Популяризація української культури

Про матеріал
Сьогодні Україна повинна сформувати чітку стратегію інформаційної політики держави, стратегію популяризації української культури, аби в майбутньому її громадяни не стали одноманітною сірою масою, яка втратила свою самосвідомість та самодостатність, якою можна маніпулювати.
Перегляд файлу

                Популяризація української культури

Сьогодні Україна повинна сформувати чітку стратегію інформаційної політики держави, стратегію популяризації української культури, аби в майбутньому її громадяни не стали одноманітною сірою масою, яка втратила свою самосвідомість та самодостатність, якою можна маніпулювати.

Проаналізувавши видатки бюджету протягом попередніх років, скажімо, на видавничу діяльність та кінематографію, можна зробити висновок, що влада не надто піклується про культурну спадщину держави та виховання у громадськості національної самосвідомості. Зрозуміло, що в умовах фінансової кризи та війни, які переживає зараз Україна, коли обороноздатність держави фінансується за рахунок урізання ссоцвиплат - питання виділення коштів на культурні проекти та просвітницьку діяльність відійшло чи не на останній план.

Щорічно у другій половині вересня відзначається День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії. Ренесанс сучасного українського кіно відбувся — про це свідчать і глядачі, і чисельні добірки найкращих українських фільмів. Суспільне зібрало добірку визнаних шедеврів, тож у це свято українського кіно радимо вам заглибитись у вітчизняний кінематограф, де через невблаганність часу заховалось безліч шедеврів, які треба дивитися, вивчати й надихатись ними.

Наприклад, легендарний фільм Олександра Довженка, який приніс йому світову славу. "Земля" вважається справжнім гімном праці, землеробству і людині ; це поетична кінорозповідь про події, пов’язані з колективізацією в Україні наприкінці 20-х років, про створення перших колгоспних комун, про класову ворожнечу…

 

 

 

 

Довженко першим у світовому кіно висловив світогляд, який якісно відрізняється від усього зображуваного раніше. Це світогляд нації хліборобів, поетизація природи і праці. Режисер зняв гранично просту, але дуже драматичну історію селянської родини в епоху колективізації. Однак тут фірмові прийоми зйомки Довженка з довгими пейзажними планами стали справжнім тріумфом форми над змістом. Після виходу "Земля" була дуже популярна за кордоном (і досі її вивчають у світових кіновузах) і тоді світові критики називали Довженка "Гомером кінематографа".

Пропоную переглянути фільм у вільний час :

https://www.youtube.com/watch?v=vxXfQUXthNQ

 

Отже, підсумуємо, влада має чітко усвідомити, що вітчизняний кінематограф та книги є не лише візитівкою нашої державі у світі, а й важливим інструментами впливу на свідомість людей, формуючи у громадськості почуття національної гідності, патріотизму, забезпечуючи становлення якостей, необхідних для життя в в сучасному суспільстві.

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
22 вересня 2023
Переглядів
213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку