Новини

Конкурс «Учитель року» може проходити й онлайн

Збільшено призовий фонд та змінено режим участі у конкурсі «Учитель року»

8 вересня Уряд схвалив постанову КМУ «Про внесення змін до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року». Це рішення покликане вдосконалити порядок проведення конкурсу з огляду на процеси децентралізації, утворення територіальних громад та можливих надзвичайних ситуацій природного й техногенного походження, карантину, запровадження протиепідемічних заходів тощо.

Також постановою збільшено преміальний фонд. Віднині переможці отримуватимуть премію в розмірі 10 мінімальних заробітних плат, а лауреати (2 та 3 місця) – премії в розмірі 9 та 8 мінімальних зарплат відповідно.

Конкурс проходитиме у два тури:

  1. в Автономній Республіці Крим, областях, Києві та Севастополі (проводиться в один або декілька етапів);
  2. на загальнодержавному рівні (проводиться у два етапи – відбірковий та фінальний).

У загальнодержавному турі конкурсу братимуть участь переможці першого туру в кожній номінації. Для цього організаційний комітет має подати до центрального оргкомітету конкурсу матеріали, що визначені умовами та порядком проведення заходу.

У випадку надзвичайних ситуацій природного або техногенного походження (в тому числі карантину), що унеможливлюють проведення конкурсу, змагання дозволено проводити у дистанційному режимі. Для переходу на дистанційний формат відповідне рішення ухвалюється організаційними комітетами.

У 2021/2022 навчальному році конкурс «Учитель року» проводитиметься в номінаціях «Основи правознавства», «Біологія», «Інформатика», «Мистецтво (музичне мистецтво)».


Нагадуємо, що всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться з 1995 року та ставить на меті стимулювання активної участі педагогів у розвитку освіти, популяризації педагогічних здобутків і професійної майстерності. Переможцям присвоюється звання «Заслужений учитель України», а переможцям 2021 року присвоєно також звання «Заслужений працівник освіти України».

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter