Положення "Кращий гуртківець"

Про матеріал
Конкурс на кращого гуртківця проводиться з метою пропаганди активації творчої діяльності гуртківця, популяризація позашкільної освіти, поглиблення змісту та якості навчально-виховного процесу, соціалізації вихованців.
Перегляд файлу

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурс на кращого гуртківця

Центру дитячої та юнацької творчості

1. Загальні положення.

    1.1. Конкурс на кращого гуртківця проводиться з метою пропаганди активації творчої діяльності гуртківця, популяризація позашкільної освіти, поглиблення змісту та якості навчально-виховного процесу, соціалізації вихованців.

    1.2. Завданням конкурсу є:

- виявлення та підтримка здібних вихованців;

- розвиток та вдосконалення органів самоврядування в гуртках;

- підвищення ролі лідерства в гуртках;

- пропаганда результативності роботи гуртків та окремих вихованців;

- організація процесу здорової конкуренції та змагання між творчими колективами закладу;

- виявлення та розвиток компетентностей особистості;

- організація змістовного та цікавого дозвілля вихованців.

    1.3. Керівництво та проведення конкурсу здійснює адміністрація та педагогічний колектив.

2. Порядок і терміни проведення.

   2.1. Конкурс на кращого гуртківця проводиться щорічно в другому півріччі навчального року в 2 етапи: перший етап – конкурс в гуртках – 1 півріччя; другий етап – конкурс в ЦДЮТ – квітень.

   2.2. Для проведення 2-го етапу створюється оргкомітету у складі: директора закладу, заступника з навчально – виховної роботи, методиста, зав відділом масової роботи, культорганізатора.

   2.3. Склад оргкомітету та журі затверджується директором закладу.

3. Учасники конкурсу.

   3.1. У конкурсі беруть участь переможці творчих конкурсів «Я і мій гурток», які проходять в гуртку . Кожен керівник гуртка, відповідно до свого напрямку роботи, разом з активом розробляє критерії (поведінка, рівень вихованості, активність, досягнення, ….)

   3.2. Вік учасників конкурсу 9 – 13 років.

4. Програма конкурсу

/може корегуватися з ініціативи педагогів, активу гуртків/

1. Творчий конкурс « Мій гурток – найкращий» - учасники конкурсу презентують домашнє завдання про успіхи, досягнення, традиції гуртка (довільно, в стислій формі, до 2 хв.).

Максимальна кількість балів – 5.

2. «Мої успішні кроки – презентація особистих творчих досягнень за роки навчання в гуртку (в довільній формі, до 2хв. - готує учасник з батьками).

Максимальна кількість балів – 5.

3. «Я патріот України» - участь у вікторині: учасники по черзі повинні відповісти на 2 питання з історії України, сучасної епохи українського державотворення, знання символіки України, тощо.

Максимальна кількість балів – 2.

4. «Світ моїх захоплень» - презентація своїх захоплень, обдарувань та талантів, не пов’язаних з творчою діяльністю гуртка, який представляє конкурсант (оформлена виставка у холі).

Максимальна кількість балів – 5.

5. «Володію компетенціями» - конкурс на виявлення різного роду компетентностей: пізнавальної, практичної, творчої, соціальної шляхом виконання творчих завдань, демонстрацій практичних вмінь та нахилів; здатності правильної орієнтації в соціальних ситуаціях.

Максимальна кількість балів – 3.

Конкурс закінчується вітанням всіх учасників.

5. Визначення та нагородження переможців.

Після кожного конкурсу журі вносить  результати до залікової відомості, в кінці конкурсу кожен глядач при виході із зали віддає свій голос за одного з учасників конкурсу (наприклад:  кольорову стрічку, або стікер з прізвищем обраного учасника, …), журі протягом доби підраховує кількість балів додаючи 1 бал за кожні  10 голосів глядачів. Остаточні результати та переможців конкурсу оголошують на традиційному святі Звітний день ЦДЮТ, нагороджують дипломами і призами.

1

 

docx
Додано
19 листопада 2019
Переглядів
620
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку