Новини

1 вересня в умовах адаптивного карантину: Сергій Шкарлет розповів, як працювати школам

Новий навчальний рік розпочнеться з огляду на епідемічну ситуацію у кожному регіоні країни. Про це повідомив т.в.о. міністра Сергій Шкарлет сьогодні, 31 серпня, на брифінгу щодо початку нового 2020/2021 навчального року та попередніх результатів вступної кампанії до закладів вищої освіти.

«Хочу зазначити, що навчальний рік, як і завжди, розпочнеться 1 вересня, але з певними особливостями епідемічної ситуації в кожному регіоні. Або в кожній освітній адміністративно-територіальній одиниці».

                                 т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Нагадаємо, що рівень епідемічної небезпеки визначатиметься ТЕБ. У регіонах, де буде встановлено «зелений», «жовтий» та «помаранчевий» рівні, школи працюватимуть у звичайному режимі, але лише з чітким дотриманням санітарних норм. У випдаку встановлення «червоного» рівня, навчання відбуватиметься виключно у дистанційному режимі. Станом на сьогодні «червоного» рівень небезпеки встановлений у 19 зонах.

Що стосується забезпечення освітнього процесу, відповідальність покладається на місцеву владу:

«Хочу нагадати, що переважна більшість закладів загальної та середньої освіти в Україні є закладами комунальної власності. І відповідно організація їх технічного та матеріально-технічного та фінансового забезпечення згідно зі статті 32 Закону "Про місцеве самоврядування", відповідно покладається на сільські, селищні, міські та обласні ради».

При цьому МОН звернулося до обласних державних адміністрацій, керівників департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державної обласної адміністрації та закладів освіти щодо організації освітнього процесу. Як наголошує Сергій Шкарлет, у цих листах зазначається, що керівники закладів та їх засновники мають в обов’язковому порядку забезпечити безперебійне водо- , електро-, газо- та теплопостачання закладів освіти, забезпечити обов’язкове підвезення у місцевості учнів та педагогічних працівників до закладу освіти і у зворотньому напрямку, але – з обов’язковим санітарно-технічним контролем транспортних засобів і дотриманням норм щодо кількості пасажирів, як того вимагають постанови головного державного санітарного лікаря. Цими ж листами рекомендується встановити особливі умови організації харчування учнів ЗЗСО.

Також МОН рекомендує засновникам ЗЗСО забезпечити школи засобами індивідуального захисту, засобами за дотриманням правил особистої гігієни та відповідним обладнанням – безконтактними термометрами, антисептиками тощо.

«Хочу наголосити, що використання медичної маски може бути не лише промислово виготовленою, але і самостійно виготовленою. Це згідно нормативів дозволяється використовувати, при цьому це суттєво здешевшить процес індивідуального захисту».

                                 т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter