Корисні ресурси для всестороннього розвитку вчителя і учнів.

Що гальмує повноцінне функціонування мислення людини? Варто знати своїх ворогів в обличчя! Це стрес, кліповість мислення, сліпа зона (нездатність людини приймати рішення і адекватно оцінювати ситуацію), відчуття наповненості інформацією і стереотипізація мислення. Важливо вчасно розпізнавати ці пастки мислення і навчитися боротися з ними!

У добу технологій найбільший ворог продуктивності людини – прокрастинація. Щоб цього не допустити, ми радимо вам скористатись ресурсами, що допоможуть тримати мозок у тонусі! Саме цій темі і було присвячено виступ Тетяни Бондар у межах інтернет-конференції «Мислення логічне, креативне, критичне»

Ресурси, якими варто скористатись

У своєму виступі лекторка наголосила на тому, що сучасний світ надає безліч можливостей для навчання. Дійсно, існує багато корисних ресурсів, якими точно можуть скористатися вчителі для вдосконалення професійної майстерності та просто для загального розвитку. Серед них освітні серіали від Міністерства цифрової трансформації України, онлайн-конференції і вебінари від освітнього проєкту «На Урок» та корисні джерела для безкоштовного навчання, які порадило Міністерство освіти і науки України.

Але не курсами єдиними! Не забуваємо і про корисні книжки, серед яких пані Бондар окремо виділила: «Мислення швидке і повільне» Деніела Канемана, «Навчитися вчитися» Барбари Оклі, «Ненасильницьке спілкування» Маршала Розенберга тощо.

Ефективні інструменти для уроків

  1. Ейдетика – техніка для гарного запам'ятовування інформації.
  2. Едьютеймент – навчання в ігровій формі.
  3. Креативне письмо.
  4. Скетчноутінг/скрайбінг – креативна візуалізація інформації.
  5. Нейропедагогіка – сукупність знань про особливості діяльності мозку, які стануть у пригоді в педагогічній практиці.
  6. Тайм-менеджмент – уміння раціонально використовувати свій час.
  7. Інтелект-карти – схеми для систематизації знань і встановлення логічних зв'язків між частинами інформації.
  8. Критичне мислення через читання і письмо.
  9. ТРВЗ – теорія розв'язання винахідницьких задач.

Бажаєте дізнатися багато цікавих фактів про нейропедагогіку та про додаткові ресурси для саморозвитку та роботи на уроках, радимо переглянути виступ Тетяни Бондар «Критичне і креативне мислення: ресурси і практики»!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter