Новини

Заклади освіти продовжать працювати у звичайному режимі, – Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я повідомив план дій при поширенні COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запевнив, що заклади освіти, у яких вакциновано менше 80% персоналу, поки що, працюватимуть за правилами «зеленого» рівня епідемічної безпеки.

З його слів, встановлення «жовтого» рівня ухвалюється Національною комісією техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбудеться не раніше ніж за тиждень після розгляду даного питання Кабінетом Міністрів.

«Лише коли постанова набере чинності, а це 7 днів від дня її розгляду на уряді, пропонуємо скликати засідання національної комісії техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій питання для встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. До того часу всі, і зокрема заклади освіти, продовжують працювати за правилами «зеленого» рівня», – зазначив міністр.

Міністр наголосив, що попри підвищення кількості інфікованих та збільшення госпіталізацій пацієнтів із COVID-19, ситуація не є критичною. Також він зауважив, що наразі Міністерство охорони здоров’я працює над змінами до карантинних норм аби встановити баланс між захистом населення від коронавірусу та його благополуччям.

Так, передбачається, що більшість обмежень, які раніше застосовувались на «жовтому» та «червоному» рівнях епідемічної небезпеки, не будуть введені у випадку високого рівня вакцинації педагогічних колективів шкіл та їх відвідувачів. При цьому для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки буде достатньо однієї дози вакцини, а от для «червоного» знадобиться повний курс щеплення.

Як приклад, заклади, що досягнуть 80% вакцинації вчителів (за наявності документів, що засвідчують вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою), навіть у «жовтій» зоні не матимуть обмежень у роботі.

Нагадаємо, що раніше Віктор Ляшко повідомляв про можливість введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки вже 13 вересня.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter