Новини

Компостер в кожну школу – в Україні стартував проект «Компола»

10 квітня МОН разом з Мінприроди оголосили початок збору заявок від шкіл на участь в екологічно-освітньому проекті «Компола». 200 закладів, які будуть відібрані за результатами конкурсу, отримають компостери для переробки харчових відходів. Це чудовий варіант для утилізації залишків їжі та інших побічних продуктів шкільних їдалень.

Проект «Компола» був започаткований школярами з Києва – Софією-Христиною Борисюк та Нікітою Шульгою, та наразі успішно реалізований в 32 школах України.

Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич зазначає, що проект «Компола» ідеально співвідноситься з концепцією «Нової української школи»:

«Однією з 10 ключових компетентностей, якою має оволодіти випускник нової школи, є «екологічна грамотність і здорове життя». Зараз школа не дає нашим дітям таких знань та навичок. Натомість ми напихаємо дітей непотрібною теоретичною інформацією, яка не створює для них жодних конкурентних переваг у сучасному світі. При цьому заклад, в якому встановлений компостер, може показати переваги та можливості екологічно-відповідального способу життя. Це також дає додатковий ресурс для вивчення біології та інших предметів природничого циклу».

Головною метою проекту є стимулювання розвитку екологічної грамотності учнів та надання практичних навичок відповідального споживання. Відбір шкіл проводитиметься за двома критеріями: мотивація (її треба продемонструвати, виконавши креативне завдання) та відповідність технічним вимогам. Ознайомитися з ними можна на сайті МОН

Заявки можна подавати до 24 квітня 2018 року – форму заявки ви знайдете за посиланням. Переможці стануть відомі на початку травня 2018 року.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter