Що допомагає нам щодня виконувати свою роботу, допомагати армії, чинити опір, жити? Підтримка. Розуміння того, що ми не самі в цьому світі, що поруч є сильні та небайдужі, здатні творити дива. 

Саме підтримка одне одного та взаємодопомога роблять можливим щоденний рух уперед до нашої Перемоги. Армія тримає наше небо. Військових підтримують волонтери, а їх – усі громадяни. ДСНС, медики, співробітники комунальних служб, держслужбовці, освітяни, відповідальний бізнес – у кожного своє важливе завдання, від виконання якого залежить добробут країни. І у вчителів воно дійсно особливе. 

Адже навіть в умовах повномасштабної війни вони мають силу навчати, надихати, допомагати, підтримувати, втішати, вести за собою. Мають силу розбудовувати освіту та змінювати її на краще. Мають силу наближати Перемогу.

Ми продовжуємо серію відеозустрічей у межах нашого проєкту #Маю_силу із педагогами та людьми, яким не байдужа доля української освіти. І нашим новим гостем став неймовірний Віктор Кисіль. 

Віктор Кисіль – кандидат філологічних наук, доцент Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, офіцер однієї з військових частин, який просто зараз воює на Сході країни та захищає нас із вами і нашу землю від ворога. 

А говорили ми із ним зокрема про те, як кожен із нас має силу наближати Перемогу. Що можуть зробити вчителі для того, щоби підтримати наших військових на фронті? Віктор Кисіль упевнений, що найголовніше завдання освітян зараз – виховувати гідних громадян України. А ще – завжди бути поруч зі своїми учнями. Просто зараз усі переживають непростий досвід, який ще довго буде із нами, а діти фактично опинилися сам на сам зі своїми проблемами та потребують підтримки. І роль учителя в цьому є як ніколи важливою. Адже саме педагоги як ніхто добре знають, як почуваються їхні учні, що відбувається в їхніх родинах, та можуть вчасно прийти на допомогу. 

«Зараз учителі здійснюють подвиг, з одного боку намагаючись викладати свої предмети, а з іншого – організовувати і своє життя, і життя учнів, і класів. Це складно». 

                                  Віктор Кисіль

Як віднайти в собі силу? Що може зробити звичайний учитель? Як розповідати дітям про війну, про наших захисників і захисниць? Про все це, а також про те, що варто насамперед зробити після Перемоги, ми говорили із Віктором Кисілем. Розмова була неймовірно цікавою та змістовною, тож запрошуємо і вас поділитися своїми міркуваннями: реєструйтеся за посиланням, переглядайте та коментуйте! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter