Новини

Фокус на безпеку: Кабмін визначив пріоритети підготовки до нового навчального року

І хоча навчальний рік 2022-2023 ще не завершився, вже час готуватися до наступного. І наразі максимум уваги важливо приділити питанням безпеки, поверненню до очного навчання там, де це можливо, доступності освіти, відбудови зруйнованих закладів та продовження реформи НУШ.

Про це йшлося під час наради Кабміну щодо завершення навчального року та підготовки закладів освіти до 2023-2024 навчального року.

«Уряд уже спрямував до місцевих бюджетів субвенцію в 1,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах. Важливо простежити за ефективним використанням коштів. Наявність споруд цивільного захисту дозволить нам відновити очне навчання та досягнути кращої якості освітнього процесу».

                                               Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Водночас він наголосив на важливості створення надійних споруд цивільного захисту безпосередньо при кожному закладі освіти та не покладатися на наявність укриттів поблизу. Наразі в очному форматі працює 36% шкіл, 29% – у режимі онлайн та 35% – у змішаному форматі. Проте, як зазначає очільник Уряду, закладів, що працюють у звичному форматі, має ставати більше. 

«При цьому продовжуємо курс на цифровізацію освіти та зберігаємо дистанційку там, де є загроза життю і здоров’ю дітей».

                                               Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Також учасники наради обговорили питання відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти, забезпечення всіх закладів підручниками, технікою та автобусами.

За підсумками наради прем’єр-міністр доручив МОН, Мінінфраструктури та Агентству з питань відновлення розробити й затвердити єдині параметри щодо облаштування сховищ у всіх закладах освіти, а також провести ревізію наявних укриттів.

Також Міністерству освіти і науки й обласним військовим адміністраціям доручено вжити заходів щодо вдосконалення наявної мережі закладів освіти та визначення закладів, які в умовах воєнного часу можуть здійснювати навчальний процес за очною формою.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter