Новини

Держстандарт базової середньої освіти: завершено громадські обговорення

У МОН презентували детальний звіт про результати громадського обговорення Державного стандарту базової середньої освіти. Нагадаємо, що громадське обговорення нового Держстандарту розпочалося 4 березня. За цей час надійшло 434 звернення з пропозиціями та зауваженнями до проєкту (більшість із них стосувалися змісту мовно-літературної, соціальної та здоровʾязбережувальної, громадянської та історичної освітніх галузей).

Після врахування зауважень та пропозицій, у Державному стандарті було:

  • розширено поле художньої літератури (у компетентнісному потенціалі, знаннях, результатах навчання) у змісті мовно-літературної освітньої галузі;
  • уточнено опис громадянських та соціальних компетентностей;
  • враховано національний та патріотичний аспекти (у характеристиках обов'язкових результатів в усіх освітніх галузях);
  • викладено зміст мовно-літературної, соціальної та здоровʾязбережувальної, громадянської та історичної освітніх галузей.

Цікаво, що серед пропозицій було забезпечення обов'язкового вивчення предметів «Християнська етика», «Основи сім’ї» у закладах загальної середньої освіти, утім, пропозицію було відхилено.

Також у МОН повідомили, що до 1 травня всі зацікавлені особи зможуть взяти участь в онлайн-обговоренні доопрацьованого проєкту Стандарту та стратегії його впровадження. Дату та час проведення обговорення повідомлять пізніше. Після цього Держстандарт буде передано на обговорення до Колегії МОН, а в червні планується розгляд документа на засіданні Уряду.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter