Новини

Лише 60% українських шкіл мають якісний Інтернет

60% українських шкіл підключені до якісного Інтернету за допомогою оптоволоконних технологій. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, де провели детальне дослідження щодо підключення шкіл до фіксованого Інтернету.

У процесі дослідження було використано три джерела інформації: опитування об'єктів соціальної структури, офіційна звітність закладів освіти та результати тендерних процедур за 2019–2020 роки.

У відомстві зауважили: «Щоб учням та вчителям отримувати необхідний для навчального процесу контент та ефективно працювати онлайн, необхідно не менше 100 Мбіт/с». Це відповідає ініціативі Європейського Союзу Gigabit Society.

Міністерство цифрової трансформації наголосило на тому, що деякі школи, що розташовані у великих містах, можуть підключитись до швидкісного інтернету коштом міського бюджету. Однак, тисячі шкіл потребують фінансової допомоги з боку держави. 

«Протягом 2019–2020 років були проведені тендери на підключення до інтернету та прокладання локальних мереж майже у 10 тисяч українських шкіл. Але, незважаючи на це, за даними нашого дослідження, ситуація й досі не дуже втішна. Всього шкіл в Україні – 16 317. Мають підключення до інтернету за допомогою оптоволоконних технологій – 9 773 (60%), не мають – 6 544 (40%)», – повідомили у Мінцифри. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter