Новини

9 листопада відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності

9 листопада ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– День української писемності та мови. І саме в цей день українці вже традиційно писатимуть диктант. Спецпроект стартує об 11.00 годині, читання тексту розпочнеться через півгодини ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– з 11.30. За підготовку тексту та виразне його читання відповідає доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко.

Як повідомила координаторка проекту Аліна Акуленко, трансляція проводитиметься з радіостудії «Українського радіо», але всі охочі також можуть долучитися і ввімкнувши телевізор, і завітавши на сайт суспільного радіо і телебачення.

Умови диктанту залишилися незмінними: написані від руки або шрифтом Брайля роботи (надруковані у будь-яких текстових редакторах та форматах файли до уваги не беруться) необхідно надіслати поштою із позначкою «Радіодиктант» на адресу вул. Хрещатик, 26, Київ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– 1, 01001. Обов’язково необхідно встигнути зробити це 9-10 листопада, про що свідчитиме поштовий штемпель. Також роботу можна надіслати на перевірку й електронною поштою. Для цього необхідно відсканувати чи сфотографувати готовий диктант.

У 2017 році на перевірку надіслали 28 999 радіодиктантів, 124 особи стали переможцями. Цього року колектив освітнього проекту «На Урок» також долучається до Всеукраїнського диктанту національної єдності, не пропустіть його і ви!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter