вишнівецький професійний ліцей»Підготувала:викладачка Ломачевська Л. Л.2023 р.

Номер слайду 2

БІСКВІТНІ ТІСТЕЧКА

Номер слайду 3

Навчальна мета: – ознайомити учнів з асортиментом і класифікацією бісквітних тістечок; – пригадати технологію приготування бісквітного тіста та інших видів напівфабрикатів, які використовуються для приготування тістечок; – вивчити технологію приготування простих нарізних поштучних тістечок з бісквітного тіста; – розглянути способи оздоблення тістечок; – знати вимоги до якості виробів.

Номер слайду 4

Розвиваюча мета: – розвивати творче, логічне та аналітичне мислення, прагнення до пошукової роботи з метою підвищення власного професійного рівня; – формувати пізнавальне мислення, розвивати самостійність, вміння орієнтуватися у виробничих умовах; – шукати і впроваджувати інноваційні технології в оформленні тістечок.

Номер слайду 5

– виховувати свідоме ставлення до навчання, відповідальність за виконання поставлених завдань; – виховувати естетичний смак при оформленні тістечок. Виховна мета:

Номер слайду 6

Актуалізація знань

Номер слайду 7

Питання 1 Що таке тістечка?

Номер слайду 8

Відповідь:-тістечка – це штучні кондитерські вироби, що мають різноманітну форму і художнє оздоблення.

Номер слайду 9

Питання 2 Як класифікують тістечка в залежності від випеченого напівфабриката?

Номер слайду 10

Відповідь: заварні бісквітніпісочнішарові

Номер слайду 11

Відповідь: з крихтового н/ф білково-повітрянімигдально-горіхові

Номер слайду 12

Питання 3 Які є способи приготування бісквітного тіста?

Номер слайду 13

Відповідь:-основний (теплий, холодний);-бісквіт новий;-бісквіт з наповнювачами;-бісквіт «Буше»;-бісквіт масляний.

Номер слайду 14

Питання 4 Скласти технологічні схеми приготування бісквітного тіста теплим способом та бісквіта «Буше».

Номер слайду 15

Відповідь: Бісквіт теплим способом

Номер слайду 16

Відповідь: Бісквіт «Буше»

Номер слайду 17

Питання 5 Якою може бути маса тістечок?

Номер слайду 18

Відповідь:-маса тістечок може бути від 17 до 110 грам.

Номер слайду 19

Питання 6 Яке відхилення від маси штучних тістечок допускається?

Номер слайду 20

Відповідь:-якщо тістечко масою до 40 грам – ± 3, якщо понад 45 - ± 5.

Номер слайду 21

Питання 7 Яким вимогам за органолептичними показниками повинні відповідати тістечка?

Номер слайду 22

Відповідь:-тістечка повинні відповідати таким вимогам якості:-чіткий малюнок;-виріб глазурований помадою або глазур’ю чи желе;-посипка має бути рівномірною із збереженням чітких контурів.

Номер слайду 23

Питання 8 Назвіть санітарні вимоги до зберігання і реалізації тістечок.

Номер слайду 24

Відповідь:-тістечка укладають в лотки з кришками;-дно лотка вистеляють пергаментом;-тістечка викладають в один ряд;-тістечка без малюнка викладають на ребро.

Номер слайду 25

Питання 9 Яке маркування повинно бути на лотках з тістечками?

Номер слайду 26

Відповідь:-назва підприємства-виробника;-назва виробу;-дата і час виготовлення;-термін зберігання;-пакувальник;-номер зміни чи бригади.

Номер слайду 27

Питання 10 Назвіть температуру зберігання і термін використання тістечок.

Номер слайду 28

Відповідь:-тістечка зберігають при температурі +4,+6º:-з білковим кремом – 72 год;-з масляним основним – 36 год;-з масляним заварним – 24 год;-з вершками – 6 год;-вершково-сметанні на желатиновій основі – 24 год.

Номер слайду 29

Напівфабрикати для тістечок

Номер слайду 30

Тістечко «Бісквітне з білковим кремом глазуроване помадою»

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Тістечко «Бісквітне з масляним кремом глазуроване помадою»

Номер слайду 34

Тістечко «Муфточка»

Номер слайду 35

Бісквітне тістечко «Кутики»

Номер слайду 36

Бісквітне тістечко «Улюблене»

Номер слайду 37

Бісквітне тістечко з масляним кремом

Номер слайду 38

Бісквітне тістечко «Циліндрики» («Тумбочки»)

Номер слайду 39

Бісквітне тістечко з масляно-шоколадним кремом

Номер слайду 40

Бісквітне тістечко «Рулет з масляним кремом і желе»

Номер слайду 41

Тістечко «Бісквітне з масляно-горіховим кремом»

Номер слайду 42

Бісквітне тістечко «Рулет трюфельний»

Номер слайду 43

Бісквітне тістечко «Фруктово-желейне»

Номер слайду 44

Бісквітні тістечка «Буше»

Номер слайду 45

Бісквітне тістечко «Буше з горіхами»

Номер слайду 46

Бісквітне тістечко «Буше глазуроване з кремом»

Номер слайду 47

Бісквітне тістечко буше «Шоколадно-бісквітне»

Номер слайду 48

Бісквітне тістечко «Буше фруктове»

Номер слайду 49

Бісквітне тістечко «Буше повітряне»

Номер слайду 50

Мусові тістечка. Французький кондитер Седрік Гроле

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Закріплення нового матеріалу

Номер слайду 53

Питання 1. Яку форму можуть мати бісквітні тістечка?

Номер слайду 54

а) квадрат, трикутник, прямокутник, конус, циліндр, піраміда;б) прямокутник, куля, квадрат, трикутник, циліндр;в) прямокутник, трикутник, квадрат, ромб, рулет.

Номер слайду 55

Відповідь:в) прямокутник, трикутник, квадрат, ромб, рулет

Номер слайду 56

Питання 2. Який біскіт використовують для приготування бісквітних тістечок?

Номер слайду 57

1. Бісквіт шифоновий2. Основний бісквіт3. Бісквіт новий4. Масляний бісквіт5. Бісквіт «Буше»6. Бісквіт шоколаднийа) 4,3;б) 2,5;в) 1,6.

Номер слайду 58

2. Основний бісквіт5. Бісквіт «Буше»Відповідь:б) 2,5.

Номер слайду 59

Питання 3. Які напівфабрикати використовують для просочування бісквіта?

Номер слайду 60

1. Патокаа) 3,2;б) 1,6;в) 4,5.2. Тираж 3. Інвертний сироп 4. Кавовий сироп 5. Звичайний сироп6. Помада біла

Номер слайду 61

4. Кавовий сироп 5. Звичайний сироп. Відповідь:в) 4,5.

Номер слайду 62

Питання 4. Як правильно просочувати бісквіт сиропом для тістечок?а) рівномірно всі пласти бісквіту;б) нижній пласт бісквіту просочується найбільше;в) верхній пласт просочується найменше.

Номер слайду 63

Відповідь:в) верхній пласт просочується найменше.

Номер слайду 64

Питання 5. Яку форму можуть мати бушетки?253146а) 1,5;б) 3,2;в) 4,6.

Номер слайду 65

Відповідь:в) 4,6.4 D = 65 мм650x70 мм

Номер слайду 66

Питання 6. Назвіть, які напівфабрикати входять до складу тістечок «Буше»?

Номер слайду 67

Напівфабрикати для тістечок «Буше»

Номер слайду 68

Відповідь:а) бушетка, фруктова начинка, крем, кандир, мармелад, мигдальний н/ф;б) крем, білково-повітряний н/ф, помада, мармелад, бушетка, фруктова начинка;в) фруктова начинка, крем «Шарлот», кувертюр, бушетка, марципан, мармелад.

Номер слайду 69

Відповідь:б) крем, білково-повітряний н/ф, помада, мармелад, бушетка, фруктова начинка.

Номер слайду 70

«Життя невизначене. Спочатку з'їжте десерт.» (Ернестін Ульмер)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пасинкова Любов Віталіївна
    Дякую, шикарна презентація.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 лютого 2023
Переглядів
1075
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку