Новини

60 шкіл та 20 закладів профосвіти пройдуть оцінку впровадження цифрових технологій за допомогою онлайн-інструменту SELFIE

60 шкіл і 30 закладів професійної освіти долучилися до пілотування онлайн-інструменту SELFIE. Заклади зможуть оцінити ефективність використання інноваційних технологій та з’ясувати, на якому етапі цифрового розвитку вони перебувають, що саме треба вдосконалити.

SELFIE – це безкоштовний онлайн-інструмент, який допомагає проаналізувати стан цифровізації, ефективності використання цифрових технологій у закладі освіти. Інструмент був розроблений експертами Європейської Комісії і вже використовується у 74 країнах світу. Підтримку у використанні інструмента SELFIE українськими закладами надали Міністерство цифрової трансформації, Міністерство освіти і науки та Європейський фонд освіти.

«Зараз цим безкоштовним інструментом вже скористалися тисячі закладів освіти із 74 країн світу. Тож ми дуже чекаємо на результати українського пілоту, хочемо почути відгуки про використання SELFIE від наших освітян. Важливо, що у проєкті беруть участь заклади із різним технічним забезпеченням, наповненістю учнями та з різних населених пунктів – від маленьких сіл до міст обласних центрів. Тож ми побачимо чесний зріз їхньої цифрової підготовки і далі зможемо оцінити результати роботи над помилками».

                                        заступниця Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан

У Запорізькій та Львівській областях інструмент пілотуватимуть як школи, так і заклади профосвіти. На Івано-Франківщині, Сумщині, Херсонщині, Рівненщині, Черкащині, Чернігівщині, Донеччині та у м. Києві у пілоті візьмуть участь по три заклади професійної освіти. Після використання SELFIE у 10 областях та аналізу результатів пілоту, пройти таке самооцінювання зможуть всі охочі заклади освіти.

Постійна робота з учнями в дистанційному форматі змінила ставлення педагогів та директорів закладів освіти до цифрових технологі. Необхідно не лише опанувати роботу з новими додатками та сервісами, а й спланувати майбутню роботу. А для того, щоби забезпечити якісне планування, необхідно провести якісний аналіз. У цьому і допоможе інструмент SELFIE. Також, як повідомив заступник Міністра освіти і науки з питань цифровізації Артур Селецький, готується запуск окремої версії цифрограми для вчителів, що дозволить педагогам об'єктивно оцінити свої цифрові навички і зрозуміти, що саме потрібно вдосконалювати.

Кілька фактів про опитування:

  • анонімне та доровільне;
  • для учнів воно триватиме 20-30 хвилин;
  • для вчителів воно триватиме 40 хвилин;
  • пройти можна в будь-який зручний час, використовуючи різні цифрові пристрої (стаціонарні ПК, ноутбуки, планшети, смартфони).

Кожен заклад після завершення опитування отримає доступ до інтерактивного звіту, який допоможе проаналізувати поточний стан справ цифровізації та напрацювати стратегічний план дій для покращення цифрової трансформації в закладі.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter