Поради для батьків: «Поговоримо про заїкання»

Про матеріал
Поради для батьків: «Поговоримо про заїкання». Заїкання - своєрідне порушення плавності мови. Починається воно у дітей з запинок, повторення або розтягування звуків і складів у слові.
Перегляд файлу

Поговоримо про заїкання

Заїкання - своєрідне порушення плавності мови. Починається воно у дітей з запинок, повторення або розтягування звуків і складів у слові. Пізніше воно починає супроводжуватися помітною напругою органів апарату артикуляції, дихання, голосу. Спроби довільно, за зауваженням батьків, за завданням, подолати ці запинки зазвичай підсилюють заїкання.

У дітей раннього віку (в два, два з половиною, три роки) ВОНО МОЖЕ ВИНИКНУТИ «раптово» в результаті психотравми - переляку, конфлікту, при зміні умов життя: неохочого ходіння в дитячий сад, ревнощів до молодшого брата чи сестри (при нетактовну поведінку батьків). При цьому заїкання може то стихати, то з'являтися знову, хвилеподібно, як би рецідівіруя.

Основною умовою зняття заїкання є мир в родині. Всі питання по вихованню дитини повинні вирішуватися тоді, коли дитина спить, в тих випадках, коли шлюб батьків розпався, не можна настраювати дитину проти батька, матері та інших членів сім'ї. Дитина не повинна бути свідком сімейних конфліктів, так як це закріпить у нього заїкання. Неспроста заїкання називається логоневрозом.

docx
Пов’язані теми
Логопедія, Інші матеріали
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку