Новини

Кандидати у міністри: Президент назвав імена можливих очільників МОН

Є чотири кандидати на пост міністра освіти і науки України Про це Володимир Зеленський повідомив під час спілкування з журналістами у резиденції Залісся.

Це ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет, колишній заступник міністра освіти Дмитра Табачника олексій Дніпров, нинішній голова парламентського комітету з питань освіти Сергій Бабак та доктор наук, старший науковий співробітник, заступник директора з наукової роботи Інституту математики Національної академії наук України Олександра Антонюк.

Уже на наступному тижні Президент збирається відвідати Чернігів і зустрітися з з кандидатом на посаду глави Міносвіти – ректором Чернігівського національного технологічного університету Сергієм Шкарлетом, якого рекомендували ректори провідних університетів країни:

«Ми ще його призначаємо. В середу я поїду в Чернігів. Я збираюся прийти в університет, я хочу просто подивитися, як він виглядає, хочу поговорити зі студентами і зрозуміти, що це за людина».

Кілька днів тому у ЗМІ з'явилася інформація, що МОН може очолити Олександра Антонюк, і Володимир Зеленський це підтвердив:

«Є прекрасна людина в науці – Олександра Антонюк, я впевнений, що вона до нас приєднається. Як кандидатура – вона дуже хороша і може очолити напрямок науки. Вона може бути міністром».

Також Президент розповів, що вже спілкувався з кількома кандидатами на посаду міністра освіти і науки, але жоден не підійшов. Журналісти запитали, чим не влаштовує кандидатура Любомири Мандзій, яка нині виконує обов'язки міністра освіти і науки України, на що Володимир Зеленський відповів:

«Чому не влаштовує? Вона заступник міністра. Це розмова президента і прем'єра про те, що повинна бути дуже міцна людина на міністра».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter