Портфоліо вихователя

Про матеріал
Портфоліо містить матеріали про вихователя: особисті дані, педагогічне кредо, відомості про освіту та підвищення кваліфікації, педагогічні здобутки, нагороди тощо. Можна використовувати як для самопрезентації та презентації професійної діяльності, так і для оформлення атестаційних документів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Амеліної Зої Іллівни

Номер слайду 2

Структура портфоліо Життєве та професійне кредо Особисті відомості Пошуки педагогічної істини Основні заповіді вихователя Професійний зріст Методична діяльність Самоосвітня діяльність Мета діяльності Зміст діяльності Висновки

Номер слайду 3

«Дитина – неповторна і дивовижна краплинка чистої, живої, джерельної води, яку треба берегти, цінити, любити і лише тоді вона перетвориться в повноводну річку, бездонне море, могутній океан – океан почуттів, емоцій, вражень..» Моє життєве кредо: Моє професійне кредо: «Вихователю повинні бути притаманні якості близькі до материнських. Як мати віддає своїм дітям все найкраще, так і педагог вкладає свою душу в учнів. У цьому внутрішній зміст професії»

Номер слайду 4

Особисті відомості 1.Прізвище, ім’я , по батькові: Амеліна Зоя Іллівна 2. Дата народження: 21.04.1959 3. Освіта: повна вища 4. Який навчальний заклад закінчила: Харківський державний університет ім. О.М.Горького 5. Спеціальність за дипломом: «географ, викладач географії» 6. Місце роботи: Харківське державне вище училище фізичної кульутри № 1 7. Посада: вихователь

Номер слайду 5

Особисті відомості 8.Трудовий стаж: 33 роки 9. Педагогічний стаж: 33 роки 10. Рік останньої атестації: 2011 рік 11. Кваліфікаційна категорія: «Спеціаліст вищої категорії» 12. Рік проходження курсів підвищення кваліфікації: 2014 13. Тема випускної роботи: «Методика проведення самопідготовки»

Номер слайду 6

«Мій вибір професії був більш ніж свідомим. Для мене «вихователь» не професія, не хобі, не робота… Для мене «вихователь» - це життя, моя філософія. Я не працюю вихователем, я живу вихователем. І не дивлячись на всі труднощі та спроби відмовити мене від вибору цієї «невдячної» професії, я працюю, живу цією професією. Вихователь – це фахівець, який сьогодні працює в системі середньої освіти, володіє педагогічними технологіями, що відповідають новим суспільним цілям та рівню розвитку науки про дитину. Вихователь повинен постійно працювати над підвищенням фахового рівня, володіти мистецтвом спілкування з дітьми. Сучасний вихователь володіє почуттям гумору. Саме він знадобиться в скрутну хвилину і додасть оптимізму в разі невдачі». Пошуки педагогічної істини

Номер слайду 7

Люблю вихованця, довіреного мені батьками, всією душею, серцем і розумом. Намагаюся бачити в кожному своєму вихованцеві повноправну, унікальну особистість, гідну визнання і поваги. Усвідомлюю повною мірою відповідальність за кожну ввірену мені дитину, за її фізичний стан та емоційне благополуччя. Віддаю щодня дітям усе, що знаю і вмію сама. Пам'ятаю, що знання без почуттів, добрих справ і чистих помислів не окриляють, а обтяжують і руйнують будь-яку людину, зокрема дитину. Стежу за тим, щоб мої слова не розходилися з ділом. Оцінюю вчинок, а не особистість і ніколи не вживаю виховних впливів у поганому настрої. Сприймаю батьків своїх вихованців як перших союзників у справі розвитку дитячої особистості. Завжди намагаюся бути з учнями поруч, але трішечки попереду. Пам'ятаю, що без любові до дітей немає вихователя. Ні посада, ні знання, ні освіта не зарадять. Основні заповіді вихователя

Номер слайду 8

У 1976 вступила до Харківського державного університету ім. О.М. Горького на географічний факультет . У 1982 році отримала диплом про повну вищу освіту, спеціалізація – географ, викладач географії. Мій професійний зріст

Номер слайду 9

У 1992 році отримала посвідчення «Відмінник народної освіти УРСР»

Номер слайду 10

З 1983 року працюю на посаді вихователя в ХДВУФК №1

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Під час роботи намагаюся постійно підвищувати рівень педагогічної майстерності, займаюся самоосвітою, відвідую спецкурси на базі КВНЗ “Харківської академії неперервної освіти”:

Номер слайду 13

Методична діяльність Беру активну участь у роботі методичного об'єднання вихователів, засіданнях педагогічної ради ХДВУФК №1. Працюю над реалізацією проблемної теми методоб'єднання вихователів: «Від творчого вихователя до творчого вихованця» Виступала на педраді на тему: «Педагогічне новаторство та творчість. Використання інноваційних форм і методів роботи, вивчення і впровадження педагогічного досвіду» (2015-2016 н.р.) Виступала на методоб'єднанні вихователів на тему: «Сім’я – основа виховання громадянина-патріота України» (2015-2016 н.р.) Розробила методичні рекомендації щодо вивчення індивідуальних особливостей та розвитку творчих здібностей підлітків «Як виховувати успішних дітей» (2012 р.). «Портфоліо студентки Соколовської Є.В.» (2012 р.)

Номер слайду 14

Самоосвітня діяльність Досліджую різні педагогічні проблеми. Вивчаю літературу з педагогіки та психології, матеріали періодичних видань. Виконала роботи на такі теми: «Як виховувати успішних дітей» (2012 р.); «Місце вихователя та вихованця в управлінні виховним процесом» (2012-2013 н.р.); «Організація педагогічної взаємодії у вихованні підлітків» (2013-2014 н.р.); «Вихователь як організатор морального розвитку учнів у школі та сім’ї » (2014-2015 н.р.); «Моральне становлення підлітка як ланка розвитку його життєвої компетентності» (2015-2016 н.р.).

Номер слайду 15

Розробила презентації: «Академічне веслування:від минулого до майбутнього» 2011-2012 н.р. «Мій любий краю, ти серцю рідна пристань» 2012-2013 н.р; «Особиста гігієна спортсмена» 2013-2014 н.р; «Гігієна взуття» 2013-2014 н.р; «Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим» (до Дня Матері) 2014-2015 н.р.; «Такий ось підлітковий вік» (інформація для батьків) 2014-2015 н.р.; «Румунія», «Португалія» (до дня Європи ) 2015-2016 н.р.; «Хто людям добра бажає, той і собі має» (до уроку милосердя) 2015-2016 н.р;

Номер слайду 16

Мета діяльності Формування ключових компетентностей учнів: соціальної; полікультурної; комунікативної; інформаційної; саморозвитку та самоосвіти; продуктивної творчої діяльності. Поглиблення знань з вікової психології та фізіології підлітків. Закріплення вміння використовувати інтерактивні методи в навчально-виховному процесі підлітків.

Номер слайду 17

Зміст діяльності Планування, організація позаурочної виховної роботи з учнями училища, вихованцями спортивних відділень веслування академічного, плавання, плавання синхронного, водного поло: організація та проведення відкритих виховних заходів за обраною тематикою: «Мій любий краю, ти серцю рідна пристань» (усний журнал); «Академічне веслування: від минулого до майбутнього» (усний журнал) ; «Право та гідність»(ділова гра); «Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим»(свято); «Хто людям добра бажає, той і собі має»(урок милосердя).

Номер слайду 18

“Пізнай свою долю”

Номер слайду 19

“Життя людини – найвища цінність”

Номер слайду 20

“Мелодія серця, душі і кохання”

Номер слайду 21

“Символи води та рослин в обрядах українського народу”

Номер слайду 22

«Мій любий краю, ти серцю рідна пристань»

Номер слайду 23

«Академічне веслування: від минулого до майбутнього» (усний журнал)

Номер слайду 24

«Право та гідність»(ділова гра) Ділова гра: “Право та гідність”

Номер слайду 25

«Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим»

Номер слайду 26

«Хто людям добра бажає, той і собі має» (урок милосердя)

Номер слайду 27

Організація дозвілля вихованців

Номер слайду 28

Розвиток пізнавальних інтересів учнів (організація та проведення екскурсій): до екопарку О. Фельдмана до Меморіалу пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Номер слайду 29

Організація зустрічей з цікавими людьми: У 2014 – 2015 н.р. було проведено зустріч учнів 7 – А класу з кандидатом історичних наук, доцентом кафедри історії України Харківського національного педагогічного університету ім.Г.С.Сковороди Колодою В.В. Школярі розширили свій кругозір з історії рідного краю. У січні 2015-2016 н.р. було проведено зустріч учнів 8 – В класу з Міславською І.Б., президентом фонду порятунку дітей та підлітків України від наркотиків. «Археологічна культура Харківщини» «Наркоманія: причини, ознаки, наслідки»

Номер слайду 30

До ТОВ «Кулиничівський хлібозавод» 7 грудня 2015 року було організовано екскурсію для учнів 8 – В класу ХДВУФК №1 на одне з провідних підприємств харчової промисловості – ТОВ «Кулиничівський хлібозавод». Учні мали можливість спостерігати процес хлібопекарського виробництва від замішування тіста до упаковки готової продукції. Спортсмени змогли побувати в ролі пекарів. Також вони взяли участь у конкурсі розгадування загадок, найактивніші були нагороджені призами.

Номер слайду 31

Екскурсія до пожежно-технічної виставки

Номер слайду 32

Розвиток творчих здібностей вихованців. Конкурс виробів з природничого матеріалу “Барви рідного краю”

Номер слайду 33

“Барви рідного краю”

Номер слайду 34

У рамках Тижня безпеки дорожнього руху в училищі була проведена виставка дитячих малюнків. Діти 8-В класу з бажанням взяли участь у виставці Конкурси малюнків: “Безпека дорожнього руху”

Номер слайду 35

Номер слайду 36

“Майбутнє моє та моєї країни”

Номер слайду 37

Організація та проведення самопідготовок Організація суспільно корисної трудової діяльності учнів

Номер слайду 38

Педагогічні спостереження під час тренувань та змагань

Номер слайду 39

Разом з класним керівником Китиченко Т.С. відвідую спортивні змагання своїх вихованців. Ми пишаємося досягненнями наших учнів.

Номер слайду 40

Висновки У роботі вихователя важливо враховувати індивідуальні особливості дитини та добре володіти методикою проведення занять. Також для якісного педагогічного процесу важливі і особисті якості педагога, особливо організаторські здібності, харизматичність, креативність, доброзичливе ставлення до дітей та самоконтроль. Вищезазначені позиції потребують постійної самоосвіти та наявності мети педагогічної діяльності. Найважливіше в педагогічній діяльності – це гармонія в стосунках з учнями, їх батьками та колегами, постійний творчий пошук і самовдосконалення Слід багато працювати над своєю вдачею, бо без цього не зможу виховати і вдачі своїх вихованців!

ppt
Додано
3 квітня 2019
Переглядів
4318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку