Про секрет успішної педагогічної діяльності та організацію креативних занять – ключові тези з виступу Інни Іванової.

Креативність учителя – вирішальний фактор його шляху до вершин викладацької майстерності. Творчий підхід педагога до проведення занять завжди запалює в дитячих очах вогники зацікавленості! Звісно ж, цей щирий прояв інтересу надихає наставників вигадувати все нові й нові способи проведення уроків. 

Про практичні вправи для розвитку у вчителя креативного мислення розповіла на своєму виступі Іванова Інна у межах Всеукраїнської інтернет-конференції «Мислення логічне, креативне, критичне».

Практичні прийоми для розвитку креативності

30 способів незвичайного використання предмету. Певні, що ви чули про цей чудовий прийом для розвитку креативності! А тепер саме час спробувати його. Візьміть будь-який предмет у класі чи вдома (канцелярську скріпку, ручку, глобус, транспортир, книгу, чашку тощо) і спробуйте вигадати щонайменше 30 способів нестандартного використання цієї речі. Записуйте навіть ті ідеї, що, на перший погляд, здаються шаленими! Щоб ускладнити завдання, радимо спробувати виконати його за 3 хвилини.

Інна Іванова у своєму виступі поділилась авторським прийомом «30 способів провести урок…, не проводячи його». Спробуйте вигадати 30 способів того, як можна організувати роботу дітей так, щоб потім спостерігати за виконанням завдання без втручання. 

Наприклад, випийте чашку води, чаю чи кави та спостерігайте за тим, як діти ведуть між собою дискусію для виконання завдання. Творіть! Завдяки такому «проведенню занять» ви можете трішки перепочити, а діти стануть більш самостійними.

Лекторка у своєму виступі порадила вчителям дбати про себе! Якщо ви відчуваєте шалену втому і роздратування під час дистанційного навчання – це дзвіночок, що варто подбати про своє психічне здоров'я! Спробуйте скористатися прийомом «Айсберг»: тричі запитайте себе «Чому?», щоб вияснити причину виснаження чи втоми та шукати шляхи вирішення цієї проблеми. 

Пані Іванова відзначила, що у вчителів багато часу забирає перевірка робіт, а це неабияк виснажує. Тому вона запропонувала кілька дієвих рішень для перевірки домашніх завдань, які точно стануть у пригоді педагогам і педагогиням!

Бажаєте дізнатись більше лайфхаків про роботу вчителів під час дистанційного навчання, радимо переглянути виступ Інни Іванової «Дистанційка: креатив для вчителя, або секретики, які знають всі». 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter