Новини

Сергій Шкарлет: Освітній процес підлаштують під графік відключення електрики

Освітній процес у закладах загальної середньої освіти підлаштовуватимуть під графіки відключення електропостачання. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в етері загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини». Він зауважив, що ситуація, яка склалася наразі, дійсно є некомфортною для всіх учасників освітнього процесу, до того ж вона неабияк шкодить якості навчання. 

Але Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством палива та енергетики вже працюють над чітким графіком відключень електроенергії, який би враховував потреби шкіл.

«Саме сьогодні ми збиралися з директорами департаментів освіти і науки. Ми працюємо з Міненерго для того, щоб утворити чіткі графіки відключення і під це підлаштувати освітній процес. У багатьох школах ми сьогодні переходимо на змінність навчання враховуючи графіки відключень. Старша школа це друга зміна, молодша – перша. Зсунули трошки графіки початку навчання з 8 години на 9 в залежності від графіків відключення».

                           Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Окремо очільник МОН наголосив на тому, що в таких обставинах ключовою стає роль батьків школярів. Саме вони мають допомогти дитині опанувати освітню програму. 

Також Міністерство працює над тим, аби допомогти учням продовжувати ефективно навчатися навіть за умов відсутності інтернету:

  • створює інтерактивні додатки, робота із якими не потребує підключення до мережі;
  • наповнює електронну бібліотеку підручниками для 1-11 класів;
  • гейміфікує і пристосовує контент Всеукраїнської школи онлайн для використання без підключення до інтернету.

Окремо МОН працює над вирішенням питання забезпечення учасників освітнього процесу технікою для роботи. І якщо завдяки закордонним партнерам освітяни загалом забезпечені ноутбуками, то проблема із гаджетами для дітей складніша. МОН працює над цим, зокрема, адаптуючи навчальні застосунки для смартфонів. Також Міністерство освіти і науки веде переговори з міжнародними організаціями щодо забезпечення ноутбуками й планшетами дітей-ВПО.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter