Ідеї для проведення останнього дзвоника в онлайн-форматі.

Традиційний останній дзвоник зазвичай проходить урочисто та весело – спочатку лінійка біля школи, під час якої лунають привітання дітям від директора та  педагогічного колективу, далі – одинадцятикласники прощаються зі школою і символічно відпускають повітряні кульки в небо. 

Усі вже звикли до такого святкування, однак 2020 рік вніс свої корективи. У зв'язку із забороною проведення масових заходів, щоби запобігти розповсюдженню COVID-19, у Міністерстві освіти і науки України прийняли рішення проводити останні дзвінки та випускні в онлайн-режимі.  

Для того, щоби допомогти вчителям організувати для учнів чудове дистанційне свято, ми підготували добірку цікавих ідей. 

Відеоролик із привітаннями

Створіть відеоролик із привітаннями до останнього дзвоника. Це може бути пісня, яку разом виконають учні та вчителі чи, може, вдасться відзняти привітання у стилі реп. Головне, щоб це об'єднало всіх учасників освітнього процесу та нагадало їм, що вони – команда!

Відеофлешмоб

Кожен учень/учитель говорить одне речення із привітанням і «передає» з кадру в кадр якийсь предмет (ручку, книгу, квітку, паперовий літак, м'яку іграшку тощо). 

Учасникам відео варто домовитися про те, як саме будуть знімати відео (вертикально чи горизонтально; на вулиці чи у приміщенні; передають предмет наліво чи направо, вгору чи вниз). Це привітання стане чудовою згадкою про останній дзвоник, яке можна буде переглянути через багато років. А ще, зрештою, це просто модна та крута штука, яка точно сподобається вашим учням!

Віртуальна пам'ять

Створіть для класу віртуальну дошку зі згадками про події протягом навчального року (note.ly; pinup). Кожен учень може повісити на неї стікер із коротким описом найяскравішої події року. Наприклад: «Переміг в олімпіаді з української мови!», «Навчилася грати на гітарі», «Подорож у Карпати». Усі наліпки під час онлайн-лінійки можна об'єднати в одну віртуальну загальношкільну дошку. Школярам буде цікаво ділитися згадками та читати написи на стікерах однокласників.

Привітання для випускників

Відеопривітання від перших учителів одинадцятикласників. Учителі з різних навчальних дисциплін теж можуть об'єднатися та записати свої відеоролики з привітаннями чи, наприклад, із піснею. І не забудьте привітати інших учнів, сказати, які вони молодці, що витримали несподіване дистанційне навчання. Скажіть своїм вихованцям про те, що з нетерпінням очікуєте на зустріч із ними у вересні. Це буде приємно всім!

Привітання від керівництва школи

Директор може завчасно підготувати відеозапис у стінах школи, зі свого робочого кабінету, зі сцени актового залу чи, наприклад, на сходинках перед школою. Дітям буде приємно бодай подумки знову опинитись у школі. А ще приємніше – почути теплі слова від головної людини у школі! Доречі, і для своїх колег-учителів також можна записати таке привітання і для своїх колег-учителів. 

Побажання від першачків

Першокласники можуть привітати випускників дистанційно. Для онлайн-побажань святково зодягнені малюки можуть підключитися до zoom-конференції, та краще завчасно записати вірші на відео. А ще першачки можуть спробувати уявити себе випускниками та дати одинадцятикласникам кілька порад! Під час монтажу в кінці ролику можна додати віртуальні повітряні кульки. Це не займе багато часу, але зробить відеозапис більш святковим. 

Долучаймо батьків

Батьки випускників можуть зняти відеоролик із привітаннями, музичним супроводом та світлинами з серії «ось таких маленьких ми привели вас до першого класу...». Крім того, батьки можуть дати дітям власні мудрі поради, які допоможуть випускникам у дорослому житті. 

Цьогорічний дистанційний останній дзвоник запам'ятається надовго, але сподіваємося, що у наступному році повернемося до традиційного святкування!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter