Новини

Інклюзивні тренування: у Києві проводитимуть спортивні заняття для дітей з ООП

Важливість фізичної активності та спорту для розвитку дитини, підтримки ментального та фізичного здоровʼя складно переоцінити. На жаль, зараз в Україні бракує спортивних сервісів та фахівців для дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Проте запит на такі сервіси – високий. 

Для того, аби розвʼязати цю проблему ГО «Об'єднані спортом» відкрила попередній запис для набору дітей з інвалідністю до нових спортивних інклюзивних секцій у Києві. Партнером програми стала Спеціалізована школа №216 Оболонського району м.Києва. 

Мета цієї програми – надати дітям з інвалідністю доступ до інклюзивних тренувань, позитивно вплинути на їхнє фізичне та ментальне здоровʼя, за допомогою спортивного дозвілля соціалізувати дітей, допомогти знайти нових друзів та підтримати батьків. Створити безбар'єрні спортивні сервіси та толерантне ставлення до людей з інвалідністю.

Завдяки цьому діти зможуть цікаво та корисно проводити дозвілля та займатися спортом. Тренування проходитимуть щонеділі на базі однієї з загальноосвітніх шкіл столиці. Їх проводитиме заслужений вчитель фізичного виховання, директор загальноосвітньої школи  спеціалізованої школи №216 Оболонського району Києва – Дмитро Лазебний.

«За перші півтора року повномасштабного вторгнення кількість українців з інвалідністю зросла на 300 тисяч. Їм потрібна якісна та професійна допомога. Тоді як спорт позитивно впливає як на фізичне, так і на ментальне здоровʼя. Завдяки йому діти з особливостями фізичного та ментального розвитку не тільки розвиваються фізично, але й знаходять друзів та підтримку у складні часи», – зазначають організатори. 

Участь безкоштовна, проте кількість місць обмежена. Для участі потрібно заповнити анкету за посиланням. Наразі відкрито набір у дві групи:

  • молодша – діти до 10 років;
  • старша група – діти від 10 років.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter